Cumhuriyetimizin ikinci yüzyýlý milletin feraseti, devletin isabeti sayesinde Türkiye Yüzyýlý olacak inþallah.
Öylesine söylenmiþ bir dilek temenni dizgesi deðil bu.
Bunun böyle olacaðýna dair saymakla bitmeyen icraatlar, icatlar, yatýrýmlar ve nihayet Türkiye Yüzyýlý ufkunda beliren pek çok alamet var.
2022 biterken Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn sadece bir yýlda yapýlan iþlere dair sosyal medyadan yaptýðý 254 paylaþým bile 15 saat sürdü. Tam 15 saat!
O yüzden 20 yýlda yapýlan iþleri tek tek anlatmak imkansýz hale geldi artýk.
"Sessiz devrim" diye nitelenmesi boþuna deðil.
"...gece gündüz çalýþarak ülkemize kazandýrdýklarýmýz" ve "hizmetkarý olmaktan þeref duyduðumuz milletimiz" diyor Cumhurbaþkaný.
Erdoðan'ýn kendisini ve partisini konumlandýrdýðý bu iki nokta, siyasi partilerin seçmenin rýzasýna talip olmak için meydanlara çýktýðý þu vakitlerde hakikaten çok önemli.
Hele de siyasetin ne için ve nasýl yapýlmasý gerektiðini bilmeyenlere yahut umursamayanlara hatýrlatmasý açýsýndan da çok deðerli.
**
Vatandaþýn her alandaki ihtiyaçlarýný isteklerini beklentilerini karþýlarken bir yandan demokrasiyi darbelerden, vesayet odaklarýndan koruyan, bunun için canýný ortaya koyan, bir yandan da ülkeyi büyüten, güçlendiren ve gönendiren lider Erdoðan.
Ömrünün 29 yýlý önce Ýstanbul'a sonra Türkiye'ye hizmetle geçti.
Halkýn arasýnda, iþ baþýnda, kameralar önünde geçti.
En muhalif gazeteciler, sonradan olma muhalif isimler bile gayet iyi bilir, Erdoðan çok çalýþýr. Çok dinler, çok istiþare eder.
Ve yalnýz deðildir.
Arkasýnda toplumun her katmanýný, her kesimini temsil edecek niteliklere sahip milyonlarca gönüllünün birlikteliðinden oluþan Türkiye'nin en büyük, en istikrarlý, en örgütlü ve kendini yenileme gücüne sahip partisi var.
Ve elbette 15 Temmuz darbe/iþgal giriþimine birlikte karþý koyuþla baþlayan bir Cumhur Ýttifaký gücü var.
Millet iradesi herhangi bir illüzyona kurban gitmeyip sandýða dosdoðru tecelli ettiði müddetçe Allah'ýn izniyle bu siyasi irade Türkiye Yüzyýlýný inþa edecektir.
**
Cumhur Ýttifakýnýn ve Erdoðan'ýn karþýsýna konumlanan ittifakta ise hala büyük bir kaos var.
Bütün o toparlama çabalarýna raðmen masada ne uyum var ne umut.
Muhalif seçmen ise yorgun ve býkkýn. Umut edip umudunu kaybetmekten, karamsarlýða düþmekten ve siyaseten kötü temsil edilmenin utancýný yaþamaktan yýlmýþ vaziyette.
Üstelik masadaki daðýnýklýðýn sandýða da yansýyacaðý anlaþýldýkça tabandaki depresyon belirtileri de artýyor.
Akþener-Kýlýçdaroðlu ikilisi ise kendilerini izleyenleri ne kadar usandýrdýklarýný bile fark etmeden birbirlerinin ayaklarýna basa basa sürdürüyorlar o eðreti dansý.
Ýki lider arasýnda aylardýr süren Ekrem çekiþmesi kimse lehine sonuçlanmadý. Olan Ýmamoðlu'na oldu.
Ekrem Ýmamoðlu ayaðýna gelen iki imkaný da (ilki seçimin yenilenip baþkan seçilmesi, diðeri ahmak davasý sayesinde yapraklarýn bile ona acýmasý...) iyi deðerlendiremedi.
Aldýðý havayý siyasi enerjiye dönüþtüremedi.
Ýmamoðlu ismi muhalif kesimde sadece bir hayal kýrýklýðý deðil artýk, kocaman da bir fay hattý kýrýklýðý.