Her siyasetçi savunduğu davanın bir parçasıdır

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü - Sefaköy metro hattının İncirli-Sefaköy-TÜYAP etabı için gerekli onayın çıkmadığını, İstanbul'a yapılacak bir hizmetin Cumhurbaşkanı eliyle engellendiğini iddia etmişti. İmamoğlu'nun bu çıkışıyla birlikte PR ekibi de harekete geçmiş ve söz konusu algının tahkim edilmesi için, ellerinden geleni yapmışlardı. Düşünsenize koşulsuz hizmet anlayışıyla İstanbul'u bataklık halden çıkarıp cennete dönüştüren bir lideri, İstanbul'a hizmeti engellemekle suçluyor mevcut Başkan. Ve bu çıkış karşısında birileri sessizce mevcudu muhafazanın telaşına düşmüş, risk almadan nehrin kenarından olan biteni izliyor. Kimse kusura bakmasın yani. Teşkilat mensuplarından milletvekillerine, belediye başkanlarından bakanlara herkesin asli vazifeleri arasında bu algı operasyonlarıyla mücadele de vardır. Kimse 'Ben şu ilçenin belediye başkanıyım, oranın alt yapı-üst yapı işlerine bakarım, gerisi beni ilgilendirmez.' diyemez. Sonuçta AK Parti bir davanın doğurduğu siyasi hareket. Derdi olanların bir araya geldiği bir parti burası. Yerleşik düzenle kavga ederek, comprador burjuvaya meydan okuyarak, manşetlerle savaşarak geldi bugünkü konumuna. Recep Tayyip Erdoğan ilk belediye başkan adayı olduğunda nasıl ötekileştirilmişti, dışlanmıştı hatırlayın. Öyle o kadar kolay olmadı bu işler. Şimdi de aynı kadrolar, ömrünü bu millete hizmete adamış insanlara iftira atıyor. 'Biz hizmet yapacağız ama engelleniyoruz' diyor. AK Parti'nin kamuoyu önündeki isimlerinin, bilmem kime nezaket ziyareti yaptık bilmem kimi belediyemizde ağırladık twitleri kadar bu operasyonları boşa çıkaracak açıklamalar da bekliyor seçmen. Acı ama öyle.

Bu arada, İmamoğlu'nun İstanbul aşığı Erdoğan'ı hedef alan bu saldırılarına göğsünü siper eden, bu algı operasyonlarına bilgiyle-belgeyle cevap veren isimleri de ayrı tutmak lazım. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da bu isimlerden biri. Bakın biz İmamoğlu'nun 'Aslında metro yapacaktık da Erdoğan izin vermedi.' palavrasının aslını nereden öğrendik? Sayın Haydar Ali Yıldız'ın kamuoyuyla paylaştığı o belgeden. Ulaştırma Bakanlığı Altyapı yatırımları Genel Müdürlüğünün, İBB Raylı Sistemler Şube Müdürlüğüne yazdığı cevabi yazıyı paylaştı Haydar Ali Yıldız. Bu yazıyla, projenin yatırım programına alınabilmesi için gereken hazırlığın tamamlanmadığını gördük... Ekrem İmamoğlu'nun mağduru oynayabilmek adına; deprem etüd raporu olmadan, zemin etüd raporu olmadan, jeolojik plan ve kesit kesin projelerini sunmadan onay beklediğini böylece gördük.

Demek ki, bilgiye ve belgeye erişimi olan herkesin bu tip operasyonları boşa çıkaracak veriyi kamuoyuyla paylaşmak gibi bir vazifesi daha var.

**

Bu sadece tek bir örnek. Kim bilir 2023'e kadar daha ne algı operasyonlarıyla karşı karşıya kalacağız. Demek ki, her an uyanık olmak gerekiyor. Sayın Haydar Ali Yıldız'ı tebrik etmek gerekir. Benzer performansı bütün AK Partili belediye başkanları, milletvekilleri, teşkilat mensupları da göstermeli. Bakıyorsunuz adamlar grup toplantısı ya da uçak mülakatı bekliyor. 'Bakalım Erdoğan ne diyecek' diye. Ya hu neden bekliyorsunuz? Bakın Ekrem İmamoğlu tarafından fonlanan bir televizyon kanalında hadsiz bir kadın ne diyor; "...Bir büyükbaş, saraya girerse kendisi kral olmaz orayı ahır yapar' diyor. Nesini bekliyorsunuz Allah aşkına! Ne desin Erdoğan buna! Ben muhatap alıp da bu kadınla polemiğe girin demiyorum kimseye. Ama çıkın ve bu kadını konuşturan o kanal, İBB kaynaklarından ne kadar kazanıyor, onu anlatın mesela. Haydar Ali Yıldız onu yapıyor. Artık bırakın şu twitter hesaplarından 'eski daire başkanımızla bir araya geldik, ilçe başkanımız ziyaretimize gelmiş' paylaşımlarını. Elinizdeki gerçek gücü kullanıp algıyı yönetin.