“Kürt ve Alevi tasfiyesi yapýlýyor!”

CHP pozitivist ve batýcý olduðu için milletin dini, kültürel ve tarihi deðerlerinden kopuk bir siyasi partidir.

Kopukluðun ötesinde milletin deðerleriyle mücadele etmiþ ve eden bir partidir.

Böyle olduðu için de ilk serbest seçimlerde millet onlarý muhalefete mahkûm etmiþtir.

Bu mahkûmiyetten kurtulmak için özellikle FETÖ'nün kaset kumpasýyla genel baþkanlýða getirilen Kýlýçdaroðlu'nun baþlattýðý halkýn her kesimine açýlma politikasý, Ankara ve Ýstanbul gibi kimi seçim çevrelerinde kýsmi yerel baþarýlar getirmiþtir. Getirmemiþtir dersek gerçeði görememiþ oluruz.

Bu kýsmi baþarý bize bir baþka gerçeði daha hatýrlatmaktadýr ki o da, CHP ya da seküler kesim milletin takdir edebileceði siyasetçiler yetiþtirememiþtir. O yüzden kendileriyle ideolojik yakýnlýðý olmayan siyasetçilere muhtaç hale gelmiþlerdir.

Bunun bir diðer anlamý ise milletin CHP'ye deðerlerine sahip çýkmayý kabul ettirmiþ olmasýdýr.

CHP'nin bu kabulü de o deðerlere inanmaktan ve sahip çýkmaktan ziyade seçim kazanmak için o deðerlere sahip çýktýðý zannedilen siyasetçileri kullanmaktan ibarettir.

Bu baðlamda millete seküler hayatý dayatan bir parti olan CHP'nin bayraðý altýnda siyaset yapan muhafazakâr siyasetçilerin kiþiliklerinin zedelenmiþ olmasý da ayrý bir gerçektir.

Çünkü onlar kendi tabanlarýndan kopmuþ, dâhil olduklarý CHP tarafýndan da asla benimsenmemiþlerdir!

Rencide olmamalarý için ismen misal vermiyorum.

Seküler hayatýn sunduðu özgürlük sebebiyledir ki helal haram sýnýrý bilmeyen bu kesimin sabýkasý da hayli kabarýktýr.

Burada onlardan bahsetmeye gerek görmüyorum.

Tekrar baþa dönecek olursak, artýk CHP'ye CHP'nin muhalefeti son zamanlarda zirve yapmýþtýr.

CHP'nin tek baþarýlý baþkaný olan Eskiþehir Belediye Baþkaný Yýlmaz Büyükerþen CHP'yi þöyle tarif etti:

" Bir araya geldikleri zaman, hepsi çok iyi ahbap, hepsi Atatürk idealleri, partinin seçimlerde kazanmasý için yapýlacak iþleri konuþurlar. Fakat bir kýsmý çekip gittikten sonra iki kiþi yan yana gelince, gidenlerin dedikodusunu yaparlar. Geçimsizlik, anlaþmazlýk, kýskançlýklar, iftiralar, ters yorumlar, herkes birbirinin ayaðýnýn altýna karpuz kabuðu koyma gibi eðilimler içerisinde. 'Bu parti nasýl adam olacak?' diye düþünüp durmuþumdur. CHP'nin büyük hastalýklarýndan biri, adeta bir virüs, mikrop gibi siyasetle uðraþan insanlar arasýnda ne yazýk ki var."

Kendi itiraflarý!

CHP'de halkýn benimseyeceði siyasetçileri ekarte etme geleneðinin son örneði Muharrem Ýnce'dir. Onun da hakkýný yemeyelim zihniyet itibariyle hedefleri itibariyle diðer CHP'lerle ayný yolun yolcusudur. Fakat Ýncenin klasik CHP'lilerden önemli bir farký vardýr. Milli meselelerde devletin/milletin yanýnda durmasýný bilir, gözünü budaktan esirgemez. Bir diðer önemli farký da kendisi dindar deðildir ama dindarlara düþman da deðildir tam tersine saygýlýdýr. Öyle ki, CHP Ayasofya'nýn ibadete açýlýþýna muhalefet ettiðinde seccadesini alýp Ayasofya'da namaza gider içeri giremese de meydana seccadesini yayýp namaz kýlar.

Gençliðinden beri CHP'li olan CHP milletvekilliði ve grup baþkanvekilliði yapmýþ olan Ýnce'yi CHP yönetimi istifaya mecbur býraktý!

Buna raðmen yeni genel baþkanla iþbirliðine kapýlarý açýk tuttu. Ama hafta içinde Ýnce CHP ile iþbirliði yapamayacaðýný söylerken farkýný da ortaya koydu.

Terör örgütünün siyasi uzantýsý DEM ile iliþkileri kabul etmeyen Ýnce, "Her gün 'DEM'lenirsen nasýl kuracaðým? Bizim bir duruþumuz olmalý. Kuvay-ý milliye'nin partisi bu.(...) Bana 'bölücü' diyen CHP seçmenine sesleniyorum, arkadaþlar biz siyahla beyaz kadar ayrýymýþýz zaten. Nasýl beraber olacaðýz?" dedi.

