Ya İHA’lar olmasaydı?!.

16 Mart cuma akşamı saat 19:52’de İngiliz haber ajansı Reuters

Saat 22:39’da da Fransız ajansı AFP bir‘flaş haber’ geçti dünya medyasına:Türk ordusunun Afrin’e yönelik hava operasyonunda bir hastane vurulmuş, ikisi hamile kadın 9 sivil ölmüş, birçoğu da yaralanmıştı!

(Devam haberlerinde sayı 16’ya kadar yükseldi.)

Ajans haberlerinde haber iki kaynağa dayandırılıyordu: Terör örgütü YPG ve ‘gözlemciler’...

Haber, önce PKK yandaşı site ve hesaplarda yayıldı, gece yarısından sonra saat 00:13’te İngiliz BBC ve Alman DW Türkçe servislerinden yayına verildi; hızla diğer sitelerde kullanılmaya başlandı. 

TSK saat 00:47’de yalanlama yayınladı. 

Sabah 09:43’te İnsansız Hava Aracı (İHA) şehrin üstüne gönderildi ve alınan görüntüler 11:20’de de yine TSK sitesinden yayınlandı. 

Reuters bu yalanlamayı ancak saat 11:14’te (Twitter’da 11:50’de) duyururken, AFP saat 14:03’da hala ‘11 sivilin öldüğünü’ haber veriyordu. 

Kaynaklardan YPG operasyonun ‘hedefi’ ve ayrıca yalan haber potansiyeli biliniyor. Bu yüzden haberi ‘flaş/son dakika’ haline getiren ikinci kaynak:‘Suriye İnsan Hakları Gözlemevi.’

Tanıdınız! 

Geçen hafta ne, daha doğrusu‘kim’ olduğunu bu köşede okuduğunuz‘tek kişilik’ insan hakları izleme örgütü! 

Yani‘yetenekli’ bay Rami Abdul Rahman; gerçek adıyla Usame Suleyman

http://m.star.com.tr/yazar/yetenekli-bay-rami-yazi-1316824/

İstihbarat servislerinin beslediği ve dünya medyasına akredite ettiği yalan haber kaynağı. 

Reuters ve AFP bu ‘yetenekli bay Rami’yi o kadar güvenilir buluyor ki, “kimden öğrendin, delilin ne” diye sorma gereği duymadı! 

Daha önce yalan olduğu ortaya çıkmış eski haberleri bile bir kuşku yaratmadı hakkında! 

Öyle ki, NATO’nun ikinci büyük üyesinin ordusu olan TSK’nın resmî açıklamasını bile onun kadar güvenilir bulmadı, görüntülü kanıtlardan saatler sonra ancak‘yalanlama’ haberi girdi!.. 

Bir başka nokta; 

Başta DW ve BBC olmak üzere ABD ve Avrupa medyası, haberi ‘uluslararası ajanslar’a (Reuters, AFP) dayandırarak duyurdular. 

Böylece YPG ve yetenekli bay Rami gibi iki‘propaganda/yanıltma’ kaynağını gizlediler. 

Alman resmî haber ajansı DPA, Afrin’deki hastanenin yöneticisi olduğunu iddia ettiği ‘Coan Şitika’ adlı bir kişinin Whatsapp üzerinden yaptığı açıklamaya yer vererek, “Türk topçu ateşinde hastanenin isabet aldığını ve 16 kişinin öldüğünü” öne sürdü. Ancak akıllı telefon ve Whatsapp kullanan ‘yönetici’ vurulmuş binanın veya ölü, yaralıların fotoğraf ve videolarını çekip göndermeyi ‘akıl edemedi! 

‘Uluslararası’ Alman ajansı DPA da ‘kanıt’ istemeyi ‘atladı’!.. 

Zaten hiçbir Batı medyası“Onbinlerce kişinin cep telefonu kullandığı, YPG’nin özel propaganda biriminin bulunduğu Afrin’den neden hiç görüntülü kanıt çıkmıyor” diye sormuyor, onlar neden sorsun ki!.. 

*** 

Yerli İHA’lar olmasa, o görüntüler alınamasa, gerçek ya ortaya çıkmayacak ya da Türkiye linç edildikten sonra çıkacaktı. Türkiye’nin stratejik alanlarda yerli milli imkanlara sahip olmasının ne kadar hayati önemde olduğunun kanıtlarından biridir bu.(İHA projesini kişisel gayretleri ile ‘her şeye rağmen’ başlatan, sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güven ve desteğiyle geliştiren Bayraktar ailesine şükran borçluyuz.)

 

Yalan haber Londra’dan

‘Yetenekli bay Rami’ye ev sahipliği yapan İngiltere, bugünlerde Londra’da yaşayan bir eski ajanına ‘zehirle’ suikast yaptığı gerekçesiyle Rusya’ya karşı dünyayı ayağa kaldırıyor. 

Belki kıyaslamak abartı olur; ancak Londra’da besledikleri Rami de dünyaya Türkiye hakkında zehirli haberler yayıyor. 

‘10 numara’ ise son yıllardaki Londra-Ankara yakınlaşmasına rağmen bu konuda sessiz! 

Tıpkı yalan habere savaş açtığını ilan eden Almanya gibi... 

Türkiye’nin mücadelesi sadece terörle ve sadece Suriye’de değil...