Osmanlý ne zaman 'yýkýldý'

Osmanlý'nýn gerçek yýkýlýþ tarihi Düyun-Umumiye Meclisinin (Borçlar Kanununun) ilan edildiði 20 Aralýk 1881'dir.

Ne var ki, Ýngiliz açýsýndan oluþan bu son  derece elveriþli ortama raðmen ; Ýngilizler I. Dünya Savaþý 'na kadar, tam 37 yýl boyunca Osmanlý'yý askeri olarak iþgal etmez. Bunun nedeniyse, bu topraklar üzerinde Fransa, Almanya  ve Rusya gibi hak iddia eden büyük güçlerle Osmanlý'yý paylaþmak istememesidir.  Bu yüzden de Osmanlý'yý bir baþýna iþgal edip egemenliðini ilan edebileceði güne kadar sabýrla bekler.

O gün  geldiðinde, 1. Dünya Savaþý'nýn sonuna yaklaþýlmýþtýr. Ýngiltere bir punduna getirip Almanya'yý karþý cepheye almýþ, Bolþevik devrimini finanse edip körükleyerek Osmanlý üzerinde hak iddia edebilecek Ruslarý da saf dýþý býrakmýþtýr. Bu arada Bolþevik devriminin en büyük destekcisinin Ýngiliz Lord Alfred Milner olmasý raslantý deðildir.  Milner Ýngiliz Derin Devleti'nin önde gelenlerinden, Yuvarlak Masa Örgütü'nün Baþkan Yardýmcýsýdýr.

Ýran ve Mezopotamya'da çok zengin petrol yataklarýnýn varlýðý, geliþmiþ sanayii olan Ýngiltere'nin iþtahýný iyice kabartmýþtýr. Ancak bu aþamada, Ruýslarýn Balkanlarý nüfuzuna alarak Yeþilköy'e kadar inmesi ve 13 Temmuz 1878'de imzalanan  Berlin Antlaþmasý, Osmanlý'nýn toprak bütünlüðünü koruma çabalarýnýn sonu olmuþtur. Bu tarihten sonra Ýngiltere, Osmanlý'nýn elden gitmekte olduðu kaygýsýyla , sahte dost maskesini yüzünden çýkarmýþ, akeri müdahelelere baþlamýþtýr.

Rusya'ya karþý yardým bahanesiyle Kýbrýs'ý isteyen Ýngilizlere, Abdülhamid Han çaresizlik içinde adayý vermiþtir. Londra 1914 yýlýnda, Dünya Savaþý'nýn baþlamasýyla bir kararname yayýnlayarak Kýbrýs'a asker çýkarmýþ adayý resmen ilhak etmiþtir.

Gene Seyyid Abdulhakim Arvasi'ye dönelim:

"Ýnsanlýðýn görüp görebileceði en büyük felaketlerden biridir Ýngiltere. Ne sözüne inanýlýr ne de güvenilir. Amacý köleler devþirip, onlarý çalýþtýrarak ve de sömürerek malýna mal katmaktýr. Ýngiliz'in gözünü ancak toprak doyurabilir!" (Siyah Sancak-Ali Kuzu)

Türkiye Lozan Konferansý’yla Kýbrýs'ýn bu durumunu kabul etmek zorunda kalmýþ. Dolayýsýyla, Kýbrýs'ýn ilhaký Ýngiiliz'in Osmanlý toptraklarýný parçalayýp yutmasý konusunda, ilk önemli adýmýdýr, demek yanlýþ olmaz.

Ýngiliz Derin Devleti, Türkiye'deki 15 Temmuz 2016 alçaklýðý öncesinde Güney Kýbrýs'daki üslere, ciddi bir askeri yýðýnak yapmýþ, FETÖ baþarýlý olduðu takdirde, Ege'de ve Güney'de bazý bölgeleri iþgale hazýrlanmýþtý.

Bundan açýkca anlaþýlacaðý gibi Ýngiliz derin devleti önce hedefindeki ülkede isyan, kalkýþma, darbe giriþimleriyle bunaltýr, mümkünse iç savaþ çýkartýr, böylece hedefindeki ülkeyi ekonomik, siyasi ve askeri açýdan zayýflatýr. Ardýndan vatandaþlarýný koruma, insani yardým, insani müdahele, barýþçýl müdahale gibi bahenelerle o ülkede bir askeri iþgal gerçekleþtirir.

KIsacasý tehlikenin hala sürdüðünü bilmek, özellilkle de Ýngiliz Derin Devleti’ne karþý sürekli uyanýk olmak gerekir. Allah'ýn da izniyle Ýngiltere Türkiye üzerindeki karanlýk emellerine asla ulaþamayacaktýr!!