Bir diðer geliþme ise Ýnce'yi CHP'den istifaya zorlayan ekibin bir parçasý olduðunu bildiðimiz CHP'li Ataþehir Belediye Baþkaný Battal Ýlgezdi, "CHP'nin her kademesinde gece gündüz görev yapmýþ 40 yýllýk bir partili olarak bu yaþananlar hem beni hem de milyonlarca partilimizi üzmüþtür. Partimizin deðerlerinin bu kadar hoyratça harcanmasýna gönlüm razý deðildir. Bu vesileyle 40 yýldýr mensubu bulunmaktan onur duyduðum partimden istifa ediyorum." diyerek ayrýldý.

Men dukka dukka.

Üstelik Ýlgezdi bir adým daha ileri gitti ve "Kürt ve Alevi tasfiyesi yapýlýyor!" dedi.

Anlaþýlan CHP cadý kazaný gibi kaynýyor.

CHP bu tür çekiþmelere þerbetlidir. Ancak olan Ýmamoðlu'na oluyor.

Çünkü yerel seçimlerin kalbi Ýstanbul'da atýyor. Diðer þehirlerdeki deðiþim genel siyaset üzerinde pet fazla etkili olmaz.

Ama Ýstanbul seçimleri özellikle Ýmamoðlu ve Özel için tabiatýyla CHP için hayati önem taþýyor.

Ýmamoðlu'nun seçim kaybetmesi ayný zamanda hem kendi siyasi hayatýnýn bitmesi hem de Özel'in genel baþkanlýðýnýn tehlikeyi girmesi anlamýna geliyor.

Özetleyecek olursak, ÝYÝ Parti'nin CHP'den desteðini çekmesi, Memleket Partisi'nin, SP'nin ve ZP'nin Ýstanbul'dan aday göstermesi CHP'nin cumhurbaþkanlýðý seçimlerinde Ýstanbul'dan aldýðý oylardan neresinden bakýlýrsa bakýlsýn yüzde 10 civarýnda eksilme anlamýna geliyor.

Mayýs'ta yapýlan milletvekili seçimlerinde, ÝYÝ Parti yüzde 8, MP yüzde 1, ZP yüzde 2,8 oy almýþtýr. Bunlarýn üçü de aday çýkarýyor. Ayrýca Ýlgezdi'nin Alevi kartýný açmasý bir gizlenen gerçeði daha ifþa etmiþ oldu. Alevi seçmenin bu kez Ýmamoðlu'na oy vermeyeceði yahut sandýðý gitmeyeceðini duyuyorduk ancak hassas konu olduðu için sosyal barýþa da zarar vermesin diye seslendirmiyorduk ama bu kez her zaman olduðu gibi Alevi kartýný kendileri açtý.

Bir kýsým Alevi seçmenin de oy vermeyeceði düþünüldüðünde DEM destek verse bile Ýmamoðlu'nun 31 Mart seçimlerinde iþinin ne kadar zor olduðu ortaya çýkacaktýr.

Çünkü CHP'nin Mayýs'ta yapýlan milletvekili seçimlerinde yüzde 28,5(SP, DP, DEVA, GP oylarý dâhil), DEM ise yüzde 8 oy almýþ. Yüzde 3 oy alan TÝP bile destek verse Ýmamoðlu'nun iþi pek zordur.

Mayýs'ta yapýlan milletvekili seçimlerinde Ýstanbul'da AK Parti yüzde 35,7, MHP yüzde 6,7, BBP yüzde 1 oy aldý.

Sandýðýn matematiðine göre -bahsedilen Alevi tepkisini de yok sayarsak- þu anda Ýmamoðlu'nun DEM'le beraber yüzde 36 desteði var. DEM ve TÝP aday çýkarýrsa -ÝYÝ Parti seçmeninden bir miktar destek alsa dahi ki o ihtimal var- yüzde 30'u bulmasý bile zor.

Murat Kurum'un ise þu anda yüzde 43 desteði var. YRP destek verirse bu oran yüzde 46'ya çýkar Vermezse sonuç deðiþmez. Kaldý ki milletvekili seçimlerinde tepki için YRP'ye oy veren seçmenin tamamýnýn ÝBB seçimlerinde YRP'ye vereceðinin garantisi yoktur.

Öte yandan AK Parti 2019'da yapýlan hatalardan ve seçim kazalarýndan ders çýkarmýþ görünüyor.

Ýstekli, gayretli, tecrübeli, güven veren ve hazýrlýklý bir adayla çýktý.

Aday ilan edildiði günden itibaren sokakta seçmenle buluþuyor.

Polemikten çok çözüm önerileriyle sesleniyor. Rakibinin tuzaðýna düþmüyor!

AK Parti ve MHP teþkilatý da hem adayla hem kendi aralarýnda koordineli titiz bir çalýþma yürütüyorlar.

Ýletiþim araçlarýný baþarýlý bir þekilde kullanýyorlar.

Bir hata yapýlmaz, rehavete düþülmez ve seçim sandýklarýna da sahip çýkýlýrsa bu gidiþ 1 Nisan sabahý ÝBB'de yeniden AK Parti döneminin baþlangýcý olur.

Olmalý da!

Ýnþallah.