Kýlýçdaroðlu ve Akþener'in açtýðý yol

Batýcý Gezi Ayaklanmasý ana davasýnda nihayet karar çýktý. 17 sanýðýn yargýlandýðý davada, Batý'nýn gözbebeði Osman Kavala'ya, "Anayasal düzeni cebir ve þiddet yoluyla ortadan kaldýrmaya teþebbüs"ten aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis cezasý verildi. Ýstanbul 13. Aðýr Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 7 sanýða da "hükûmeti ortadan kaldýrmaya teþebbüs suçuna yardýmdan" 18 yýl hapis cezasýna hükmedildi.

Baþta CHP ve ÝYÝ Parti liderleri olmak üzere Türkiye'deki Batýcýlar mahkeme kararýna tepki gösterip bir kez daha Batýcý Gezi Ayaklanmasý'ný kutsadýlar.

CHP'nin baþýna müstehcen kasetten atamasý yapýlan Kemal Kýlýçdaroðlu mahkeme kararý sonrasý Batýcý Gezi Ayaklanmasý için þunlarý söyledi: "Gezi direniþi; dayanýþmaya, barýþa, kardeþliðe ve demokrasiye adanmýþ bir millet hareketiydi."

ÝYÝ Parti Genel Baþkaný Meral Akþener ise, Osmanlý Devleti'nin yýkan, zamanýn paralel yapýlanmasý ÝT'e selam çakarak Batýcý Gezi Ayaklanmasý'ný savundu: "Gezi, Türk gençliði için yalnýzca bir protesto deðildir milli þuurun da ayaða kalkmasýdýr. (...) 1908'de istibdada karþý koyan ruh neyse Gezi de odur. Demokrasi için seferber olan o günün Türk gençleri neyse aðacýna, parkýna sahip çýkan Gezi'deki Türk gençleri de odur. Kahrolsun istibdat yaþasýn hürriyet."

Meral Akþener'in TBMM kürsüsünden coþkuyla yâd ettiði Ýttihat Terakki hakkýnda gerçekleri ben deðil de, Meral Haným'ýn geldiðini söylediði çizginin Baþbuðu merhum Alparslan Türkeþ söylesin: "... Ýttihat Terakkî fýrkasý var yakýn tarihimizde. Enver Paþalar var, Talat Paþalar var, Cemal Paþalar var. Birçoklarý, "Efendim, bunlar çok beðenilir. Efendim, çok dürüst adamlardýr. Doðru adamlardýr, þöyle adamlardýr. Bak, Enver Paþa gitti Türkistan'da þehit oldu...' Ama koca Osmanlý devletini yýktýktan sonra neye yarar?! 1908'de geldi, Ýttihat Terakkî iktidâr oldu. Onlar iktidâr olduðu zaman Arnavutluk Osmanlý devletine baðlýdýr. Osmanlý devletinin sýnýrlarý Adriyatik denizindedir. Rumeli bizim elimizdedir; Selanik, efendim, Manastýr, Niþ, Kosova, hepsi bizim idâremizdedir. Libya ve Çad bizdedir. Yani sýnýrýmýzýn bir ucu Afrika'nýn ortasýnda ekvator çizgisindedir. Arabistan, Yemen bizdedir. Yani Osmanlý devletinin bir ucu Hint okyanusundadýr 1908'de. On sene sonra 1918'de hepsi gitmiþtir, Anadolu da iþgâle uðramýþtýr, Anadolu da tehlikededir. Ýþte Ýttihat Terakkî, iþte Enver Paþa, iþte Talat Paþa, iþte Cemal Paþa. 'Efendim, çok vatanseverdiler, çok dürüsttüler. Hýrsýz deðillerdi, bilmem ne deðillerdi.' Ama komitacýydýlar! Komitacýlýkla devlet adamlýðý farklý þeylerdir. Bize akýllý, ileriyi gören devlet adamý lâzým. Milletini tanýyan, tarihini bilen kudretli devlet adamý lâzým."

Anlaþýlan Akþener ve Batýcý Gezi Ayaklanmasý'ný destekleyenler, özlemle yâd ettikleri atalarýyla ayný emel uðrunda, elimizde kalan son toprak parçasý Anadolu'yu da efendilerine peþkeþ çekme derdindeler.

Günlerce sokak ve caddelerin barikatlarla kapatýldýðý, dükkanlarýn yaðmalandýðý, araçlarýn yakýldýðý, devlet kurumlarýný iþgal edilmeye teþebbüs edildiði bir hâdise ayaklanmadan baþka bir þey deðildir. Kýlýçdaroðlu ve Akþener'in Batýcý Gezi Ayaklanmasý'na "Millî hareket", 15 Temmuz iþgal teþebbüsüne de "Tiyatro" demeleri tevafuk olmasa gerek!

Hâdisenin bir baþka yönü ise, olur ya bir gün iktidara geldiðinizde benzer hadiseye maruz kaldýðýnýzda ses çýkarmaya da hakkýnýz olmaz. Size karþý ayaklanýp meydanlarý yakýp yýkanlar "Biz de millî hareket yapýyoruz" deyip lafý aðzýnýza týkarlar; bu yolu siz açtýnýz!..