Pençe Harekatý ne anlama geliyor?

Teröre karþý sýnýrlarýmýzýn dýþýnda mücadele ediyoruz. Irak ve Suriye sýnýrlarýmýz 1926 Ankara anlaþmasýyla belirlendi. Musul'u kaybettiðimiz bu süreçte sýnýrlarý çizenler Türkiye'nin baþýný aðrýtacak ve doðal olmayan bir hattý 'ur' haline getirdiler.

TSK'nýn 40 yýllýk tecrübesi ve Ankara'nýn kararlý tutumu örgütü giderek zayýflattý. Binlerce þehit verdik ve bu mücadelede çelik gibi kararlý bir toplum ortaya çýktý.

Irak'ýn iþgalinin ardýndan ortaya çýkan istikrarsýz anayasa modeli, Suriye'de yaþanan iç savaþ, jeopolitik düzlemde ABD'nin bölgede yeni bir karakol devlet kurma arzusunu gösteriyor. Bu ideali Ýsrail'in de desteklemesi gayet normal.

ABD, Ýran'ýn Irak'ta ve Suriye'deki varlýðýný bahane ederek burada Kürtleri tampon alanda tutmak için çaba gösterdi.

Ýþin esasý, Irak ve Suriye gibi istikrarsýzlaþtýrýlan iki ülkenin kuzeyinde kurulmak istenen Kürt devletine Türkiye müsaade etmiyor. Ankara'nýn tutumu Kürtlerin devlet idealine karþý olmaktan ziyade bu uydu devletin bölgeyi kaosa sürükleyecek olmasýndan kaynaklanýyor.

Irak'ta ne iþimiz var diyenler çýkacaktýr. Pençe Harekatlarý serisi Irak ve Suriye arasýnda örgütün irtibat noktalarýný körleþtirmek, lojistik kanallarý ve terör akýþýný durdurmak için planlandý.

2018'de altyapýsý hazýrlanan Pençe Harekatlarý 2019'da baþladý. Ýran ve Suriye yönlerinde izolasyon saðlandý. Gövdesinden kollarý kopartan ve PKK-YPG (SDG) arasýnda irtibatý kesen harekat serisi devam edecek. Kandil-Hakurk-Gara-Sincar hattýnda birbirinden baðýmsýz hale getirilen sahalar terörün kurutulmasý için zaruri.

Terörle mücadelede 40 yýlý aþan tecrübesiyle TSK dünya çapýnda örnek gösterilmekte ancak bunun yaný sýra terörün arka planýna dair epeyce bilgiye sahibiz.

Uluslararasý sistemde tutunmak için istihbarat örgütlerinin taþeronu haline gelen bu hareketleri çok iyi biliyoruz.

Mütareke döneminde emperyalistlerin el attýðý Kürt aþiretlerinin çoðu milli mücadelede Türk milletiyle etle týrnak olmuþlardý.

Erken Cumhuriyet döneminde Koçgiri, Azadi, Hoybun gibi hareketlerin, emperyalistlerle iþbirlikçi isyanlarýna karþý müdahale edilmiþti.

Soðuk Savaþ atmosferinde ideolojik bir altyapý kazanarak yeniden yeþertilen örgütler ABD-SSCB çekiþmesi içinde incelenmek zorunda.

1970'lerde filizlenen Kawa, PRK/Rýzgari, DDKO, PKK hattýnda yaþananlarý belgelerden ve tanýk ifadelerinden biliyoruz. Örgütlerin birbirlerine yaptýðý suikastleri ve örgüt içi infazlarý etraflýca bilmeden karþýmýzdaki organizasyonu anlamak zaten mümkün deðil.

Ne yazýk ki Kürdistan teorisyenleri Avrupa þehirlerinde yaþýyorlar. PKK'nýn sað kalanlara verdiði emeklilik bileti Ýsveç, Ýsviçre, Fransa, Almanya, Danimarka, Ýngiltere gibi ülkelere gidiyor. YPG'nin tepe kadrosu ise Washington'da doðrudan kongre üyelerinden destek alýyor. Batý baþkentlerinde fonlanan birçok dernekçi, gazeteci, emekli örgütçü isim bölgedeki gençleri ateþe atarken viskilerini yudumluyor.

Türkiye'de bu meseleye hala yabancý aydýn zümremiz var. Mecliste ise en acý günde bir araya gelmeyen partiler var.

Büyük bir süratle isim deðiþtiren HDP-Yeþil Sol Parti-DEM hattýný zaten iyi biliyoruz; peki CHP nereye koþuyor?

100 yýldýr bu milletin baþýný aðrýtan, emperyalistlerin maþalarýna karþý yürüttüðümüz mücadeleyi CHP Genel Merkezinde anlayan yok mu?