Günlerdir gözler önünde, Filistinliler çoluk çocuk demeksizin öldürülüyorlar. BM Genel Sekreterinden çýkan ses ise uluslararasý hukukun nasýl bir durumda olduðunu sergiledi. Bunca STK'lar ve hukuk savunucularýndan ses yok.
Türkiye'nin anlamlý mücadelesi ve onun bu tutumundan cesaret alan bir kaç devletin beyanlarý dýþýnda, Netanyahu'nun ýrkçý zihniyeti, dünyanýn neredeyse hepsini yanýna almýþ.
Resmiler deðil, beni en fazla gayri resmi "hukuk ve adalet adýna meydanda varým" diyenler hayretler içine düþürdü.
Gücün hukukunun iþlediðini teyit eden, acýmasýz bir dönemdeyiz anlaþýlan!
Bu kadar ahlak dýþý bakýþ açýsý, dünyanýn yeni döneme muhakkak girmesi gerektiðini de göstermekte. Dünya medyasý sansür uyguluyor, sosyal medya sansür uyguluyor. Parlamenterlerden çýkan tek tük ses dýþýnda, herkes þeytanýn dilsiz versiyonu olduðunu iþaret ediyor bize!
Peki neden? Nedeni herkese göre deðiþiyor. Orta Doðu coðrafyasýnýn geleceðinde Ýsrail'in ciddi boyuta girmesi için Filistin'in elinde olan stratejik noktalara sahip olmasý gerekiyor. Ýslam dünyasýnýn vazgeçilmezi olan "Kudüs konusu sindirilirse, gerisi gelir" hesabý da var iþin baþka boyutuna bakýldýðýnda.
Akdeniz'in geleceðindeki planlamalarýn, Ýsrail'in elinin kolunun açýk olduðu gerekçesi ehemmiyet arz ettiði için, bir baþkasýna göre bu zulmün devam etmesi sonuç verir.
Ýlgimi çekti en yüksekten sesinin çýkmasý gerekenlerden Ýran, basit bir sessizlik içinde! Peki neden? Ýþte o da baþka hesap kitap. Acaba ABD ile pazarlýk için, kendini kurtarma iþi için sessizlik boyutu söz konusu olabilir mi?
Rusya, Filistin haklarýný tanýyor ama O da týrmanan gerilimden kendince nemalanacaðýný hesaplamakta. Nasýl mý? Putin'e bakýlýrsa, "güvenlik meselesi bizi ilgilendiriyor" dedi. Yani gerilim coðrafyanýn tamamýný etkilemeye baþlarsa, acaba oralara girme planý içinde olabilir mi? Ýsrail ile iliþkilerine bakýlýrsa olabilir!
Her zamanki gibi net, kimsenin yanýnda durmuyor ama hakemlik süreci baþlarsa, devreye girmeyi kafasýnda tasarlamýþ bile!
AB ülkelerinin tutumuna bakalým. Almanya halen diyet ödediði Ýsrail'e yüksekten ses çýkardýðýnda, nasýl bir algý ile karþý karþýya kalýr acaba? Ýngiltere küresel oyunun mimarý olarak nasýl bir Orta Doðu peþinde? Filistin'in haklarýnýn teslim edilmesine inanýyor. Çünkü Kudüs'ün Ýsrail'e teslim edilmemesi gerektiðine inananlarýn baþýndadýr Ýngiltere. Ne garip deðil mi? Oysa 1. Dünya Savaþý þartlarý oluþturulurken, Yahudilere devlet sözü verenlerin baþýnda Ýngiltere var. Ama anlaþýlan Ýsrail'in tek baþýna Orta Doðu'da aktör olmasýný istemiyor. Kendi düzenini Ýsrail'e bozduracak deðil haliyle!
Hiç bir konuda sesi çýkmayan Hindistan'ýn, Ýsrail'e destek vermesi anlamlý deðil mi?
Tabii Ýslam konusunda herkes ortak olmuþ gözüküyor ve dünyanýn paylaþýlmasý meselesi!
Yahudi lobisinin devletler nezdindeki etkisini, bundan sonra daha fazla irdeleyeceðiz.
Mesela Ukrayna, çok ama çok dikkatimi çekti. Kendi topraðý ilhak edilmesine raðmen, Filistin topraklarýna müdahaleye, baskýya, teröre karþý koymak yerine, Ýsrail'e destek mesajlarý devreye girdi. Ýþte devletlerin bürokrasisine, finans ve medya sektöründeki etkilerin rengine, siyasi partilere, adaylara, baþkanlara, hepsine iyi bakýlmalý. Bakarsanýz hepsi doðal haklardan bahseder. Kimsede demez ki, "arkadaþ siz Ýsrail'in elindeki öldürücü silahlardan bahsetmeden, Filistin'in elindeki amatör silahlarý konuþursanýz, size kimse güvenmez." Bir halkýn direniþine terör damgasý vurmaya kalkanlarýn bir çoðuna bakýldýðýnda, terör ve adaletsizlikten dünyanýn ikili standartlarýndan eziyet görenlerdir. Ama ne hikmetse Ýsrail söz konusu olunca, bu hukuk anlayýþý ortadan kaybolunur. Evet, Türkiye'nin vakar yaklaþýmý sonuç verecektir. Çünkü sessiz çoðunluk, cesaretini bu vakar duruþtan alýyor. Ve dünya yeni düzene gitmek zorunda kalacaktýr. Zorlayan ise "hiç sayýlan sessiz çoðunluðun 'yeter artýk' nidalarý olacaktýr." Türkiye ise bu "yeter artýk" diyeceklerin ana damarýný oluþturma yolunda. Bu tutum, tarihin ve dayatmanýn da seyrini etkileyecek hiç kuþkusuz! Çünkü haklý olanlar, sonunda kazanan taraf oluyor.