Kemal bey uyurken Ekrem bey pembe panter gibi yaklaþýr!

Kemal Bey, kendini "mýþýla vermiþti" erkenden. Gün boyu düþündüðünden yorulmuþtu garibim.Kim demiþse doðru demiþti: Düþün düþün çoktur iþin!

Sorun çok karmaþýktý aslýnda: HDP'yle PKK arasýndaki benzerlik sadece üç harften ibarettir tezini nasýl savunacaktý. Ne zaman bunu dile getirse karþýsýndakiler bir aðýzdan: "Yemezler aðam yemezler!!" demekteydi ki bu da onu illet ediyor, yaþam enerjisini emiyordu o saat.

Bu arada, Pembe Panter olarak bilinen Ekrem Ýmamoðlu, gözü 2023 yýlýnda yapýlacak CB'lýðý seçimlerine raptiyelenmiþ, usul usul yaklaþmaktaydý. Amacý Meral Akþener'le CHP arasýna kocaman bir nifak sokmaktý. Böylece, CB seçimleri öncesinde Millet Ýttifaký darmadaðýn olacak, CHP/ÝYÝ Parti birlikteliði bitecekti. Peki, nasýl yapacaktý bunu? Öyle bir laf edecekti ki Meral Haným'ýn olmasa bile tayfasýnýn asabýný hepten bozacak, CHP'ye diþ gýcýrdatmasýna neden olacaktý en hafifinden. Bu diþ gýcýrdatmasý zamanla küfre kýyamete dönecekti en hafifinden. Eh Kemal Bey CB adayý olmayacaðýna göre, sahneye Ekrem Bey fýrlayacaktý!

Ekrem Bey dilinin paçasýný sývadý ve Meral Hanýmla HDP'nin Baþkan Yardýmcýsý Pervin Buldan'ýn ayný salýncaða oturtup sallayýverdi. Meral Haným, Tansu Çiller'in tezgahýndan geçtiði için hiç renk vermedi, gaklayýp guklamadý da, arkadaþlarýn pek hoþuna gitmedi ama..heh heh heh...gibisinden laflarla sorunu geçiþtirmeye çalýþtý. CHP'dense hiç söz etmedi; böylece de Kemal Bey uyumayý sürdürdü memnun mesut!

Þimdi, laf salatasý bir yana, bu gün Kemal Bey'in Y- CHP'si iktidar umudunu Joe Biden'a baðlamýþ; bunu yadsýmanýnsa hiç bir anlamý ve deðeri yok. Bakýn, Y -CHP, yani Kemal Beyin Yeni CHP'sinin, ne Atatürk'le ne altý okla ne de cumhuriyetin temel deðerleriyle ilintisi vardýr. Kemal Kýlýçdaroðlu belirli bir amaçla CHP'nin baþýna getirtilmiþ savý her gün biraz daha geçerlilik kazanýyor. Bu amaç da galiba Türkiye Federal Cumhuriyeti'nin kurulmasý, Türkiye'yi Yugoslavya 'ya dönüþtürme istemidir. Kimin istemidir bu? Orta Doðu'da dimdik duran ve gün geçtikçe daha da güçlenen bir Türkiye istemeyen ABD'nin elbette! Bunu nasýl saðlayabilir? Tayyip Erdoðan'ý aradan çýkararak. Bunu yapmanýn yolu da 2023 seçimlerini kaybetmesini saðlamaktan geçer.

Ne var ki, bunu Kýlýçdaroðlu'nun beceremeyeceði onun efendilerince de anlaþýlmýþ ve sahaya Ekrem Ýmamoðlu sürülmektedir iddiasý da üzerinde düþünülmesi gereken bir sav mýdýr, bilemem. Ha bunu Ekrem Bey becerebilir mi? Hayýr! Karþýsýnda dimdik, kaya gibi duran büyük Türk milleti oldukça bin kere hayýr! Bu da, aradan bunca yýl geçmesine karþýn ABD'nin Türkiye'yi ve Türk milletini hala tanýyamamýþ olmasý gerçeðini bir kez daha ortaya koymaktadýr. Biden'de az biraz mantýk olsa, Türkiye'yi ve bu milleti iyi tanýyan Amerikalý, eski bürokratlara kulak verir ve Türkiye'yle yeniden iyi dost olmanýn yollarýný arar. Siyahi, olmanýn dýþýnda hiç bir özelliði bulunmayan, kafasý da pek fazla çalýþmayan Obama'nýn çizdiði yolda yürümekten vaz geçer tez elden...