AK Parti iktidarlarýný baþýndan beri her icraatýnda mesnetsizce yerden yere vuran muhalefet, son günlerde "2013'e kadar ekonomi iyi yönetildi ama 2013'ten sonra kötü yönetilmeye baþladý, o yüzden özellikle ekonomide baþarýsýz bir yönetim yaþandý" demeye baþladý.
Oysa internete girin araþtýrýn, muhalefetin ta 2002 yýlýndan itibaren ekonomi yönetimini nasýl eleþtirdiðini ve yerden yere vurduðunu göreceksiniz.
Bu söyleme temel gerekçe olarak GSMH ve fert baþýna düþen miktarýn gerilemesini gösteriyorlar.
Doðrudur, 2002'de fert baþýna düþen GSMH üç bin dolar seviyesindeyken 2013'te 12 bin dolar seviyesine çýkmýþtý. Ama o zaman da muhalefet buna inanmýyor, 'hükümet rakamlarla oynuyor büyüme falan yok' diyordu.
2021 yýlýna geldik, iktidar 2013'e kadar iyiydi ondan sonra kötü oldu demeye baþladýlar.
Sanki Türkiye'de ekonomiyi olumsuz etkileyecek hiçbir þey olmamýþ gibi, aklýmýzla alay edercesine "Türkiye yönetilemiyor" mottosunu gündeme aldýlar.
Oysa tam tersi, Türkiye 2012'den beri geçirdiði olaðanüstü þartlarda baþarýyla yönetildiði için ayakta durabildi. Türkiye'nin baþýna gelen dünyanýn en güçlü ekonomilerinin baþýna gelseydi pes edebilirlerdi.
Türkiye etmedi, direndi, mücadele etti ve baþardý. Bu baþarýnýn sahibi de baþarýlý yönetim sergileyen iktidardýr.
Evinizde yangýn çýksa, eþyalarýnýz yansa yahut deprem olsa binanýz hasar görse ekonominiz etkilenmez mi?
Türkiye 2013ten sonra yangýndan daha beter saldýrýlara maruz kalmýþtýr.
Düþünün 2013'te 17/25 Aralýk yargý darbe giriþiminin ekonomiyi etkilemediðini söylemek mümkün mü?
28 Mayýs- 30 Aðustos 2013 tarihleri arasýnda yaþanan, sýradan basit bir çevre eyleminin bütün yurda yayýlýp iktidarý düþürmeye yönelik bir eyleme dönüþtürüldüðü Gezi olaylarýnýn ekonomiyi etkilemediðini mi düþünüyorsunuz?
8 Aðustos 2015-9 Mart 2016 tarihleri arasýnda 793 þehit verilen hendek çukur olaylarýnýn ekonomiyi olumsuz etkilemediðini mi düþünüyorsunuz? Ülkenin bir kýsmý terör örgütü tarafýndan iþgal edilmek istenmiþ ve devlet 7 ay fiilen savaþmýþtýr!
Ya 2016 15 Temmuz kanlý darbe giriþimi?! Kötü yöneten bir hükümet o darbeye direnemezdi ve ne ekonomi kalýrdý ne devlet. 28 Þubat post modern darbesinin bile devlete 300 milyar dolara mal olduðunu hatýrlayalým lütfen.
15 Temmuz darbe giriþiminin ekonomiyi olumsuz etkilememesi mümkün müydü?
Fýrat Kalkaný, Zeytin Dalý ve Barýþ Pýnarý gibi üç büyük askeri operasyonun ekonomiyi olumsuz etkilemediðini söyleyecek bir Allah'ýn kulu var mýdýr?
Ýki senedir bütün dünyayý kasýp kavuran pandeminin etkilemediði hükümet var mý ki Türkiye etkilenmesin?
Terörle mücadele ve uluslararasý ekonomik kriz ve darboðazlarý falan da saymýyorum.
Bakýnýz, sadece þu saydýklarýmýz dünyanýn en güçlü ekonomisine sahip bir ülkenin baþýna gelseydi sarsýlýrdý, krizden krize girerdi.
Türkiye girmedi çünkü iyi yönetildi, iyi yönetiliyor. Bu iyi yönetim sayesinde dünyada itibarý yükseldi, yükseliyor.
