Kılıçdaroğlu seçimleri kastetmiyor!

Kemal Kılıçdaroğlu açıklamış: “hazırlanın en kısa zamanda iktidar oluyoruz” demiş.. Normal şartlar altında herhangi bir parti başkanının hareketini motive etmek için böyle iddialı çıkışlar

Yapmasını yadırgamamak lazım. Fakat tek cümlede ifade ettiğim iki temel değişkende olduğu gibi; normal şartlar altında ve bir siyasi partide.. CHP için durum farklı. Partinin başına FETÖ operasyonuyla gelmiş, 15 TEMMUZ hain işgal girişimi sırasında ülke kendisine anahtar teslim verilsin diye güvenli evde saklanmış bir adamdan, normal bir siyasi refleks beklenir mi? Koltuğa oturduğu günden bu yana tüm varlığıyla FETÖ ve onu kullanan servislere hizmet eden Kılıçdaroğlu hangi hazırlığı gördü de şimdi ‘iktidara yürüyoruz’ açıklaması yaptı?.. Gölge CIA Rand’ın darbe raporu mu heyecanlandırdı acaba Kılıçdaroğlu’nu?.. Zira ne yakın zamanda bir seçim görünüyor ne de Kılıçdaroğlu’nun başındaki hareketin yüzde 25’i geçmişliği var.. Demek ki “iktidara yürüyoruz” dediği şey demokratik bir seçim değil.

***

Bakın bir kaç gündür, FETÖ terör örgütünün Erdoğan’ı indirmek için ürettiği imalat ses kayıtları üzerinden sözde politika yapıyor CHP.. YouTube’dan kayıtları indirip inceletmişler ve gerçek olduğunu ispat etmişler.. Tam da ne ilginçtir Rand’ın darbe raporunu tartıştığımız güne denk gelmiş bu inceleme.. Elbette FETÖ’nün delil diye sunduğu imalat dosyaları eline alıp sallayan herkes FETÖ terör örgütünün sözcülüğünü yapmaktadır. Bunun tartışılacak bir yanı yok da.. Asıl teknik olarak bir problem var.. Zira hazırlattıkları raporda değerlendirilen veriler yeterli değil. Orijinal ses kayıtlarını değil, YouTube’a yüklenenleri inceletmişler.. YouTube, upload edilen seslerin seviyesini otomatik olarak denkliyor zaten. Söz konusu raporu hazırlayan Edward J.Primeau bile raporunda “bu veriler yeterli değil, bana yollanan ses dosyaları YouTube’dan alınmış. YouTube dosyalarına göre sesler doğru fakat bu platform sesleri yükleme esnasında değiştiriyor” diye yazmış..

Yani bu ısmarlama raporu yazan adam bile yazdığına inanılmaması, itibar edilmemesi gerektiğini not düşmüş..

***

Ancak farketmez elbette. FETÖ tertibiyle o koltuğa oturan Kılıçdaroğlu, bütün bu süreçte kendisinden istenen herşeyi yaptı. 17/25 Aralık yargısal darbe teşebbüsünde, FETÖ’nün bu montaj tapelerini TBMM’de dinletti, vaktin Doğan medyasından da canlı yayınlattı.. Bugün de bu tezgaha sahip çıkıyor. Elbette bu kadar emek verdikten sonra, karşılığını da almak istiyor .. Israrla, “iktidara yürüyoruz” dediği o.. Geçmiş olsun. O Bakırköy belediye başkanının evinde terlikleriyle kahve içerken bu memlekette çok şey değişti.. Hiç Bir şey 15 Temmuz öncesi gibi değil.. Boşuna heveslenme..