İstanbul'u yüzde 60+1 ile geri alacağız!

Son kongrede AK Parti İstanbul İl Başkanlığına seçilen Osman Nuri Kabaktepe parti tabanını ve habitatını aşan bir etki alanına sahip görünüyor. Göreve geleli henüz çok kısa oldu ama daha şimdiden yeni dönemin vizyonuna motivasyonuna dair epey alamet belirdi.

30 yıldır siyasetin içinde, pek çok sivil toplum örgütüyle sahada olmasına rağmen Kabaktepe yeni bir isim sayılır. Haliyle kamuoyunun ve medyanın ilgisi üzerinde.

Sakin ama kararlı bir stratejisi var. Gençlerin ve dijital mecra meraklılarının yeni gözdesi Cluphouse'da başladığı medya buluşmalarına basın toplantıları, röportajlar ve TV yayınları ile ölçülü tutuyor.

Bu yayınlardan ikisinden alıntı yaparak AK Parti İstanbul İl Yönetiminin yeni dönemine ve vizyonuna ilişkin notlar aktarmak istiyorum.

İlki Yusuf Özkır imzalı Kriter dergisi röportajından. Başlığa çektiğim iddialı ama inandırıcı o cümleyi şöyle açıyor Kabaktepe:

"AK Parti'ye en az bir kere oy vermiş seçmenimizin yüzdelik ortalaması yaklaşık yüzde 70. Dolayısıyla diyoruz ki AK Parti'nin oy potansiyeli yüzde 70. Oy veren, daha önce vermiş ama şimdi vermeyen ve hiç vermeyen. Biz bunun yüzde 60'ını hedef belirledik. Yani 2023 seçiminde İstanbul'da yüzde 60 artı 1 oy alacağız".

Son seçimi CHP, HDP, İyi Parti, Saadet Partisi, DP ve GP'nin hedef birliği etmesiyle kazanabilen CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun oy oranı yüzde 54 olmuştu.

Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994'te İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı seçilmesinden sonra İstanbul daha önce görmediği doğru yönetimin, yatırımın ve istikrarın en parlak örneği olmuştu. AK Parti'ye 19 yıllık iktidarının kapılarını açan, "yaptıkları yapacaklarının teminatıdır" dedirten de Erdoğan'ın o dönemdeki başarılı belediye başkanlığı olmuştu. Şimdi o kararlılık ve kucaklayıcılık kendini güncelleyerek yeniden sahaya iniyor.

Elbette bu önce kendine inanarak mümkün...

Osman Nuri Kabaktepe de bunu söylüyor.

"Biz İstanbul'u kaybetmedik. Bir seçim kaybettik. İstanbul'da genel seçim sonuçlarını, belediye meclis sonuçlarını, ilçe ve büyükşehir belediye başkanlığı oylarının sonuçlarına baktığımızda -herkes tablolardan ve istatistiklerden görebilir- bu böyledir".

Bu yaklaşım son yerel seçimlerle ilgili muhalefet tarafından bilerek bükülen ve AK Parti'yi demoralize etmeyi hedefleyen gerçeği yerli yerine oturtuyor.

Peki, AK Parti seçmeni mecbur mu her seçimde AK Parti'ye oy vermeye?

Değil tabii ama vermeyi isteyecektir, onu ikna edeceğiz anlamında konuşuyor Kabaktepe. "Biz kendi seçmenimizi "bize nasıl olsa oy verir" diye görmüyoruz. "Kendi seçmenimizin bize gösterdiği sadakatin karşılığını daha çok nasıl verebiliriz?" diyoruz. Bazı siyasi partiler gibi "biz ne yaparsak yapalım oyumuz zaten yüzde 30" demiyoruz. Bu, partimizin bugün yaptığı bir şey değil, Türkiye'de bunu en iyi yapabilen lider Erdoğan olduğu için zaten 20 yıldır seçim kazanıyor. Teşkilatıyla birlikte kazanıyor. Dolayısıyla biz antrenmanlıyız, tecrübeliyiz, birikimliyiz. Yirmi yıllık birikimimizi önümüzdeki günlere taşıyacağız".

Kabaktepe önceki akşam da HaberTürk TV canlı yayınına katıldı. Mehmet Akif Ersoy yönetiminde Nagehan Alçı ve Hasan Öztürk'ün soru sorduğu söyleşide Osman Nuri Kabaktepe samimiyeti ve mevzulara hakimiyetiyle İstanbul siyasi ortamına kalite kattı.

Malum olduğu üzere 2023'te 6 milyon civarında genç ilk kez oy kullanacak. Bu, seçimin kaderini değiştirebilecek bir rakam ve ajans siyasetinin ürettiği algıya bakarsanız AK Parti gençlerden oy alamıyor.

Ama Kabaktepe diyor ki "Bu bir balon. Çünkü AK Parti yirmi yıldır iktidarda ve yirmi yılda sisteme yaklaşık 20 milyon yeni seçmen dahil oldu. Bakın AK Parti her seçimden birinci çıktı. Gençlere ulaşamasa, gençlerden oy alamasa mümkün olur muydu bu?"

"Gençler "Dünya 5'ten büyüktür" diyerek sisteme kafa tutan bir dünya liderine inanıyor! Gençler dünyayı değiştirme idealinin peşinden yürüyor ve AK Parti diyor".

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe İBB Başkanı İmamoğlu'nun bazı iddialarına şöyle cevaplar veriyor:

· "Son 3 yıl içerisinde İBB Meclisi'ne 6 bin 500 dosya getirmişiz. Bu dosyanın yüzde 29'unu CHP reddetmiş. 1800'ün üzerinde bir sayı. İmamoğlu seçildikten sonra AK Parti yüzde 3'ünü reddetmiş. Neyi engelliyoruz biz?"

· "Borçlanma istiyorlar, borçlanmanın belediyenin 1,5 katını geçince durduğunu bilmiyorlar. Bizim borçlanma talebimize CHP sadece 1 tanesine evet demiş. Bugüne kadar İmamoğlu 14 borçlanma dosyası getirmiş, tamamına evet demişiz."

· Algı belediyeciliği, naylon karakter bu. İsrafı engelleyeceğiz demiş 359 olan şirket yönetimini 401'e çıkarmış. Yüzde 30'luk artış var".

· "16 milyon insanı seviyorum diye pankart açıyor. Altına parantez içinde "işten attığım 10 bin kişiyi sevmiyorum demelisiniz".

· Büyükşehir belediyesinin bütçe gerçekleşmesinde merkezi hükümetten 15 milyarlık aktarım var. 17,5 milyar gelmiş. Kendisi yüzde 70 az bütçe üretmiş. AK Partili bir belediyeden 1 kuruş para CHP'den gitmiyor. Şimdi biz neyi engelliyoruz? Büyükşehri büyükşehir başkanı yönetiyor".

· "20 bin konut yapacağım, deprem sorununu çözeceğim diyorsunuz. 2 yıl geçmiş, 2 tane yapsaydınız bari!"

Olgular ortaya konunca kurgulanmış algı buharlaşır.

Halktan aldığı destek hiç eksilmeyen, her seçimde en yakın rakibi CHP'yi ikiye katlayan AK Parti için referans yine kendisi.

Öte yandan İstanbul'da İmamoğlu yönetimi başta olmak üzere CHP belediyeciliği 2023'e giderken AK Parti'nin en büyük kolaylaştırıcısı olacak.

Anlaşılan o ki Osman Nuri Kabaktepe ve ekibi yeni dönemin kutlamalarını CHP balonlarını patlatarak yapacak.