Fitne odakları…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün akşamki açıklamaları, virüs tehdidinin önlenmesi adına bizlere, fert fert hepimize bir defa daha hayatî ikazlardır.

Tedbirler daha da sıkılaştırıldı. 31 vilayetimize giriş çıkışlar yasaklandı. 20 yaş altına da sokağa çıkma yasağı getirildi. Ve maske takmak zorunlu oldu.

Sayın Cumhurbaşkanımız yine tekrarladı:

“Tek yapmamız gereken birliğimize, beraberliğimize sıkı sıkıya sahip çıkarak, salgın tehdidi geçene kadar kurallara harfiyen uymaktır…”

Biz kendisini, 15 Temmuz’da dinledik. Demokrasi için herkesi meydanlara çağırdı. Yürüdü, milletçe biz de arkasından yürüdük. Bir ihaneti durdurduk.

Cumhurbaşkanımız şimdi de, “sokağa çıkmayın, kalabalık yerlerde dolaşmayın, üç adım mesafesini koruyun” diyor. Bize düşen yine onu dinlemektir. Dün evden çıkarak bir ihaneti durdurduk, bu defa da evde kalarak, tedbirlere uyarak bir salgını, büyük bir tehlikeyi durdurmalıyız.

Sayın Cumhurbaşkanı sürekli “birlik ve beraberlik” vurgusu yapıyor.

İstiklâl Marşı şairimiz Mehmet Akif’in haykırdığı hakikati hatırlatıyor:

Girmeden tefrika bir millete düşman giremez

Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.

Bunun önemini biz 15 Temmuz’da gördük. Arkasında Haçlı’nın olduğu bir darbe girişimini, FETÖ ihanetini önledik. Ne yazık ki, bazıları o gün FETÖ ile mücadeleyi sekteye uğratmak, engellemek için Pensilvanya’dan üfürülen “kontrollü darbe”, “tiyatro” kirliliğini yaydılar. Başlarında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu vardı. Etki ajanları, din düşmanları da ezana, salâlara karşı çıktılar.

Sayın Cumhurbaşkanı, İstiklâl Harbinde milletimizden istenen fedakârlıkları hatırlattı. Bugün de yardım kampanyası açıldığını, milletimizin yine bir destan yazarak bu kampanyaya sahip çıktığını söyledi. Dayanışma ortaya koyan tüm vatandaşlarımıza ve kurumlarımıza şahsı ve milletimiz adına şükranlarını sundu. Sonra da aynen şunu dedi:

“CHP genel başkanı başta olmak üzere kimi kesimler itibarsızlaştırmaya çalışmışsa da milletimiz bu fitne odaklarına kulak vermemiştir. Kendi tarihini bilmeyenler bugün devletimizin yürüttüğü yardım kampanyasını sabote etmeye çalışarak, milletten ne kadar uzak olduklarını bir kez daha göstermişlerdir.”

15 Temmuz’da milli direnişe destek vermeyenler, suyu bulandıranlar bugün de işbaşındadır.

Bugün de etki ajanları devrededir. Yine Kur’an ayetleriyle alay edenler, milletin şevkini kırmak için “zırnık yok” kampanyası açanlar fitne kazanına odun taşıyorlar.

Kaostan, virüsten iktidar devşirmeye çabalayanları milletimiz biliyor.

Onlara itibar etmiyor, etmeyecek.