Özgür Özel’ler, Lütfü Türkkan’lar…

Özgür Özel, CHP Grup Başkanvekili. Meclis’te CHP Grubu’nu, milletvekillerini temsil ediyor. Onlar adına konuşuyor. 

Sorumluluk getiren, üslup hassasiyeti gerektiren bir görev. 

Üsluptan vazgeçtik, Özel, muhalefet yapma adına milletin değerleriyle alay ediyor. Vatansever gençleri devlete ve millete yaptıkları hizmetlerden dolayı karalıyor. Onlara “damat” yaftası yapıştırarak rencide etmekten utanmıyor. 

Şundan başlayalım. CHP’li Özgür Özel, Meclis’te, “İçtiği iki duble rakıyı günah saymayan bir Anadolu Müslümanlığı anlayışı vardır” dedi. 

Böyle bir Anadolu Müslümanlığı yoktur. Özgür Özel, dinî cehaletinden dolayı böyle konuşuyor. “İçki günah değil” demek, İslam dairesinden çıkmaktır. 

CHP’li Özel, helal–haram konusunda zihinleri bulandırıyor. Günaha kapı aralıyor. Durduk yerde günaha giriyor… 

Maalesef inancı olmasına rağmen ülkemizde içki içen çok var. Bu Müslümanlar günaha girdiklerini kabul ediyor, “Allah affetsin” diyorlar. 

Biz de, “Allah’ın dediğini önemsemek lazım. O, bizim iyiliğimizi istiyor. Biz Rabbimizi seviyor, sayıyoruz. O, ‘zararlıdır, kötülük sebebidir, içmeyin’ diyorsa, içmeyiz. İçenleri de Allah kurtarsın” diyoruz. 

Özgür Özel’in diğer zihniyet çarpıklığına gelince. 

TBMM'de yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesini eleştirmek babında, "Bir damat ekonomiyi yönetecek, bir damat SİHA üretecek…” diyor.

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, insaf/vicdan sahibi herkes teslim eder ki, sadece kendi işine odaklanmış, PKK terörünün belini kıran, bölücü teröristleri inlerinden başını çıkaramaz hale getiren S/İHA üretimi için gece gündüz çalışıyor. İsrail’in, ABD’nin gözünün içine bakan Türkiye’ye hizmet ediyor. 

Özgür Özel’e de ağzının payını veriyor: 

 "Milletimize hizmet için ekibimizle 15 yıldır S/İHA üretiyoruz. Şimdi Akıncı TİHA geliyor sonra da insansız savaş uçağı inşallah. Milletin vekili sıfatlı birisi terörle mücadelede ve teknolojik gelişmede ülkemizde çığır açan bu işten neden rahatsız olur? Asla vazgeçmeyeceğiz” diye hatırlatıyor Bayraktar. Yani damat olmadan önce bu büyük işin içinde. 

CHP Grup Başkan Vekili Özel’in yaklaşımı ne kadar sakil, çirkin, edep dışı ve sorumsuzca… 

***   

Gelelim başlıktaki Lütfü Türkkan’a. 

Kendisi İYİ Parti Grup Başkanvekili. O da Meclis’teki İYİ Parti milletvekillerini temsil ediyor. Meclis çatısı altında sarıklı bir vatandaşı görüyor, rahatsız oluyor. Hemen fotoğrafını çekiyor. Ve sosyal medya hesabından yazıyor: 

“Az evvel ziyaretçi sıralarında yer alan bu sarıklı cübbeli arkadaş kimdir acaba?” 

Kimmiş? 

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk… 

Muhammed Fatih Safitürk, Mardin'in Derik ilçesinde 10 Kasım 2016'da makam odasında PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede 11 Kasım 2016 günü şehit olmuştu. 

Baba Asım Safitürk, Lütfü Türkkan’a en güzel cevabı verdi: 

"Meclis'te terörü temsil eden milletvekilleriyle yan yana oturuyor, ondan hiç gocunmuyor da bizden ne rahatsızlığı duyuyor? 

“Benim babamın dedesi Trabzon'da Ruslar tarafından şehit olmuştur. Annemin babası da Van'da Ermeniler tarafından şehit olmuştur. Benim çocuğum Mardin'de şehit oldu. 

"Yüzde 99'u Müslüman olan bir milletin Meclis'i âlimlerle sarıklı cübbeli bir şekilde dualarla, tekbirlerle açıldı.” 

Neyse ki İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Şehit Kaymakamın babası Asım Safitürk'ü arayarak özür dilediğini belirtti.