Ferudun Niğdelioğlu
Ferudun Niğdelioğlu
Tüm Yazıları

Hagi etkisi!

Yazımıza, Galatasaray'ın Manchester galibiyetini kutlayarak başlayalım. Son yıllarda Türk futbolunun başarısız performansı nedeniyle Avrupa sıralamasında resmen küme düşmüş ve sayısız ön eleme turu oynamak zorunda bırakılmıştık. Hem Galatasaray'ın hem de diğer takımlarımızın bu sene artan performansı ülke puanımıza olumlu yansıyacaktır. Bu performansın sürmesini yürekten diliyorum.

Galatasaray çok önemli bir 3 puan kazandı. Ancak bir üst tura çıkabilmesi için grupta 2. olması ve en az 8/9 puan toplaması gerekiyor. Galatasaray'ın bu seneki en büyük handikapı maç içinde yaşadığı iniş çıkışlar ve istikrar sorunu. Aynı kadro, aynı maç içinde çok farklı performanslar sergileyebiliyor. Okan Hoca bu sorunu kısa zamanda çözebilirse takım hem Türk Ligi'nde çok daha rahat ve farklı galibiyetler alacak hem de Şampiyonlar Ligi'nde emin adımlarla bir üst turu kovalayacak. Forvet hattı işini iyi yapıyor ama savunma anlayışı anlamında daha yapılması gerekenler var.

Takımı öne taşıyan, güven duygusunu arkadaşlarına aşılayan en önemli isim ise Icardi. Geldiği günden beri takımını sırtlıyor. Bir dönem Galatasaray efsaneleri arasına giren Hagi gibi. Farklı mevkilerin oyuncuları olsalar da Icardi de takıma Hagi gibi ciddi destek oluyor.

Türk ligine gelirsek, bu sene mücadelenin Fenerbahçe ve Galatasaray ile diğerleri arasında geçeceği anlaşılıyor. Gerçekten de Anadolu takımlarının performansı çok yetersiz. Bu takımların hoca değişikliğini takipte zorluk çekiyoruz. Hocadan önce değişmesi gereken anlayıştır! Takımları sayısız vasat Afrikalı vs. ile doldurarak sağlıklı bir takım yapılanmasına yönelmeden hep günü kurtarmaya çalışıyoruz. Anadolu takımları içinde Adana Demirspor'u farklı bir yere koyuyorum. Yıllardır istikrarlı şekilde devam ediyorlar. Artık bu çıkış skorlara da yansıyor. Böyle devam ederse derbiler ile şampiyonluk yarışında belirleyici bir takım olabilirler.

Hakem, Yayıncı, TFF ve MHK İsyanı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Rizespor karşılaşması sonrası yaşanan süreci değerlendirdi. Çoğu bildiğimiz konulardı aslında. Gündeme aldığı birkaç konuyla TFF başkanı ve MHK'nın açıklama yapmasını zorunlu kıldı. Koç, hakem isimlerinin net telaffuzu ve bir maçın VAR konuşmalarının açıklanmasını işaret etti. Yayıncı kuruluşun müdahalelerinden tatlı-sert bir üslupla bahsetti.

Sözler, iddialar korkunç:

* Mehmet Büyükekşi'nin tarafsızlığı şu an soru işareti.

* Haftalardır susuyoruz. İnsan hatası demekten çok daha ötesi var. Sistemden kokular geliyor.

* Farkında mısınız satılık troller kullanıyorlar, paralı kalemler var. Bu böyle gitmeyecek.

* Bu sezon farklı formda olacağız. Çok net söylüyorum; bu işler böyle giderse TFF yetkilileri bizim stadımıza giremeyecek hale gelir.

* Alper Ulusoy, Hakan Ceylan, Koray Gençerler ve Serkan Tokat! Bu isimlerin incelenmesi gerekiyor.

* Sahiplendikleri hakeme pozisyonu güzel açılarla, sevmedikleri hakeme ise kötü açılarla gösteriyorlar.

* İddia şu: VAR, sahadaki hakemi sıkıntıya sokmak istiyorsa farklı, yardımcı olmak istiyorsa farklı görüntü veriyor. Bu cidden korkunç.

* Yayıncı kuruluş da hakem işinin içinde.

Bu sözlerin her bir kelimesi dehşet verici. TFF'nin sessiz kalması ikrar anlamına gelecektir.

Futbolumuzun marka değerini yükseltmek istiyorsak tüm yetkililer bu sese kulak vermeli. Yoksa sezon sonu şaibeli şampiyonluk dedikoduları ayyuka çıkar. Kimse şampiyon olan takımı içine sindirmez. Alnının teri ile mücadele edenlerin hakkını teslim etmek zorundayız. Hakemlerin hataları, elde belge-bilgi ile kafaları karıştıran açıklamalar bizi bir yere taşımaz.

-Ligi bitirtmeyiz,

-TFF'de klikler var

-Bu gemi batmış

-Elimizde belgeler var.

-Bu bir kurgu, bu kurguyu yapanları biliyoruz.

-50 yıldır gördüğüm en büyük hakem rezaleti

Bu sözler Ali Koç'a ait değil.

Dursun Özbek ve Erden Timur'a ait oysaki!

Ligin ikinci maçında Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "50 yıldır maç izliyorum böyle yönetim görmedim" diyordu kendi söylemi o gün için ne kadar doğru ise Ali Koç'un söylemleri de eleştirilmez oluyor sanki!