İbrahim Güneş
İbrahim Güneş
Tüm Yazıları

Teknofest gençliği

Alın terine akıl teri karışıyor. Umutların peşinden koşulan geceler gündüzleri kovalıyor. Ama Türkiye'ye, Teknofest'e inananlar ektikleri tohumların meyvelerini toplamaya başlıyor. Zaman zaman 24 ekranında da izlediğiniz savunma analisti Kadir Doğan'ın mesajını görünce hem sevindim hem de gururlandım. Bu satırları yazdığımdan haberi de yok. Ama zaten onun şansında yüzbinlerce Teknofest gençliği adına bu satırları yazıyorum. Çünkü onlara inanıyoruz. Bakın Kadir Doğan son mesajında ne diyor; "3 yıl önce üniversiteden mezun olduktan sonra bir adım attık. Bugün kuruluşumuzun 3. Yılında, 3 kıtada, 4 farklı ülkede, 12 farklı Hava Aracında ve ayrıca hem Kara da hem Denizde ürünleri olan bir şirket haline geldik. Yolumuz uzun, rakiplerimiz büyük, mücadelemiz çetin ama var bir hayalimiz, yaptık, yine en iyisini yaparız" Yani demem o ki bize böyle gençler lazım, ülkesine, kendisine inanan, büyük ideallerin peşinde koşan. Zira Türkiye Yüzyılı'nı ancak böyle inşa edebiliriz. Peki Kadir Doğan ve ekibi ne üretiyor derseniz? Fotoğrafa dikkatle bakın görürsünüz diye cevap verebilirim. Hadi bir ipucu daha vereyim. Terör örgütü PKK/YPG'ye Afrin Harekâtı'nda SİHA kullandığımız için Kanadalı firma bize ambargo koymuş. O parçanın satışını durdurmuştu.

Son bir not: Türkiye silah ihracatında yüzde 106 artış ile 11. sıraya yükseldi. Ocak ayında yıllık cari açıktaki iyileşme mayısa göre 22,6 milyar dolara ulaştı.

YÜREK ISITAN FOTOĞRAF

Bazen bir kare fotoğraf binlerce kelimeye bedel olur. 15 Temmuz Gazisi Tümgeneral Davut Ala'nın paylaştığı fotoğrafları görünce askerlik yaptığım 2001 yılı geldi aklıma. Başörtüsü taktığı için annemler yemin törenine geldiğinde içeri girebilecekler mi acaba diye düşündüğümüz günlerdi. Zira Ankara'da o dönem hala 28 Şubat rüzgârları esiyordu. İşler daha da sıkıydı. Neyse ki kapıdaki komutan anlayışlı biriydi. "Başörtünüzü alttan bağlayarak girin" diyerek o dönem için belki risk de alarak görmezden gelmişti. Tümgeneral Davut Ala'ya evladına sarılır gibi sarılan başörtülü annelerin fotoğrafını görünce unutuyoruz ama Türkiye nereden nereye geldi diye düşündüm. Tümgeneral Ala'nın mesajı da bir o kadar güzeldi... Ala, Bugün günlerden; Asil milletimizin kahraman evlatlarını yetiştiren annelerin evlatlarına kavuşma günü" diye yazmıştı. Aynı şekilde 8 Mart Dünya kadınlar gününde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ilk kadın generali Özlem Yılmaz'a plaket veriyordu. Erdoğan'ın rabiasındaki 4 unsurdan biri olan "Tek millet" mottosu tam da bu şekilde gerçek oluyordu aslında...

ASIL KİM ENGELLENDİ?

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan geçen beş yılı ve gelecek beş yılı yaklaşık 2 saat süren bir konuşmayla anlattı. Ama benim en dikkatimi çeken ifadesini buraya yazıyorum. Zira "Süleymaniye Bölgesi İhya Projesini" anlatırken dikkat çekici bir ifade kullandı. "Büyükşehir Belediye Başkanından üç tane şey rica ettim. Dönem başında bu projeler için İBB'ye ya siz yapın ya bize verin dedim. Ne yaptılar ne bize verdiler. Ama kendilerini halka şikâyet edeceğimi de söyledim. 5 yıldır İmamoğlu'nun masasında imza atmasını bekleyen dosyalarımız var" dedi. Aynı şekilde Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı da 24 TV ekranında İmamoğlu ile yaşadığı sıkıntıları anlatmıştı. Başka örnekler de var mı bilmiyorum? Ama İmamoğlu'nun sürekli engellendiğini iddia ederken asıl AK Partili belediyelere karşı partizanca bir tutum takındığı görülüyor.

Kadıköy'deki AK Parti iftar çadırının İBB zabıtaları tarafından kuşatılmasıysa artık söylenecek söz bırakmıyor.

Takdir milletin elbette.

CHP'NİN PARA KULELERİ

CHP'nin para kuleleri gündemde çok geniş bir yer tuttu.

Bir gazeteci olarak dibini görmediğim sulara girmemeye özen gösteriyorum.

O yüzden kimseyi suçlamadan aklımdaki soruları yazıyorum.

CHP Genel Merkezi'ne yakın kaynaklar İstanbul İl Başkanlığı binasının parası banka üstünden ödendi dediği halde masadaki 15 milyon 510 bin liranın neden kaparo olduğu söylendi. Ayrıca ofisin sahibi olan avukatın CHP'ye şantaj yapmaya çalıştığı ancak sonuç alamayınca görüntüleri sızdırdığı iddia ediliyor. Bir avukat şantajın suç olduğunu bilir, bu yasal bir işlemse CHP neden şantajla karşı karşıya kaldı. CHP suç duyurusunda bulunacağız diye açıklama yaptı. Peki bunca zaman şantaja neden suskun kalındı da şimdi suç duyurusunda bulunuluyor? CHP'nin para kuleleriyle ilgili savcılık soruşturma başlattı. Bakalım bu sorulara nasıl cevaplar verilecek.