AK Parti iktidarlarý Türkiye'yi hemen her alanda daha baðýmsýz bir ülke yapmanýn çabasý içinde oldu ve baþardý da.
Bu baþarýdan en fazla rahatsýz olan çevreler de Türkiye'nin kendilerine muhtaç kalmasýný isteyen çevrelerdir.
Harici ve dâhili muhalefetteki Baþkan Erdoðan nefretinin altýnda da bu gerçek yatýyor.
Batý dünyasýnýn yöneticileri Baþkan Erdoðan'dan nefret ediyorlar. Çünkü o, Türkiye'yi batýya bütünüyle muhtaç olmaktan çýkardý.
Bu baðýmsýzlýk politikalarý tabiatýyla hemen her alaný etkiliyor.
Son örnek Ukrayna savaþýndaki dengeli politikadýr. Türkiye savaþan taraflarla iliþkisini sürdürmeyi baþarmýþ, bu baþarýnýn üzerine tahýl koridoru anlaþmasýný tesis etmek gibi BM'nin yapmasý gereken bir misyonu yine baþarýyla gerçekleþtirmiþtir.
Durum böyleyken ve dünya Türkiye'yi gýpta ile izlerken dâhilde yönetime talip olan siyasetçilerin rahatsýzlýklarý ve Türkiye'nin ABD'nin kuyruðuna takýlmýþ batý ile birlikte tavýr almasýný savunmalarý tam bir teslimiyetçi politikadýr.
CHP Genel Baþkaný ABD ziyaretinde, Türkiye'nin takip ettiði baþarýlý denge politikasýný görmezden gelip, 'Türkiye'nin Ukrayna'nýn yanýnda olmasý gerekir.' þeklinde açýklama yapmasý ne anlama gelir?
Ya da altýlý masanýn ikinci büyük ortaðý olan ÝP genel baþkanýnýn daha da ileri giderek 'Türkiye Rusya ile kurduðu asimetrik iliþki modelinden sýyrýlmalý, kendini kýrýlgan hale getiren S 400'lerden kurtulmalý.' demesi neyin iþaretidir?
CHP'nin batýcýlýk sevdasýyla milleti inanç deðerlerinden koparmak için tek parti döneminde yaptýklarýný kimse unutmuþ deðil.
Milli mücadelede emperyalistleri kaný pahasýna kovan millete emperyalizminin kültürünü iktidarý döneminde dayatan bugün de ayný kültürü savunan CHP'yi halkýmýz muhalefete mahkûm ederek cezalandýrmýþtýr!
Milletin inanç deðerlerine saldýran Medeni Bilgiler kitabýný okullarda ders kitabý yaptýrmayý vadeden Ýstanbul Sözleþmesini savunan ve Ýttihatçý sloganlarla politika yapan ÝP sizce CHP'den farklý mýdýr?
xxx
Baþa dönecek olursak baðýmsýz politikalar takip eden Baþkan Erdoðan konsey statüsündeki Türk devletlerini teþkilata çevirmeyi baþarmýþ ve batýdan kopmadan(!) yeni bir dünyanýn mimari olarak Semerkant'ta 'Türk Dünyasý Âli Niþaný' alýrken ve Yüksek Düzeyli Ýmam Buhari Niþaný'na layýk görülürken aslýnda takip edilen baðýmsýz ve milli politikalarýn semeresini devþiriyordu!
Gün geçtikçe daha kendine yeten daha baðýmsýz olan Türkiye'yi yýpratmak isteyen ya da mahkûm ettirmek isteyen çevreler kimyasal silah ve uyuþturucu suçlamasýyla karþýmýza çýkmaya baþladýlar.
Yunanistan'ýn Ermenistan'ýn ya da PKK'nýn bu suçlamalarýný anlarýz çünkü Türkiye bu þer odaklar karþýsýnda dik duran ve onlarla mücadele eden mücadelesinde de baþarýlý olan bir devlet olmuþtur.
Meselenin acý tarafý bu iddialarýn ana muhalefet partisi tarafýndan savunulmasý ve hatta seslendirilmesidir.
PKK, kökünü kurutan Baþkan Erdoðan yönetimindeki Türkiye'yi uluslararasý mahfillerde mahkûm ettirmek amacýyla ordumuza kimyasal iftirasýnda bulundu.
Teröristtir yapar ama ülkenin doktorlarýný temsil eden bir kuruluþ bu iddiayý doðrularsa bu hain iftiraya devlet gerekeni yaptýðýnda ana muhalefet partisi iftiracýlarý savunursa iþin boyutu farklýlaþýr.
Ayný muhalefet lideri yurt dýþýnda 'Türkiye'de can mal güvenliði yok' diyerek kendi ülkesini þikâyet ederse ve hele kendi devletini 'uyuþturucu parasýyla cari açýk kapatýlýyor' diyerek suçlarsa, bunun PKK kimyasal iddiasýndan bir farký kalýr mý?
Ya da bu 5. Kol faaliyeti olarak algýlanmaz mý?
Bir parti bu söylemleriyle milli olabilir mi?
CHP önceki genel baþkaný Deniz Baykal'ýn profesör kýzý Aslý Baykal milli olmadýðýný söyleyerek partisinden istifa etti.
Daha önce Muharrem Ýnce ve M. Ali Çelebi de ayný gerekçelerle partilerinden istifa etmiþlerdi.
Ve CHP Genel baþkan yardýmcýlýðý yapmýþ olan Yýlmaz Ateþ partisinin FETÖ'ye teslim olduðunu canlý yayýnda açýklayarak duruma teþhisi koymuþtu!
FETÖ'ye teslim olmak demek ABD'ye teslim olmak demektir, emperyalizme boyun eðmek demektir!
Bir tarafta kendi ülkesi aleyhine söylem geliþtiren ve muhalefete liderlik eden siyasi liderlik, diðer tarafta Türk dünyasýnýn 2040 vizyonu temasýyla toplanan Türk Devletleri Teþkilatý'nda, siyaset, ekonomi, gümrük, güvenlik, saðlýk, ulaþým, eðitim, enerji ve sporda iþbirliðini geliþtirmeye odaklanmýþ Türk Yatýrým Formu'nun kurulmasýna öncülük etmiþ, Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti Türk Devletleri Teþkilatýna gözlemci üye olarak katýlmasýný saðlamýþ Baþkan Erdoðan.
Tercih seçmenin!