Sokağa inme vaktidir!

Eğer Türkiye'de yaşamıyorsanız muhalefeti dinlediğinizde ülkenin battığını bittiğini içerde ve dışarda itibarının kalmadığını zannedersiniz.

Çünkü muhalefet bardağın sürekli boş tarafına bakmaktadır.

Çiftçi öldü bitti edebiyatı yaparlar ama Türkiye'nin tarımda pandemiye rağmen 2020 yılında % 4.8 büyüdüğünü, pandemiye rağmen son üç yıldaki en yüksek büyüme rakamını yakaladığını görmek istemezler.

Doğrudur, tarımda da sorunlar vardır ancak tarımsal hasılanın önceki yıla göre %20 arttığını 333.3 milyar lira ile cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını görmek istemezler.

Muhalefet tabiatının gereği çiftçinin sorununu gündeme getirir ancak çiftçinin elinde kalan patates ve soğanları hükümetin satın alıp ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtacağını görmek istemez!

Pandemi sebebiyle sanayide problem vardır ancak pandemiye rağmen üretimde kat edilen mesafeyi ve ihracatta pandemiye rağmen kırılan rekorları görmek istemez muhalefet.

Muhalefet, Milli Uzay Programıyla alay eder ama bu kapsamda 2023 yılında Ay'a gönderilmesi hedeflenen insansız uzay aracında kullanılacak milli ve özgün hibrit roket motorunun, ilk sınavını başarıyla geçtiğini görmek istemez.

İstanbul sözleşmesinin feshine karşı çıkar iktidarın kadına bakışını kendi önyargısıyla eleştirir ama 2002'de %45 olan kızların okullaşma oranının 2021'de %84.8'e yükseldiğini görmez. 2002'de %14 olan kızların üniversiteli olma oranının 2021'de %46'ya yükseldiğini görmek istemez.

Muhalefet iktidarı dış politikada başarısız ilan ederken, dış dünyanın Türkiye'nin başarısını tasdik ve takdir eden değerlendirmelerini görmez.

Muhalefet kendi kısır döngüsünde ezberini tekrar ederken Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de, Libya'da Suriye'de Irak'ta Karabağ'da destan yazdığını görmek istemez.

Ukrayna-Türkiye Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi'nin dokuzuncusunun Türkiye'de toplandığını ve Türkiye'nin bölgeye ve dünyaya verdiği kişilikli mesajı görmek istemez.

Muhalefet 'Libyada ne işimiz var' diye hükümeti eleştirir ama Türkiye sayesinde Libya'da istikrarın temin edildiğini, batılı liderlerin bu istikrar sayesinde Libya'ya gidebildiklerini ve Libya hükümetinin belki de dünyada bir ilk olacak şekilde hükümet üyelerinin tamamıyla Türkiye'yi ziyaret ettiğini görmek istemezler.

Muhalefet, Libya hükümetinin bakanlar kuruluyla Ankara'yı ziyaret etmesinin dünyaya verdiği mesajı görmek istemez!

Evet muhalefet itiraf ettikleri gibi iktidar dünyanın en güzel işini de çıkarsa onu tasvip etmez etmiyor aksine karalamak için elinden geleni arkasına koymuyor.

Tamam da yağmur gibi yağan icraatlar acaba millete niye yeterince duyurulamıyor, özellikle yeni kuşaklara neden anlatılamıyor?

Bunun sorumluluğunu da muhalefete mi yüklemeliyiz?

Hükümet de iktidar partisi de toplumun her kesimine özellikle de yeni kuşaklara ulaşmanın yollarını aramalı bulmalı ve ulaşmalı ve de devrim niteliğindeki icraatları anlayabilecekleri yöntemlerle anlatmalıdır.

Onca güzel icraat varken ve onca büyük hedef belirlenmişken ve de usta işbaşındayken muhalefetin saptırmalarına fırsat verilmemelidir.

2023'e çok kalmadı.

Piyasaya sürdükleri her iddiaya anında cevap verme vaktidir.

Yenilenen kadrolarla seçmenle iletişim kurmak için sokağa inme vaktidir.

Sosyal medyayı sallama vaktidir.

Doğruları anlatma, yanlışlara dur deme vaktidir!