Masanýn Cumhurbaþkaný adayýný Erdoðan belirlesin istiyorlar

Mesleðe baþladýðým yayýn organýnda mizah yazan bir arkadaþýmýz vardý, yazdýðý yazýlardan birinin baþlýðý "Su böreði yesem yarýyor" idi. "Su içsem yarýyor"dan mülhem kendini bilmez bir þuursuzlukla hareket edenleri tarif için atýlmýþ bir baþlýk. CHP'nin durumu biraz buna benziyor. Zayýflamaya çalýþýrken uyguladýðý her diyet bilakis kilo almasýna yol açýyor.

Son zamanlarda yaptýðý atraksiyonlar, Kemal Kýlýçdaroðlu'nun yurt dýþý seyahatleri, yol üstü duraklarda verdiði hamburger molalarý, önce TSK'yý kimyasal silah kullanmakla suçlamak ardýndan emniyet ve jandarma teþkilatýný uyuþturucu kaçakçýsý ilan etmek...

Birisi Kemal beye "O kadar agresif siyaset yap ki Erdoðan mecburen seni muhatap alsýn. Böylece 6'lý masada sivrilirsin ve seni aday göstermek zorunda kalýrlar." aklýný vermiþ.

Öyle anlaþýlýyor ki 6'lý masanýn cumhurbaþkaný adayýný da Erdoðan'ýn belirlemesini bekliyorlar. Siyasi tembelliðin geldiði son nokta.

6'lý masada taht kavgalarý

Bunlarý daha çok konuþacaðýz. Gerçi zaman çok hýzlý geçiyor, AK Parti yazý sahada geçirdi. Cumhurbaþkaný durmaksýzýn çalýþýyor. Anketler AK Parti ve Erdoðan'ýn oylarýnýn son 2-3 aydýr ciddi anlamda arttýðýný gösteriyor. Ama muhalefetin acelesi yok belli ki. "Yýpratmamak için adayýmýzý açýklamýyoruz" bahanesinin arkasýna saklanarak masa altýnda ha bire birbirlerini tekmeliyorlar. 6'lý masa kendi içindeki taht kavgalarýna son verirse adayýný belirleyecek. Tabii bu arada atý alan Üsküdar'ý geçecek, o ayrý.

Kemal Kýlýçdaroðlu; Genel Baþkan koltuðuna oturtulduðu ilk günden itibaren FETÖ'nün eline tutuþturduðu yalan belgeleri okumak ve yanýna aldýðý danýþmanlarýnýn lafýný dinlemek yerine kendini en sert þekilde eleþtiren köþe yazarlarýnýn verdiði tavsiyeleri ayýklayýp kendine siyaset belirlese þu anda o masaya muhtaç olmadan Erdoðan'ýn karþýsýna tek baþýna çýkabilecek güçte zaten olurdu.

Vereceðim örnek kýsmen böyle bir þey; hala vakit var. Zira yarýna ertelediðin her doðru senin yarýna da mal oluyor.

Kürtleri inkar ve asimilasyondan PKK sözcülüðüne

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Kürt sorunu ile ilgili yaklaþýmýna bu nazarla bir bakalým isterseniz.

Bugün aday belirleyemeyiþlerinde en birinci amil siyasetsizlik konforuna kapýlmýþ olmalarý. Ne demek bu? "HDP'den oy gelecek PKK'yý kýzdýrmayalým." Kürtleri PKK parantezine alan büyük bir ihanet ve þuursuzluk!

Önce þunu soralým; "CHP'nin müspet manada Kürt sorununa dair bir politikasý oldu mu?"

Ama bundan da evvel bir konuda politikasý olmak ne demek onu bir anlayalým.

Bence CHP'nin Tek Parti döneminde bir Kürt politikasý vardý. Ýnkar ve asimilasyon üzerine kurulu bir politika...

Ve bu politika PKK diye bir örgütün oluþmasýna ve büyümesine zemin oldu. Bugün hala bu örgütün Kürtler üzerinde kurduðu baský ve vesayetle mücadele ediyoruz.

AK Parti bugün geriye dönüp eleþtirdiðimiz noktalarý olsa da Cumhuriyet tarihinde bir ilk olarak askerlerin vesayetinden çýkardý ve siyasetin gündemine taþýdý.

Yani bu konuda siyaset yaptý, risk aldý. Ama þunu baþardý, þehit anneleri ile oðlu daða götürülmüþ annelere birbiri yaþýný sildirdi.

CHP siyaset yapamaz çünkü...

Peki 'yeni CHP'nin Kürlerin sorunlarýna dair bir politikasý var mý? PKK ile nasýl mücadele edecek? Ýþ birliði yaptýðý HDP'nin bir takýp talepleri var; özerklik istiyorlar. Suriye'deki PKK kantonlarýný destekliyorlar. Peki ya CHP?

PKK'nýn Kandil'den verdiði ültimatomlara boyun eðerek yeri geldi SÝHA'lara, yeri geldi tezkereye hayýr dedi.

"Kürtleri inkar ve asimilasyon"dan "PKK sözcülüðüne" uzanan sýra dýþý bir çizgi!

Bunun temelinde yatan temel neden CHP'nin bir siyasi parti olmamasý ve dolayýsýyla siyasetsizliðini. CHP siyaset yapmýyor. Siyaset yapamýyor. Siyaset yapamaz zaten.

Hele bugün!

Altý benzemezle bir masada oturuyorsanýz siyaset yapmanýz zaten mümkün deðildir.

Görünmeyen ortaklarýnýzdan biri PKK diðer FETÖ ise siyaset deðil ancak sözcülük yapabilirsiniz. PKK ve FETÖ'nün sufleleriyle konuþursanýz da milletten onay alamazsýnýz.