Ýsrail'in gelecek planý ve PKK'nýn Ýsrail hayranlýðý

Terör devleti Ýsrail'in soykýrýmcý baþbakaný Netanyahu (yürek soðutmuyor ama sade suya tirit "Ýsrail Baþbakaný Netanyahu" diyecek halimiz de yok) Eylül ayýnýn baþýnda yalanlarýný yazmalarý için bir basýn toplantýsý tertip etmiþti. "Ýliþtirilmiþ" basýn mensuplarýna Ýsrail ordusunun Gazze'de sivillerin zarar görmemesi için "hiçbir ordunun almadýðý kadar önlem aldýðýný" anlatmýþtý.

Gazetecilere gösterdiði haritada Batý Þeria'nýn adý yoktu. Neden diye soran bir gazeteci çýkýnca Netanyahu dalga geçer gibi, "bak burada Ölü deniz de yazmýyor, Ürdün Nehri'ni de göstermiyor bu harita. Burada Gazze hakkýnda konuþuyorum" diyerek lafý çevirmiþ, Batý Þeria'yý da Ýbranice karþýlýðý ile zikretmiþti.

Bir de utanmadan sanki bir senede 45 bin Filistinliyi katleden kendisi deðilmiþ gibi, Filistinlilerin "öldürebildikleri kadar Ýsrailli öldürmeye çalýþtýðýný" iddia etmiþti.

BM kürsüsünde de ayný utanmazlýkla "kasýtlý olarak kimseyi, sadece kendilerini savunduklarýný" iddia etti, üstüne bir de BM'yi antisemit olmakla suçladý.

Ýnsan ikrah ediyor; bu vahþilik, yalancýlýk, kendinden baþkasýný insan görmeme hali karþýsýnda insanýn nutku tutuluyor!

***

Ýran, Ýsrail'e salý akþamý 2 saatle sýnýrlý füze saldýrýsý gerçekleþtirince baþta ABD Baþkaný Biden, Yardýmcýsý ve Demokrat Parti'nin baþkan adayý Kamala Harris, Cumhuriyetçi Parti'nin adayý Trump, Almanya Þansölyesi, Fransa Cumhurbaþkaný, aklýnýza gelen kim varsa hepsi sýraya girdi ve Ýran'ý çok güçlü kýnadý,

ABD yönetimi Ýsrail'e tam desteðini açýkladýktan sonra þu meþhur "durum odasýna" çekilip Ýsrail katliamlarýna daha güçlü devam etsin diye baþka ne tür yardýmlar yapabileceklerini konuþtular.

Trump'ýn neredeyse Hamas destekçisi ilan edeceði Kamala Harris, Ýsrail Gazze'yi ve Lübnan'ý vururken sesi çýkmadýðý halde "ne bahtsýzlýktýr ki sadece bir kiþinin öldüðü onun da Filistinli olduðu ve bazý Ýsraillilerin yaralandýðý" Ýran'ýn füze saldýrýsý karþýsýnda "Ýsrail'in güvenliðine olan taahhüdüm sarsýlmaz. Ýran'a ve Ýran destekli teröristlere karþý ABD güçlerini ve çýkarlarýný savunmak için gereken adýmlarý atmaktan asla tereddüt etmeyeceðiz." dedi.

Ýsrail-ABD ittifaký, kötülüðün cisimleþmiþ hali olarak Ýslam dünyasýnýn baþýna musallat oldu. Ýsrail 14 bin çocuk katletti, hastaneleri, okullarý, ambulanslarý vurdu. Küçük çocuklar daha küçük kardeþlerinin kefenlenmiþ bedenlerini taþýdýlar, annelerin feryadý göðü deldi, babalar evlatlarýnýn parçalanmýþ bedenlerini bombalarla yýkýlan evlerinin altýndan çýkartýrken intikam yeminleri etti de yine de kimsenin gücü Gazze kasabý Netanyahu'yu durdurmaya yetmedi.

Çünkü durdurmaya gücü olanlar zaten bunu istemedi.

***

Netanyahu'nun Batý Þeria'yý haritada göstermemesi boþuna deðil, artýk Gazze'yi de ele geçirdik diye bakýyorlar. Lübnan'a karadan girdikten sonra sýrada Suriye var. Ýran'ýn saldýrýsýný kendi sonlarýný da hazýrlayacak bir fütursuzluk için ruhsat olarak görüyorlar.

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn "Türkiye de bunlarýn hedefinde" demesi de bundan. ABD'nin tam desteðini alarak kademeli þekilde bölgesel bir savaþla Ortadoðu'yu tümden mecalsiz hale getirmek istiyorlar. Topraklarý zapt edebilmek için yeterli nüfuslarý yok ama Müslüman dünyayý ne kadar mecalsiz ve ayný zamanda þahsiyetsiz kýlarlarsa o kadar iyi.

Ýran'ýn -ister Þii yayýlmacýlýðý için olsun ister baþka bir þey için-, Ýsrail karþý koymasýna da Türkiye'nin Ýsrail iþgalini ve katliamlarýný mütemadiyen dillendiren tek ülke olmasýna da tahammülleri yok.

PKK'nýn Ýsrail aþkýnýn kaynaðý da bu. ABD'nin tam desteðini almak suretiyle Türkiye'yi parçalamak arzusundalar. Kendilerine Ýsrail'i örnek alýyorlar. Terör örgütleri eliyle kurulan Ýsrail'in Filistin halkýnýn ve tüm Ortadoðu'nun baþýna bela olmasý gibi PKK'yý da devletleþtirip Türkiye'nin baþýna büsbütün bela etmek istiyorlar.