Niçin paniklediler

Muharrem İnce dün Ankara’da yaptığı basın açıklamasıyla, adını “1000 Günde Memleket Hareketi” koyduğu faaliyeti başlatmış oldu. Daha doğrusu hareketi 4 Eylül’de, Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde başlatacağını açıkladı.

İnce basın açıklamasında, CHP’den CHP’yi kurtarmak için yola çıkacağını söyledi. Hareketinde M. Kemal düşmanlarına yer olmayacağını vurgulayarak CHP yönetimini ele geçiren M. Kemal düşmanlarına gönderme yaptı.

Mâlûm, kendilerine Kemalist/Atatürkçü diyen kesim, CHP’nin başına müstehcen kasetle atanan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından CHP’den tasfiye edildiler. 18 yıldır tek başına iktidarda olduğu için Ak Parti içindeki ayrılmalar daha çok dikkat çekse de CHP içinde görülmeyen, görülmek istenmeyen kopmalar daha fazla; kör Erdoğan düşmanlığı perdesiyle kopmaların, rahatsızlıkların, şikâyetlerin üstü örtülüyordu, insanlar susturuluyordu.

CHP içinden tasfiye edilen Kemalist/Atatürkçü kesim Muharrem İnce’nin çıkışıyla ümitlendi. Lâkin İnce kendine bağlanan umudun ne kadarını karşılayabilir? Bu sualin cevabı şimdilik muamma! Yalnız, tüm soru işaretlerine rağmen İnce’nin CHP içinde oluşturduğu umut, kör Erdoğan düşmanlığı perdesinin altında ne cinayetlerin işlendiğinin de göstergesi.

Muharrem İnce’nin vehmettirdiği umut CHP yönetimini ve mezkûr yönetimle birlikte kör Erdoğan düşmanlığı perdesini kitlelerinin üzerine gerenleri panikletti.

Bir yandan Muharrem İnce’nin çıkışını küçümsüyorlarken diğer taraftan da video üzerine video çekip, açıklama üzerine açıklama yapıp, yazı üzerine yazı yazıp gâh İnce’yi tehdit ediyorlar gâh İnce’nin niçin başarısız olacağını anlatıyorlar. Yahu mâdem İnce başarısız olacak, kimse hareketine teveccüh etmeyecek sizdeki bu paniğin sebebi nedir?

Paniğin sebebi sadece Muharrem İnce’nin 4 Eylül’de başlatacağı “1000 Günde Memleket Hareketi” değil. Biliyorlar ki, kitlelerinin üzerine gerdikleri kör Erdoğan düşmanlığı perdesi artık kâfi gelmiyor, perde gerilmekten yırtılmaya başladı. Kör Erdoğan düşmanlığı perdesi önünde icrâ ettikleri tiyatronun sonuna gelindi. İnce bir şekilde ikna edilse bile CHP iknâ edilemeyecek hareketlere gebe!

Bu yazıyı, Muharrem İnce’nin basın açıklamasının ardından yapılan hemen hemen tüm sözlü ve yazılı açıklamaları okuyup dinledikten sonra yazıyorum. Bu sebeple de yazıyı gazeteye geç gönderdim. Gördüklerime ve duyduklarıma şaşırdım, CHP yönetiminde ve dostlarında müthiş bir panik var. Tahmin ediyorum Muharrem İnce de bu kadar panik oluşturacağını düşünmemiştir. Bir de İnce’nin çıkışından cesaret bulup CHP içindeki diğer oluşumlar da meydanlara inerse… Ve sadece CHP’de değil, Kılıçdaroğlu’nun ortaklarının partilerinde de hareketlenmeler başlarsa…

Acaba, kör Erdoğan düşmanlığı perdesi altına neler sakladılar ki bu kadar paniklediler!..