Muhalefet de medyasý da panik halinde

Muhalefet medyasý Murat Kurum'un adý açýklanýr açýklanmaz büyük bir telaþa kapýldý. Ekranlarda görünenler, sosyal medyada varlýk gösterenler, manþetler, müzmin muhalifler, muhalefet medyasýna sonradan eklenenler...

Mayýs seçimlerinden bu yana darmadaðýnýklardý; aniden tek sesli oluverdiler.

Sekiz aydýr sadece beslendikleri kaynaðýn / hizbin / partinin iddialarýný ve kavgasýný sürdürenler, ayný yerden iþaret almýþ gibi ayný cümlelerle Murat Kurum'u "beðenmiyorlar".

Algý çalýþmalarý, lekeleme çabalarý, þeytanlaþtýrma giriþimleri ilk günden baþladý ama buna sebep olan telaþ ve korku gizlenemiyor.

Murat Kurum gençmiþ ama gençliði Ýstanbul gibi zor bir þehirde dezavantaj olabilirmiþ mesela.

Dinamik siyasetçi denmesine de gerek yokmuþ. Halktan biri olmasý, halkýn arasýnda olmasý, çok dua almasý bir þey ifade etmezmiþ.

Bakanlýk tecrübesi çok da iþine yaramayabilirmiþ.

5 yýl "tam zamanlý" olarak Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðý yapmasý, bakanlýðý döneminde yaþanan sel, yangýn, deprem felaketlerinde hýzlý hareket etmesi, maðduriyetleri gidermesi, aylarca afet bölgesinde kalmasý, kalýcý konutlarýn hýzlýca tamamlanýp hak sahiplerine verilmesini saðlamasý onun icracý bakan olmasýnýn doðal sonucuymuþ. Murat Kurum'un þahsi baþarýsý becerisi deðilmiþ.

Sabah akþam eleþtirdikleri TOKÝ binalarýnýn depremden sapasaðlam çýkmýþ olmasý, Murat Kurum'un TOKÝ tecrübesi olmasý hiçbir þeyi deðiþtirmezmiþ ayrýca.

Bunun gibi bir sürü kývranma cümlesi. Manþetler, köþe yazýlarý, yorumlar...

Yine de yöneltilen eleþtiriler (!?) içinde en komiði Murat Kurum'un inþaat mühendisi olmasý üzerine olaný: "Hem Ýstanbul betona boðuldu diye eleþtiriyorlar, hem de yeni binalar yapacak birini aday gösterdiler."

Gülmeyin. Koronun aðzýndan çýkan cümle bu...

Destekledikleri aday müteahhit oysa!

Evet... "Mücahitler müteahhit oldu" diye dalga geçiyorlardý ama masayý kurduktan sonra gittiler babasýnýn inþaat þirketinde rant geliri yüksek daireleri satmak dýþýnda iþ tecrübesi olmayan bir müteahhidi baþkan seçtiler.

Hadi buradaki çeliþki neyse de müteahhit baþkanýn son beþ yýldýr Ýstanbul'a çivi çakmadýðýný, ÝBB'nin kentsel dönüþüm bütçesini azaltýp reklam bütçesini 15 kat artýrdýðýný gizlediklerini sanýyorlar tuhaf biçimde.

Müteahhit baþkanýn ÝBB'de geçirdiði 5 senenin en büyük handikaplarý olduðuna uyanmadýlar bile daha. Þiþþt...