Mustafa Sabri Beşer
Mustafa Sabri Beşer
Tüm Yazıları

İçimizdeki Beyinsizler!

"Musa, bizimle buluşma sözü için kavminden yetmiş adam seçti. Onları o müthiş sarsıntı tutunca Rabbim, dileseydin onları da beni de daha önce helak ederdin, dedi. İçimizdeki sığ akıllıların yaptıkları yüzünden bizi helak eder misin? Bu durum elbette senin zor sınavından başka bir şey değildir. Bununla dilediğini dalalette bırakır, dilediğine hidayet verirsin. Bizim mevlamız sensin, bizi bağışla, bize merhamet et. Bağışlayanların en hayırlısı sensin."

Şahsiyetine, duruşuna, davasına sadakatine, inancına bağlılığına şahit olduğum Sibel Eraslan'ın Twitter'da yapmış olduğu, "Ne çektiysek çürük elmalardan çektik." paylaşımı yukarıdaki ayeti zihnime düşürdü. Sibel Hanım'ın paylaşımından mülhem bu ayet ışığında o kadar çok söylenecek söz var ki...

Araf Suresi'nin 155. ayetinde Hz. Musa, Allah'a karşı yaptıkları isyan nedeniyle ilahi azabı üzerlerine çekenleri, "içimizdeki sığ akıllılar ya da beyinsizler" olarak nitelendiriyor. Yaşadığımız günlerde ilahi azabı üzerimize çekecek fiil ve sözlerde bulunan o kadar çok beyinsiz var ki...

Adamın biri çıkmış kendisini Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) ile kıyas (!) ederek "O bir yılda kırk kişiye ulaşabilmişti, biz ise kırk bin kişi olduk. Demek ki biz peygamberden daha üstünüz." deme beyinsizliğini gösterebiliyor. İşin daha vahimi ise bu terbiyesizliği yapanı dinleyenler bu cahilliği alkışlıyorlar.

Adına LGBT denen sapkın beyinsizler topluluğu ise Allah'ın yaratılışını bozma, insanı ve toplumu ifsat etmenin peşine düşmüşler, bu yolda her türlü beyinsizliği sergiliyorlar. Bu topluluğun arkasına şeytanın askerliğini yapan koskoca bir ordu takılmış, sanatçısından politikacısına varıncaya sığ akıllılar, beyinsizler güruhu tarafından pohpohlanıyor.

Bir başka beyinsiz, sokaklarda halkı ırkçılık üzerinden provoke etmesi yetmezmiş gibi ibadet mekânı olan bir yere girip kin ve nefret tohumlarını saçmaya devam ediyor. Bir başka beyinsiz de ibadet mekânında yapılan bu beyinsizliği matah bir şeymiş gibi kameraya çekip halkı daha fazla kışkırtmanın derdinde.

Kendi kirli ilişkilerini ve rüşvet çarkını gizleme adına bir başka beyinsiz namus ve iffetini korumakla yükümlü olduğu eşinin videosunu paylaşarak ahlaksızlık yapıyor.

Adına "Süslüman" dediğim beyinsizler ise güya başlarını kapatıp, "tesettür" kavramının adeta ırzına geçercesine, vücudunun diğer taraflarını gizleme gereği görmeden, sokaklarda dolaşıyorlar. Sorduklarında da kendilerinin tesettürlü olduğunu, dindar olduklarını söyleme gafletinde bulunuyorlar.

Sosyal medya trolleri denilen beyinsizler sürüsü ise aldıkları üç-beş kuruş para karşılığında her türlü doğruyu yanlış olarak, yanlışı ise doğru olarak gösterip bilgi kirliliğine yol açıyorlar.

Allah'ın haram kıldığı rüşveti o kadar çok beyinsiz hayatlarının merkezine yerleştirmiş ki hangi birisini yazacağımızı şaşırmış durumdayız.

Bulundukları makam ve mevkiin gücünü kendi çıkarları için kullanan beyinsizler "sen benim kim olduğumu biliyor musun" diyerek cahiliye devri cehaletini sergileyebiliyorlar.

İçimizdeki beyinsizlerin sayısı o kadar fazla ki toplum bugün büyük savrulmalar yaşıyor. Adeta at izi, it izine karışmış durumda.

"Ne çektiysek çürük elmalardan çektik." sözünden yola çıkarak beyinsizler/çürük elmalar listesini eminim ki siz daha da uzatabilirsiniz.

Yakında içimizdeki beyinsizler yüzünden ilahi gazabı üzerimize çekeceğimiz gün gibi aşikâr. O gün geldiğinde acaba biz Hz. Musa misali Rabbimize yönelip "Ey rabbim! Dileseydin onları ve beni daha önce helâk ederdin. İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helâk edecek misin? Bu iş, senin imtihanından başka bir şey değildir; onunla dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletirsin. Sen bizim velîmizsin. Artık bizi bağışla ve bize acı! Sen bağışlayanların en iyisisin." diyebilecek miyiz?

Rabbimiz de bize Hz. Musa'ya dediği gibi "Azabıma dilediğimi çarptırırım; rahmetim ise her şeyi kuşatmıştır, ayrıca rahmetimi Allah korkusu taşıyanlara, zekâtı verenlere ve ayetlerimize inananlara yazacağım." diyecek mi yoksa bizi içimizdeki beyinsizlerin aptallıkları yüzünde topyekûn helak mı edecek?