Sefillikte büyük ünlü uyumu...

Gövdelerinin üzerinde fikirle döllenmemiþ beyin bulundurmalarýnýn acý bilançosu. Bu konuþan bulaþýk leðenleri þimdi de Recep Tayyip Erdoðan'ýn elinden ödül alan sanatçý Yýlmaz Erdoðan'a sýçrýyorlar. Yýlmaz Erdoðan'ýn linç baðýþýklýðý saðlam olabilir lakin bunlarýn sývadýklarý dökülüyor.

Saman aþýmýna sýk uðradýklarý için kendilerine nadir geliyorlar. Birisinin dik duruþu diðerinin kuduruþuna sebep oluyor. Kreþ servisi gibiler velileri olmadan sýçrayamýyorlar.

Bu ülkenin Cumhurbaþkanýndan ödül aldý diye bir sanatçýyý linç etmek bunlarýn terliksi çaðdaþlýðýndan.

Ne diyeyim bu yazý, fazlasýyla katký maddesi içeriyor. Eski sürüm ekran katkýlarý... Katma deðeri olmadan katýþtýrýlmýþ serpme dinozorlarýn dünyasý hiç ilgimi çekmedi.

Sosyolojik tespit neferi insanýn þunlar hakkýnda en özgün ve adaletli yorumu "Hiç komik olmadýklarý üzerine. Komedyenmiþ. Çýkmýþsýn yenmiþ, yenmiþ de yenmiþ. Muharrem Ýnce en son kürdan isterken "Yenmiþ de yenmiþ" diyerek su kaynatýyordu.

Bunlarýn da inceden farký yok aslýnda. Ters paradigma.

Yine ünlü mamüller, bir rafa istiflenmiþ oturuyorlar. Hikayenin ayný olmasýný geçtim karakterler de ayný.

Bir tanesi de hatýrlayýn "Mehter Marþýyla gidecekler, Ýzmir marþýyla geleceðiz" diyordu. Eski sürüm ekran kartlarýnýn da hayali bu iþte. Yahu sürekli park halinde zihniyet nasýl gelecek onu bir söyleyin.

Geri geri gelseniz külüstürü sýðdýramazsýnýz. Ýleri gidin desek, ileri ne demek diye sorarsýnýz.

Böyle konuþalým da bari yüreðimiz soðusun diyorsanýz o ayrý, eðlenin teskin edin. Yalnýz o mehter takýmýndaki meþhur zurna size zýrt bile demiyor.

...

Sosyal medyada sürekli yargýlanacaksýnýz diyen angutlarýn izdihamýný izliyoruz. Küfür fabrikasýnda vardiyaya kalanlar.

Yahu bir sorsanýza acaba umurumda mý? Ýnanarak söylediði hiçbir þeyden piþman olmayan insanlara alýþýk deðilsiniz görüyoruz.

Ýþte bu yüzden,

Hayvanlarýn kendi barýnaklarýnda bile kiracý olarak görmeye tenezzül etmeyecekleri canlýlarla uðraþýyoruz.

Keskin niþancý olduklarýný düþünüyorlar lakin ýskalatanýn Allah olduðunu unutarak...

Çamurdan yapýlmýþ takým elbiseli kurabiye takýmý, baþarýsýz olduklarýnda çatlarcasýna birbirlerini yiyorlar. Çaðdaþlýk ve asalet makyajlarýnýn altýnda anýran bir ruh, medeni paravanýn arkasýnda büyükbaþ sinekler ordusu. Yazmak mýydý çözüm, yoksa haþerat spreyi mi onu da bilemedim.

Karþýmýzda bataryasý þiþmiþ hangi bataklýktan þarj olduklarýný bilmediðimiz çöp adamlar var. Karþýmýzda WC terliðinin üzerine smokin giymeye çalýþan ama omurgada potluk yapmýþ dikiþ hatalý maymuncuklar var.

Kaz Daðlarýný yolamadýklarý için birbirlerine tüy döken þeref züðürdü canlýlar var. Ahlak kelliði de ektirmeyle olmuyor kök yok çünkü kök!!