Bir 28 Þubat artýðý hakkýnda yazýp yazmamakta tereddütlüydüm. Her ne kadar hukukî olarak hak ettiði yer olan cezaevinde olmasa bile internetin kuytularýnda debelenip duruyor.
Hakkýnda yazýp yazmamakta tereddüt ettiðim özne 28 Þubat cuntasýnýn medya unsurlarýndan; baþat konumdaydý. Genel yayýn yönetmeni olduðu dönemde gazetesi Eski Türkiye'nin 1 numaralý operasyon gazetesiydi. Hedefe konulup linç ettirilecek kiþi ve kuruluþlarý bu özne manþete çekerdi.
28 Þubat'ta askerlerin aðzýndan "Gerekirse silâh kullanýrýz" manþetini atýp Refahyol hükûmetini tehdit eden bu özneydi. O dönemde hemen hemen her gün bu minvalde attýðý manþetlerle Müslüman Anadolu halkýna gözdaðý verir, nefretini izhar ederdi.
AK Parti ilk seçimini kazanýp iktidara geldiðinde "Ýyi ki asker var" diye yazan da bu özneydi. "Hayat tarzýma müdahale olursa daða çýkar silahlý mücadele veririm" diyen de. Bu özne ve bunun gibiler daða çýksa çýksa en fazla kayak yapmak için çýkarlardý. Bu tür kýþkýrtýcý söylemlerle bildiði en iyi iþi yapýp cuntanýn silahlý unsurlarýna göz kýrpýyordu.
Baktý ki AK Parti üst üste seçimi kazanýyor, Recep Tayyip Erdoðan Eski Türkiye'nin vesayet rejimini yerle bir ediyor hemen dümeni kýrdý ve "Birlikte yaþama, kardeþlik" yazýlarý yazmaya baþladý. 'Silâhlý mücadele'den vazgeçmiþti! Nasýl vazgeçmesin, içinde bulunduðu cuntanýn generalleri darbecilikten yargýlanýyordu. Sýranýn kendisine gelmesinden çok korktu. Eline silâh alýp daða çýkacak kadar enayi de deðildi. Ýstediði hayat standardýna ulaþmýþtý ve bu hayatý kaybetmemek için Müslüman Anadolu halkýyla birlikte yaþayabileceðini keþfetti!
Bu özneden bahsetmemin sebebi, þarkýcý Teoman'ýn yeni þarkýsýný Üstad Necip Fazýl Kýsakürek'e adamasý ve þarkýsýnda Üstad'ýn Sakarya Türküsü adlý þaheserinde yer alan "Öz yurdunda garipsin, öz vatanýnda parya!" mýsrasýna atýf yapmasýna verdiði tepki.
Kendi çöplüðünde yazdýðý yazýda Teoman üzerinden kinini kusmuþ. Güya Teoman'a had bildirirken Üstad'a ve Müslüman Anadolu halkýna had bildirmeye kalkmýþ. Alýþkanlýklarý depreþmiþ. Kapkara ruhundaki düþmanlýk ve kin hâlâ diri! "Birlikte yaþama, kardeþlik" gevelemesini de rafa kaldýrmýþ.
Üstad Necip Fazýl Kýsakürek, bu tür öznelere gösterilecek tepki için bizlere þu ölçüyü hatýrlatýyor: "Ucuna sinek kondu diye otuz beþlik top ateþlenmez."
Eh tabiî ki otuz beþlik top ateþlenmez bana bizlere had bildirmeye kalkana da "Höst" deriz ve haddini bildiririz.
Üstad "Biz ölsek de mezarýmýz konuþacak" diyordu. Evet, hem konuþuyor hem de konuþturuyor!