Kılıçdaroğlu'na FETÖ, Afrin ve Libya soruları…

Emekli amirallerin gece yarısı bildirisine "darbe çağrıştıran muhtıra" diyerek karşı çıkılmasına Kılıçdaroğlu, "sahte gündem" dedi.

15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimi için de "tiyatro" demişti.

Geçtiğimiz Çarşamba günü FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki eylemlere ilişkin 497 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

Muhafız Alayı'ndan Genelkurmay Karargahı'na baskına giden ekibin başındaki eski Binbaşı Fedakar Akça, 15 Temmuz'da TRT ekranlarından silah zoruyla "sözde darbe bildirisini" okutan eski Kara Harp Okulu Tabur Komutanı Yarbay Ümit Gençer, TRT binasına yönelik işgali yöneten eski Albay Muhammet Tanju Poshor, 15 Temmuz gecesi Çiğli Ana Jet Üssüne giden eski Yarbay Emin Güven, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları aldılar. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin emniyetinden sorumlu Köşk Muhafız Komando Birliği'nin komutanı eski Binbaşı Osman Koltarla da müebbet hapis cezası aldı.

Anayasayı ihlal suçundan 488 sanık hüküm giydi.

Sadece bu dava ve verilen cezalarla ilgili olarak Kılıçdaroğlu'na,

Soru 1. Buradaki tiyatro nedir? Siz hangisine tiyatro dediniz? TRT'nin basılmasına mı, Genelkurmay'a baskına gidilmesine mi, TRT'de zorla darbe bildirisi okunmasına mı?

Meclis'e bomba atılmasına mı?

Polis Özel Harekât Başkanlığına düzenlediği bombalı saldırı sonucu 43 özel harekat polisi ile bir sivili şehit eden ve 36 kişinin yaralanmasına neden olan eski pilot Yüzbaşı Uğur Uzunoğlu, ardından TBMM'yi bombaladı ve 45 kez "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezası aldı.

Bunun neresi tiyatro?

Soruya devam: Bu, FETÖ elebaşının ağzı ile konuşmaktan pişmanlık duyduğunuzu hiç söylemediniz. İnsan içine çıkmaktan, bombalanan Meclis'te her hafta konuşmaktan hiç hicap duyuyor musunuz?

Afrin sorusu

Zeytin Dalı harekâtının son günlerinde Türk Ordusu Afrin kapılarına dayandı.

Türkiye, harekâtın amacını açıkladı. Sınırlarımızın dibinde bir terör devleti kurulmasına dur denilecekti. PKK, KCK, PYD-YPG ve Irak ve Şam İslam Devletini (IŞİD) bölgeden uzaklaştırılacaktı.

Kılıçdaroğlu, 7 Şubat ve 12 Şubat 2018'de, "Afrin'in içine girilmesini doğru bulmuyorum. Daha derinlere inmenin mantığı yok. Hiç gerek de yok. Daha fazla şehit veririz, yazıktır, günahtır. Yaklaşık 500 bin nüfusa sahip bir kente niye gireceksiniz? Kimin terörist olduğunu nasıl ayıracaksınız? Afrin'in içine girildiği takdirde orası kan gölüne döner" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri harekâtın 9. Haftasında 18 Mart'ta yaklaşık bir saat içinde Özgür Suriye Ordusu ile birlikte doğu, batı ve kuzey yönlerinden Afrin merkezine girmeye başladı. 9 mahalleden oluşan Afrin şehir merkezinde kontrol sağlandı.

Mehmetçik Afrin'de komando marşı okudu. YPG/PKK'nın yönetim binasına Türk bayrağı çekildi. Teröristlerin yöneticileri bölgeden kaçarak uzaklaştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan basın açıklamalarında; harekât sırasında 4.608 PKK/YPG/PYD ve IŞİD mensubunun etkisiz hale getirildiği belirtildi. Teröristlerin çok kanı aktı...

SORU 2. Teröristlere karşı zafer kazanıldığı sırada sizin, "Afrin'e girilmesin, orası kan gölüne döner" feryadınızın asıl sebebi neydi? Bu konuda da hâlâ susacak mısınız?

SORU 3. Kılıçdaroğlu,15 Ocak 2020'de CHP Grup Toplantısında Libya'da ateşkesin sağlanmasına yönelik anlaşmayı kabul etmeyen Hafter ile "konuşulması gerektiğini" belirtti.

"Niye Libya'ya gidiyoruz? Bizim askerlerin orada ne işi var" diye de sordu.

Siz kimden yanasınız? Neden Türkiye'nin değil de düşmanlarının safında boy gösteriyorsunuz?

Sahte gündem bizzat sizsiniz...