Kılıçdaroğlu'nu ciddiye alan var mı?!

Kemal Bey ikide bir akıllara zarar laflar ediyor. Örneğin, "bu iktidar kendini eleştireni hemen hapse tıkıyor!"

Bu kelam rahmetli İsmet İnönü dönemlerinden kopup gelmiş sanki! Yaşı yetene 27 Mayıs'ı hatta 12 Mart'ı hatırlatıyor. Böyle buram buram postal kokan laflar edebilmek için insanın örnek ya da örnekler vermesi gerekir!

Örneğin benden başka kimseyi Kemal Tahir'in Devlet Ana ya da Yorgun Savaşçı adlı kitablarını yayınladığı için mapus damına tıkan oldu mu?? Hem de yargısız ve de tam sekiz ay!! Tabi kalkıp Genel Kurmay Başkanları Faruk Gürler'le Memduh Tağmaç'ın bu iki kitabı öven ve de Genel Kurmay Dergisi'nde yayınlanan yazılarını Sıkı Yönetim Komutanına hatırlattığında yediğin sopanın acısını hala içinde hissettiğini kime anlatacaksın? Ya da kimin umurundadır?

İçeri girdiğimde aylardan Mayıs'tı çıktığımdaysa Ocak! Sırtımda bir gömlek ayağımda bir yazlık pantolonla girdim Mamak'tan içeri. Böyle de çıktım. Dışarısı -15 derede. Tir tir titreyerek bir taksiye atladım. Evin yolunu tuttum. İnşallah evde biri vardır da taksinin parasını ödeyebilirim diye dua etim yol boyunca. Allah'tan annem evdeydi.

O gece gözüme uyku girmedi; sıcacık, yumuşak yatağın içinde. Alıştık ya engebeli araziden farksız şilteyle boğuşmaya bütün bir gece! Tabii bir de horlayan yok, uykusunda konuşan,öksürüp tıksıran, aşka gelip nara atan da hak getire...Gerçekten de 12 Eylül yönetimi kadar acımasız, insanları bire kıran başka bir yönetim görmemiştir bu ülke. Devlet Başkanımız Kenan Evren'in, "ne yapalım yani? Asmayıp da besleyelim mi?" lafı hala kulaklarımda. Bunu da 17'sindeki bir çocuğun yaşını büyütüp ipe çektikten hemen sonra söylemişti! Ve bu adam hep babaydı hem de dede! Vah ki ne vah vah!

Kenan Evren yakınlarına sıkça CHP'li olduğunu fısıldarmış. Gerekçesi de Atatürk'ün kurduğu parti olmasıymış. Aslında söylemesi gereken Atatürk'ü kurduğu İnönü'nse bozduğu parti ama neyse..

Türkiye ne iktidarlar gördü ne iktidarlar! Kravatsız Beyoğlu'na çıkanı hapse atandan tutun şiir yazdı diye adamı 20 yıla mahkum eden mi istersiniz; şiir okudu diye kişiyi deliğe tıkandan Rusça biliyor diye ömür boyu hapse mahkum edene kadar...Hey gidim hey; kimler geldi kimler geçti bu ülkeden!

Kemal Beyin böylesi ipsiz sapsız laflar etmesinin nedenine dönecek olursak; sür git sandıkta dayak yemesinden bence. İlk kez üç büyük ilde belediye seçimlerini kazandı; partililer onu gönderip Ankara ya da İstanbul belediye başkanını onun koltuğuına oturtmanın hesabına başladı. Yani o kadar başarılısınız ki Kemal B ey, daha ilk fırsatta sizi alaşağı etmenin hesabına duruyor partilileriniz! Yazık size be...