Sahte Kuva-i Milliyecilerin Hamas tepkisi

Son günlerde bir kesim Ýsrail'in Gazze'de devam ettiði soykýrýmý kýnamak yerine Türkiye hükümetini Ýsrail destekçisi göstermeye çalýþýyor. Yeniden Refah, Saadet, Gelecek gibi Ýslami hassasiyetler üzerinden siyaset yapan partiler kadar "Hamas terör örgütüdür "diyen CHP bile aklý sýra hükümeti Ýsrail ile ticaret üzerinden vurmaya çalýþýyor ve Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn Filistin konusunda samimi olmadýðý intibaý oluþturmaya çalýþýyorlardý.

Bu tartýþma devam ederken Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn partisinin gurup toplantýsýnda "Milli mücadelede Kuvayi Milliye neyse Hamas da iþte aynen odur. Bunu söylemenin bir bedelinin olduðunun da elbette farkýndayýz. Bütün dünya bilsin, idrak etsin. Tek baþýma kalsam dahi Allah ömür verdiði sürece mazlum Filistin halkýnýn sesi olmaya devam edeceðiz" dedi. Cumhurbaþkaný'nýn bu benzetmesi çok tartýþýldý.

Akabinde Hamas'tan gelen "Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn cesur açýklamalarý ve onurlu duruþlarý, kardeþ Türk halkýnýn tarihi ve özgün konumunu somutlaþtýrmaktadýr. Halkýmýz, Gazze Þeridi'ndeki insanlarýmýza yönelik aldýðý tutum ve halkýmýzýn topraklarýný özgürleþtirme, oraya geri dönüþ ve baþkenti Kudüs olan baðýmsýz bir devlet kurma hakkýný destekleme konusunda mücadelesinde, cesur bir ses olarak bu açýklamalarý ezberleyecektir." þeklindeki açýklama sözde Milli Görüþ mirasçýsý partilerin Gazze istismarýný gözler önüne serdi. Seçimden önce bu kesim, Gazze üzerinden Erdoðan'ý hedef alarak, Filistin konusunda samimi olmadýðý algýsý oluþturmaya çalýþmýþlardý.

Bu açýklama ile Atatürk istismarcýlarýna ise yeni malzeme çýktý; Erdoðan'ýn Hamas'ý Kuva-i Milliye'ye benzetmesi yetmezmiþ gibi terör örgütü belledikleri Hamas Erdoðan'a þükranlarýný arz ediyordu.

Hamas'ýn Siyasi Lideri Ýsmail Haniye, daha 10 gün önce üç oðlunu ve üç torununu Ýsrail saldýrýlarýnda kaybetmiþ olduðu halde Türkiye'ye geldi ve Cumhurbaþkaný Erdoðan tarafýndan kabul edildi.

Haniye de Kuva-yi Milliye benzetmesinden duyduðu onuru þu sözlerle ifade etti: "Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn, Hamas'ý 'Ulusal kurtuluþ hareketi' olarak tanýmlayan ve Kuva-yi Milliye'ye benzeten açýklamasý þüphesiz ki, bizim ve Filistin halký için övünç kaynaðýdýr. Hamas, topraklarýmýzý, kutsal deðerlerimizi ve halkýmýzý iþgalden kurtarmak için direnen bir harekettir. Hâlen Erdoðan'ýn BM'deki hitabýnda Filistin haritasýný kaldýrarak ve Filistin'in aþamalý olarak nasýl iþgal edildiðini açýklayarak Þimon Peres'e karþýlýðýný hatýrlýyoruz"

Neden rahatsýzlar?

Gelelim Kuva-i Milliye benzetmesinden rahatsýz olan zevata...

Rahatsýzlýðýn temel sebebi net bir þekilde Ýslam alerjisi.

Hamas'ý terör örgütü olarak görmeleri de bundan.

Bunlara "Kuva-i Milliye, Müslüman ahalinin gavur iþgaline karþý direniþinin adýdýr" deseniz Müslüman ve gavur kelimelerinden kullanmanýzdan rahatsýz olurlar. Kiminde Ýslam alerjisi öyle boyutlarda ki "Ýzmir Ýslam olacaðýna Yunan kalsaymýþ" diyecekler, o derece.

Çünkü en temelde zihniyetleri ilerici-gerici, laik-anti laik, batýlý-doðulu, dindar-çaðdaþ kavram çiftleriyle þekillenmiþ. Sýð ve kývrýmsýz, siyah ve beyaz.

Onlara Kuva-i Milliye'nin dini duygularla, cihat ruhuyla verilmiþ bir mücadele olduðunu, vatan topraklarýný savunmanýn dini müdafaa etmekten farksýz olduðunu söyleseniz size yobaz derler.

Mustafa Kemal'in milli mücadeleyi cihat pragmatiðiyle örgütleyebildiðini söylediðinizde de bunu Atatürk'e hakaret sayarlar.

Ez cümle "Kuva-i Milliye neyse Hamas da odur" sözüne karþý çýkmaktaki temel gerekçeleri dine olan alerjileri.

Oysa bu ülkeyi bize vatan kýlanlar, milli mücadelenin her aþamasýnda, Ýzmir'de de, Maraþ'ta da, Zonguldak'ta da, Yunan'a da, Fransýz'a da Ýtalyan'a da iman gücüyle direnenlerdir.

Hilafet sancaðý sayesinde ta Hindistan'daki Müslümanlarýn desteði alýndý.

Vatan iþgalden kurtarýldýktan sonra sarýklarý yüzünden idam edilenler milli mücadelenin en önemli neferleriydi.

Kuva-i Milliye neyse Hamas da odur.

Murat Bardakçý'nýn ifadesiyle söylersek Hamas'a terör örgütü demek, Ýstiklal Harbi'ne, Kuvayi Milliye'ye terör örgütü demekle eþ deðerdir.