CHP tepetaklak

Osmanlı'nın son Cumhuriyet'in ilk siyasi partisi Halk Fırkasının, İnönü Türkiye'sinde halkla uzaktan yakından hiç bir ilgisi kalmadı! "Uluslararası büyük bir bunalıma" doğru adım adım yaklaşıldığı ve bu bunalımdan Türkiye'yi selamete ancak Atatürk'ün yanında yetişmiş, devlet adamı kimliğiyle donatılmış İnönü'nün çıkarabileceği görüşüne sahip kimi generallerin desteğiyle CB koltuğuna oturan İnönü, Türkiye'yi tek başına yönettiği 12 yıllık sürede ülkeyi resmen perişan etmeyi başarmış. Millet de 1950 seçimlerinde onu ve avanesini kapıya koyarak az da olsa, öcünü alabilmiş.

Rahmetli Bülent Ecevit'le koalisyon ya da azınlık hükümetleri kurabilen CHP, gene beceriksizliğin kurbanı olmuş. Ecevit sonrasında Baykal'la yola devam eden CHP sonunda Türk siyasi tarihinin en beceriksiz genel başkanı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönetimine...yönetimsizliğine terk edilmiş. Günümüzde serseri mayın örneği, bir oraya bir buraya toslaya toslaya başını su üstünde tutmaya çalışıyor. Artık CHP kalmadı; HDP/PKK/THKPC koalisyonu var. İstanbul il başkanları Canan Kaftancıoğlu örneğin, bu koalisyonun kanlı canlı, anlı şanlı temsilcilerinden biri!

Kaftancıoğlu ilginç bir yapı sergiliyor. Üsküdar İlçe Başkanını yolluyor, Fahrettin Altun'un ev fotoğraflarını çektiriyor! Neden? Belli değil. Yarın Altun'un ayağına taş değse bundan kendisinin sorumlu tutulacağını kestiremiyor mu?

"Elime makineli alıp Soma'ya gitmek istiyorum!" diyebilen bir kafa yapısı işgal etmiş CHP İstanbul İl Başkanlığını! MLKP'nin kurucusu'na "Hasan Ocak Selam!" diye mesaj gönderen de gene bu kafa yapısı!

Eğer bunları partinizden ihraç etmezseniz, yakın gelecekte tarihin tozlu sayfalarına gömüleceksiniz. Yahu siz bu gün Sağlık Bakanı Fahreddin Koca'yı bile karalıyorsunuz. Hani canıyla başıyla çalışan Sağlık Bakanımızı!

Yalnız şunu da unutmayın: Bu gün Türkiye'de herkes, ağız birliği etmişcesine :

"İyi ki Kılıçdaroğlu ve CHP iktidarda değil; yoksa niceydi halimiz diyor!!!"