Tehditler altında gaz aramak

Marmaray için, “İnsanları denizin altından, rutubetli yerden geçiriyorlar” diyebilen güruhun Karadeniz’de bulduğumuz doğal gaz hakkındaki vehimlerini kâle alıp cevap yetiştirecek değilim; “Allah şifalarını versin” der geçerim!..

Hastalıklı güruhun hezeyanları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in şu sözleri kaynadı gitti: “Bu süre içerisinde hem yerli uzmanlarımıza hem de yabancı uzmanlarımıza çeşitli baskılar uygulandı. Bunlardan iki tanesi Avrupa Birliği vatandaşıydı. Ailelerine baskı yaptılar. Bu çalışanlarımız, 'Biz burada mutluyuz, huzurluyuz, kendi ülkemiz bize sahip çıkmıyor. Biz Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olmak istiyoruz dediler. Müracaat ettiler ve şu anda o iki çalışanımız Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olarak bizlerle birlikte çalışıyor.”

Karadeniz’deki doğal gaz aramalarımızda çalışan iki AB vatandaşı, kendilerine ve ailelerine yapılan baskılar neticesinde Türkiye vatandaşlığına geçiyorlar. Hâkezâ ekipte yer alan Türk çalışanlar da baskıya uğramışlar. Sayın Bakan doğal gaz aramasına katılanlara yönelik baskılar hakkında teferruatlı bilgi vermiyor. Zamanı gelince gerekli açıklamalar yapılacaktır. Özellikle de, ailelerine kadar ulaşan baskı ve tehdit sebebiyle Türk vatandaşlığına geçen iki kişinin hangi ülkeden geldiklerini merak ettim.

‘Özgürlükler’ kıtası Avrupa’ya bakın, insanların hangi ülkede çalışıp çalışmayacağına karışıldığı gibi ailelerine kadar da tehdit ediliyorlar!

Sayın Fatih Dönmez’in şu sözleri bile Türkiye’nin, emperyalist güçlerin tüm engelleme çabalarına ne büyük hamleler yaptığının göstergesidir. Ve iki AB vatandaşının baskılar neticesi Türk vatandaşlığına geçme hâdisesi; Yargı yoluyla darbe teşebbüsü (17/25 Aralık), MİT tırlarını fâş etme, Batıcı Gezi ayaklanması, hendek terörü, FETÖ unsurlarıyla Anadolu’yu işgal teşebbüsünün (15 Temmuz) bir halkasıdır.

“Ne var canım, alt tarafı iki kişiye ülkesi orada çalışma demiş, onlar da çalışacağız deyip Türk vatandaşı olmuşlar” denilip mevzu geçiştirilmez.

Geçiştirmeye çalışacak, ABD tarafından maaşları 6 kat artırılan ‘gazeteci’ unsurlara, “Ne var canım, alt tarafı iki kişi başka bir ülkenin doğal gaz aramalarında çalışmış. Hem siz diyorsunuz ya, orada gaz maz yok, olsa da işe yaramaz. O zaman bıraksalardı da o insanlar çalışsalardı” denilir!

“Bu kişilerinin çoluk çocuğu niye devletler nezdinde tehdit edildiler” diye sorulur!

ABD’de 6 kat zamlı maaş almasını biliyorsunuz, ya bu sualin cevabını…

Velhâsıl, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde enerji hamlesini başlatan Berat Albayrak’ın dediği üzere “Ne doğu ne batı yeni eksen Türkiye”nin önünü kesmek için şer odaklarının şenâati bitmeyecektir. Allah, yeni eksen Türkiye için çalışan, bir olan herkesi muhafaza eylesin.

Hasbunallahu ve ni’mel vekil!