Panik ataklı ve Başbuğ'un darbe düeti

“Lütfen virüs aşısından önce kuduz aşısı gelsin” dediğimiz olaylarla ritmik olarak sınanıyoruz.

Lapa lapa darbe söylentileri yağsa da tutmayacak biliyoruz. Biz “Edep ya hu” dedikçe onlar “sebep yahu” deyip bütün cıvıklıklarıyla çullanıyorlar.


Önce sahilde konuşan canlının söylediklerine güldük. Öyle acıyarak güldük ki “zavallı bidon dibi” diyerek gülmenin hakkını verdik. Adı Panik Ataklı. Hani şu CHP’deki tecavüz vakalarında mağdur kadına “ Yollu” diyen ucuz “ YOLLU” eski sürüm ekran kartı.

Sahil kenarında iştahla yenip atılmış kabak çekirdeği gibi savrularak şunları söylüyor;

Tayyip Erdoğan'ın gitmesi için çok büyük bir halk öfkesinin olması lazım." "Büyük bir doğal afet, büyük bir deprem, başka bir doğal felaket… Çok büyük sel, çok büyük yangınlar… Hani Avustralya'yı yakan yangın vardı ya o kadar büyük yangınlar, deprem, çok büyük can kaybına yol açacak sel felaketi gibi… Ama en korkutucu olan Türkiye'nin bir askeri başarısızlık elde etmesi."

Bakın işte bu kafa, geçmiş haftalarda Yağmur Duasıyla dalga geçen bu çöl beyin, şimdi kalkmış Erdoğanı devirecek büyük afetler duasına çıkmış. Kemik yağmadığına göre duası kabul olmamış.

Hemen ardından düet arkadaşı İlker Başbuğ sahnelere dönüyor, mikrofonu eline alıyor Eski Türkiye şarkısının güftesi kendisine ait olduğundan ezberini üzerimize kusuyor adeta. Şöyle buyurmuş;

“Menderes erken seçim tarihini açıklasaydı 27 Mayıs Darbesi önlenebilirdi”

Bakar mısınız paşamıza (!) Seçilmiş Başbakanı, seçime gitmedi diye suçluyor. Bu atanamayan Cumhurbaşkanı, darbeye meşruiyet kazandırmak için Merhum Adnan Menderes’in idam ipini bir kez daha çekiyor.

Bence bu düet, Eski Türkiye’nin kulağına değil bağırsaklarına hitap ediyor.

Benim için Poşet haşırdaması neyse Panik Ataklı odur. Bunları dikkate alan olmadığı için kerih dilleri bunların aksesuarı olmuş. Takmadan çıkmıyorlar... Bir günlük adam olsanız o sizin bayram harçlığınız olacak inanın.

Paşaya gelince, Ayağınızdaki postalları çıkarın ve saksı yapın Eski Türkiye işte o saksıdır Paşa! Hiç rüyalara dalmayın, iki boşlukla dışarıda kalan bulmaca karesi gibisiniz hepiniz size sığdıracak cümlelerim bile tenezzülsüz Paşa bey!

Gerçi bana ne hacet , Merhum Adnan Menderes veda mektubunda sana cevabını vermiş, erken seçime gitmeyen o yiğit ölüme nasıl gitmiş görün!

"Sizlere dargın değilim, sizin ve diğer zevatın iplerinin hangi efendiler tarafından idare edildiğini biliyorum.

Onlara da dargın değilim. Kellemi onlara götürdüğünüzde deyiniz ki, Adnan Menderes, hürriyet uğruna koyduğu başını 17 sene evvel almadığınız için sizlere müteşekkirdir.

İdam edilmek için ortada hiçbir sebep yok. Ölüme karar-i metanetle gittiğimi, silahların gölgesinde yasayan kahraman efendilerinizce acaba söyleyebilecek misiniz?