Mahmud Ustaosmanoðlu Hazretleri

Bir büyüðü ancak baþka bir büyükten öðrenebiliriz. Dün perde arkasýna geçen Mahmud Ustaosmanoðlu Hazretleri'nin hüviyetini Mütefekkir Salih Mirzabeyoðlu tek cümleyle bizlere gösteriyor: "Ýþte yürek bu: Allah sevgisi, Resûl'ü sevgisi, Þeriat sevgisi, veli tab'ý bu!"

Mahmud Ustaosmanoðlu Hazretleri, "Tasavvuf ehli, Þeriat'ýn en gerçek hizmetlileridir. Hedefleri de, tek kelimeyle Þeriat'ý tekmil etmektir; yoksa ondan baþka, ayrý ve müstakil yola girmek deðil." ölçüsünün vücud bulduðu bir isimdi.

Tasavvuf adý altýnda Ýslâm ahkâmýný göz ardý edenlere mukabil Efendi Hazretleri, týpký iki bin yýlýn yenileyicisi Ýmam-ý Rabbanî Hazretleri gibi "Þeriatý daha güzel yaþayabilmek için tasavvuf" anlayýþýný müntesiblerine aþýladý. Ömrünü bu yolda feda eden Mahmud Ustaosmanoðlu Hazretleri, dünyanýn dört bir yanýndan gelen âlimlerin ittifakýyla 2010 senesinde asrýmýzýn müceddidi ilan edildi.

Üstad Necip Fazýl Kýsakürek'in, "Ah, küçük hokkabazlýk, sefil aynalý dolap / Bir þapka, bir eldiven, bir maymun ve inkýlap" diye vasýflandýrdýðý Batýlýlaþma dayatmalarýna karþý Efendi Hazretleri her alanda direndi ve muzaffer de oldu. Mütevaffâ Cumhuriyet Gazetesi yazarý Toktamýþ Ateþ'in, "Ben Türkiye'de bir tane devrimci tanýrým, o da Fatih Çarþamba'daki Mahmud hocadýr." demesi boþ lakýrdý deðil hakikat!

Efendi Hazretleri sadece Batýcý dayatmalarla mücadele etmedi. Baþta, 80 ve 90'larda Ýslamî ve Ülkücü kesimi tesir altýna alan Ýrancýlýk ve Dinlerarasý Diyalog sapkýnlýðý olmak üzere itikadi sapmalarla da mücadele etti.

Tabiî ki bu mücadelelere karþý düþman da boþ durmadý; Efendi Hazretleri'nin yetiþtirdiði ve çok deðer verdiði iki hocasýný, ki biri ayný zamanda damadýydý (Hýzýr Hoca), Ýsmailaða Camii içerisinde þehid ettiler.

Mahmud Ustaosmanoðlu Hazretleri, Peygamber Efendimiz'in (Sallallahu aleyhi ve sellem) sünnetine tam ittibâ ile zamanýmýzýn "Ferd Hakikati"nin temsilcisiydi.

Talebelerini Allah yolunda okumaya ve okutmaya teþvik ederdi. "Ben yaþlandým, bu saatten sonra okuyamam, ömrüm yetmez" mazeretini kabul etmez, "Sen okumaya baþla, ömrün yetmezse mezarda sana tamamlatýrlar" buyururmuþ.

Uzun yýllar cezaevinde olduðum için sohbetlerine katýlmak nasib olmadý. Cezaevinden çýktýðýmda da Efendi Hazretleri sohbet yapmayý býrakmýþtý. Cezaevinde, ondan gelecek selam ve duayý iþtiyakla beklerdik. Bizleri selamýndan ve duasýndan mahrum etmezdi. Ýnþaallah bundan sonra da himmetinden mahrum etmez. Ehlinin mâlûmudur, Allah dostlarý perde arkasýna geçtiklerinde kýnýndan çýkmýþ kýlýç gibi olurlar!

El Fatiha...