Gülen, Kılıçdaroğlu'na “Çilingiroğlu” diyordu…

Fuat Avni hesabının kullanıcılarından eski Başbakanlık Uzmanı Mustafa Koçyiğit, anayasal düzeni ihlâle teşebbüs" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Fuat Avni konusunu kısaca hatırlatmadan önce sorulması gerekeni soralım:

Fuat Avni'nin tezviratlarını, yalanlarını CHP Grup Toplantısında aylarca kullanan Kılıçdaroğlu masum mu? Anayasayı ihlâle teşebbüs edenlerin suç ortağı değil mi?

Gelelim Fuat Avni meselesine.

Bu twitter fenomeni, ilk tweeti 18 Şubat 2014'te, son tweeti de 27 Şubat 2017’de attı.

Fuat Avni sosyal medya hesabının, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e bağlı bir ekip tarafından kullanıldığını ilk söyleyen/yazan bendim.

Beyaz TV Ortak Akıl programında defalarca ve gerekçelerimle birlikte anlattım.

20 Aralık 2014’te, twitter’dan, “Fuat Avni hesabı, Fetullah Gülen’in Pensilvanya’dan yönlendirdiği bir istihbarat havuzudur” dedim.

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında yapılan bir operasyonla, Başbakanlık Veri Toplama Merkezi İstihbarat Şefi Akif Mustafa Koçyiğit, 9 bilgisayar mühendisi ile birlikte gözaltına alındı. Koçyiğit, fuatavni hesabını tek kişi tarafından değil, yurt dışındaki 8-10 kişilik bir grup tarafından kullanıldığını ve kendisinin onlara bilgi aktardığını söyledi.

Tam benim teşhis koyduğum gibi…

Fuat Avni sosyal medya hesabı üzerinden “Erdoğansız Türkiye” operasyonu yürütüldü.

10 Eylül 2015’te Star gazetesinde şunu yazdım:

Fuat Avni’nin attığı tweet’lerin 3 özelliği var:

1. Emniyet, yargı ve TSK içinden, bürokrasinin ve iş dünyasının değişik kesimlerinden bilgiler veriyor. Bu, ancak Paralel Devlet Yapılanması elemanları tarafından yapılabilir…

2. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan düşmanlığı yapıyor ve ona aleni hakaretlerde bulunuyor.

3. Zaman, Bugün, Sözcü, Cumhuriyet ve Taraf gazetelerinde, onun attığı tweet’ler hemen haber yapılıyor, bazen manşete taşınıyor.

Ayrıca CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Fuat Avni’nin iddialarını/yalanlarını/tezviratlarını doğruymuş gibi CHP Grup toplantılarında her hafta kullanıyordu.

Aynı yazımda, “Fuat Avni, Pensilvanya merkezli, aralarında psikolojik harp uzmanlarının da bulunduğu bir istihbarat havuzunun elemanı olabilir” hükmüne vardım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünü kesmek için ABD, FETÖ’yü devreye sokmuştu.

Bir yandan MİT krizi (7 Şubat 2012), 17/25 Aralık (2013) siyasî darbe girişimi, MİT tırlarının durdurulması (Ocak 2014) ile Erdoğan’ı Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılatma jurnallemesi ile yol alındı.

Bir yandan da 2010 Mayıs’ında Baykal’a yönelik kaset operasyonu ile CHP’nin başına Kılıçdaroğlu getirildi. Baykal’ın evi, istihbaratçı 14 polisin gözetiminde çilingire açtırılmıştı.

İşte Fuat Avni operasyonu tam o günlerde devreye girdi.

Devletin içine sızmış FETÖ elemanları, bu hesaptan her gün yeni bir algı operasyonu yapıyordu. Yukarıda isimlerini saydığın medya organları ve Kılıçdaroğlu bir kaos ortamı hazırlamak için çırpınıyorlardı.

Mart 2014 yerel seçimlerinde Fetullah Gülen’in, tabanına CHP ve HDP’nin desteklenmesi talimatını verdiğini de unutmayalım.

ABD, Fetullah Gülen’in sahneye çıkardı, sonra ikisi birden Kılıçdaroğlu projesine sarıldı.

Şimdi kulaklarımla duyduğum fakat o günler sadece çirkin bir lakap takma olarak ayıpladığım sözü hatırlatayım.

20 Aralık 2014’te attığım twitte, Fetullah Gülen’in Kılıçdaroğlu için “Çilingiroğlu” dediğini açıklamıştım.

Ben bu sözleri 30-40 kişi arasında bizzat duydum.

Neden böyle dediği şimdi anlaşılıyor. Meğer Türkiye’ye zarar verecek bütün kapıları açmak için Kılıçdaroğlu’nu kullanmayı hesaplamışlar…