Sadece Libya, Doðu Akdeniz ve Karabað hamleleri bile Türkiye'yi dünyanýn odak noktasý haline getirmeye yetmiþtir.
Bunlarý söylerken iktidarýn hiç hatasý yoktur, hiç eksiði yoktur demek de istemem. Elbette kimi aksaklýklar hatta yanlýþlar da yapýlmýþ olabilir. Kaldý ki iktidarýn baþýnda hasbî ve harbi olan bir baþkan var ve zaman zaman eksiklerini kendisi itiraf ediyor!
Hasýl-ý kelam, bugün muhalefetin hükümet ve ekonomi eleþtirisini 2013 sonrasýndan baþlatmasý samimiyetten ve ciddiyetten uzaktýr.
Çünkü muhalefet 2013 öncesinde de hükümeti baþarýsýz olarak niteliyordu. Bu bir!
Ýkincisi; 2013 tarihi emperyalizmin yýkým projelerinin baþladýðý tarihtir. Türkiye direnmiþtir. Muhalefetin 2013 sonrasýný eleþtirmesi Türkiye'nin emperyalizme karþý direniþinin eleþtirisidir,
Üçüncüsü; muhalefetin 2013 sonrasýný eleþtirmesi, bir zamanlar AK Parti sayesinde hükümette yer almýþ bir arkadaþýmýzýn kurduðu partiye zeytin dalý uzatmaktýr. O arkadaþýmýz, o zaman ben iktidardaydým diyerek baþarýya sahip çýkmaktadýr. Muhalefet de onu saflarýna katabilmek için 2013 öncesine söz söylememektedir!
Dördüncüsü; ekonominin iyi olduðu(!) dönemde ihracatýmýz 151 milyar dolardý.
Þimdi 2021'de pandemiye raðmen 200 milyar dolarýn üstüne çýkmýþ durumda ve yýl sonu itibariyle 210 milyar tahmin ediliyor!
Gerçek þu ki, Türkiye o zaman da iyi yönetiliyordu þimdi de iyi yönetiliyor!
Türkiye iyi yönetilmeseydi bugün devlet memurlarý maaþ bile alamaz hale gelirdi!
Onca gaile ve pandemiye raðmen devletimiz güçlüdür ve dinamiktir.
Elbette ki pahalýlýk vardýr, elbette ki geçim sýkýntýsý vardýr. Ama sadece Türkiye'de yoktur ki. Bütün dünya benzer sýkýntýlarý yaþýyor.
Uluslararasý piyasalarda doðalgaz 7 kat pahalanmýþ. Akaryakýt ayný þekilde. Ayný sýkýntýyý ekonomisi geliþmiþ ülkeler de yaþýyor.
Mesela Avrupa'nýn en müreffeh ülkesi Almanya'da pandemi sürecinde çalýþanlarýn geliri azalmýþ ve ürünler pahalanmýþ; ayný sýkýntýyý yaþýyorlar.
Ýngiltere'de akaryakýt kuyruklarý hükümetin ordudan müdahale talep edeceðini duyuracak boyuttadýr!
ABD'de çalýþanlarýn üçte biri iþsiz kalmýþtýr!
Yani demem o ki, bütün bu hal ve þartlara raðmen çarklar dönüyorsa, burada topyekûn bir baþarýsýzlýktan bahsedilemez, hele ki "ülke yönetilemiyor" sözü içi boþ ve tamamen algýlarý manipüle etmeye yönelik bir karanlýk kampanyadan ibarettir.
Ancak þunu da belirtmek gerekir ki, tam da bu noktada AK Parti'nin iletiþimcileri daha sýký çalýþmalý ve seçmene bilhassa genç nesle hitap edebilmenin sakil durmayan güncel yollarýný bulmalýdýr.
Taziye:
انا لله و انا اليه راجعون
Rahmetli Erbakan Hocamýzýn da kurmaylarýndan Oðuzhan Asiltürk aðabeyin vefatý beni de derin bir hüzne gark etti. Birlikte çok sayýda hatýramýz vardý. Yakýnlarýna ve tüm sevenlerine Cenab-ý Hakk'dan sabr-ý cemil ve ecr-i azým diliyorum.
Mekaný cennet olsun