Ýbrahim Güneþ
Ýbrahim Güneþ
Tüm Yazýlarý

''Mutlulukla bir ilgisi var''

Sararmýþ yapraklar, hazan mevsiminin en güzel anlarý...

Bir dinginlik, doðanýn sesi...

Hayat koþturmacasýnda bazen ýskalýyoruz ama aslýnda doða her daim, her yaþta bizi çaðýrýyor.

Aldýðýmýz her nefesin keyfini, tadýný çýkarma imkaný sunuyor.

Bilmiyorum yengeç burcu olduðumdan mýdýr?

Doðanýn içinde, suyun yanýnda kendimi hep huzurlu, mutlu hissettim.

Kimi çok lüks yerler ister, ben iki aðaç, bir hamak ve biraz da müzikle yetinebilirim. Tabii bir de termosta çay, kahve olursa deðmeyin keyfime.

Mavi derinliklere daldýðýmda, dünya dertlerinden kopup gittiðimde bir süreliðine de olsa dünyalar benim olur her daim.

Hatta zaman zaman gözlerimi kapatýr o anlarý hayal ederim.

Yani özetle söylemeye çalýþtýðým, mutlu olmak için aslýnda çok ama çok bahanemiz var. Mesele hayata bakýþýmýz ve düþünme biçimimizle ilgili.

Çapa Týp Fakültesi Onkoloji Servisi'nin bahçesinde otururken 24 Haber Merkezi'nin güzel insaný editörümüz Hasan Köseoðlu'nun eþi Nazlý Haným'la attýðý pozu telefonda görünce bunlarý düþündüm.

Yani haddimi de aþmak istemem ama her yaþýn kendi güzelliði, her ortamýn bir pozitifi yaný var. Kimi zaman þer gördüðünde bile hayýr olabilir. O yüzden baþta da söylediðim gibi aldýðýn her nefesin kýymetini bilmek, þükretmek ve mücadeleye devam etmek gerekiyor. Ýnsan pes ettiði zaman yýkýlýyor. Tabii bir de toksik insanlardan uzak durmak gerekiyor.

"Neymiþ? 'Türkiye kaybetmiþ!'miþ"

Siz bakmayýn sosyal medyadan uçak bileti fotoðrafý paylaþýp, "Amsterdam bir doktor kazandý. Türkiye kaybetti" diye yazanlara. Saðlýk Bakaný Fahrettin Koca, Meclis'te resmi rakamlarý paylaþtý. Memleketin hekimleri ülkesini seviyor, ülkesinde mücadeleye sürdürüyor. Eksiði, kusuru düzeltmeye, canlar kurtarýp, þifa olmaya devam ediyor. Beyaz reform sonrasý saðlýkta þiddet, ekonomik sorunlara bir nebze de olsa neþter atýldýðý görülüyor. Þimdi esas sizi þoke edecek bir bilgiyi paylaþayým. Sosyal medyaya göre Türkiye'den beyin göçü Avrupa'ya oluyor. Ne de olsa onlara göre Türkiye'de yaþanmaz, "medeni", "modern" geliþmiþ Avrupa bir Cennet. Oysa resmi rakamlara göre yurt dýþýna giden 401 hekimin tercihi sýrasýyla, Katar, Kuveyt, BAE (Dubai) oldu. Almanya ise dördüncü sýrada son bir not... Türkiye'de 205 bin 204 hekim var. Yurt dýþýna giden sayýsý ise 401. Takdir sizin.

Bu arada saðlýk demiþken küçük bir izlenim paylaþmak istiyorum. Elimde resmi bir istatistik yok ama hastaneye her gittiðimde aklýma gelen düþünce ayný oluyor. Çok hastalanýyoruz. Bu kadar çok hastalanmamýz normal olamaz. Neden bu kadar çok hastalanýyoruz meselesine biraz kafa yormamýz gerekiyor...

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1722930912252297297

Özel ilk sýnavdan çaktý mý?

Malumunuz, Anayasa Mahkemesi ile Yargýtay arasýnda bir yetki tartýþmasý yaþanýyor. CHP Genel Baþkaný Özgür Özel'in ilk sýnavý bu oldu? Ancak görünen o ki Özel daha ilk sýnavda sýnýfta kaldý. Zira bu yetki tartýþmasýný sokaða tahvil etmeye çalýþtý. "Anayasa'ya kafa tutmak darbe giriþimidir. Kalkýþma giriþimidir" dedi. Milleti darbeye karþý sokaða çýkýp direnmeye çaðýrdý. Ama bu çaðrýyý ciddiye alan olmadý. Zira millet Gezi Kýþkýrtmasý'nda, 6-8 Ekim Provokasyonu'nda yaþananlarý unutmadý. Oysa ayný millet Erdoðan, çaðrý yaptýðýnda hiç düþünmeden sokaklara çýkmýþ. 15 Temmuz'da FETÖ'cü darbecilere çýplak elleriyle direnmiþti. Yani sokaða ne için çýkýldýðý kadar çaðrýyý yapanýn kim olduðu da belli ki çok önemli. Bu arada ayný gerilim için Cumhurbaþkaný Erdoðan bakýn ne söyledi: "Anayasa, 'devlet baþkaný' sýfatýyla bize 'devlet organlarýnýn uyumlu çalýþmasýný temin' görevi vermektedir.

"Biz bu tartýþmada taraf deðil hakem konumundayýz"

Oysa Özel'in önünde çok iyi bir fýrsat var. Sivil yeni anayasa yapma imkaný; Erdoðan, Bahçeli defalarca çaðrý yaptý. Yani Meclis'i terk etmeme, oturma eylemi yapmak CHP'yi nereye götürür bilemiyorum. Ama sivil anayasa imza atmanýn hem sorunlarýn çözümüne, hem de demokrasinin güçlenmesine vesile olacaðý ortada. Takdir milletin elbette.

Teþekkürler...

"Ýþgal altýndaki Filistin Paneli"ne nazik davetleri için AK Parti Ýstanbul Gençlik Kollarý'na teþekkür ediyorum. Gazeteci Esra Elönü ve Gazeteci Turan Kýþlakçý ile birlikte meseleyi Türkiye perspektifinden anlatma fýrsatý bulduk. Katkýsý olan herkese çok teþekkür ediyorum.