Yeni bakanlar…

Kabine'de yapılan revizyonla Derya Yanık Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Vedat Bilgin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Mehmet Muş Ticaret Bakanı oldu. Yeni bakanlara hayırlı muvaffakiyetler diliyoruz.

Muş ve Bilgin'i Meclis'te birlikte çalıştığımız için daha yakından tanıyorum ve önemli işler yapabileceklerine, olumlu anlamda bir fark oluşturabileceklerine inanıyorum. İnşallah üç yeni bakan da sahip oldukları müktesebatla ülkemize hayırlı hizmetlerde bulunurlar.

Bilgin ve Muş'la ilgili en fazla öne çıkan iki sıfat ne olurdu diye sorulsa şöyle derim:

Elbette bir çok özellik sayılabilir ama Vedat Bilgin'de demokrat ve beyefendi sıfatları, Mehmet Muş'ta çalışkan ve dürüst sıfatları çok baskındır.

İkisi de hem teoriye meraklıdır, hem de pratik alanda tecrübe kazanmıştır.

Muş, Grup Başkanvekili olması hasebiyle son dönemde Meclis'e sevk edilen tüm kanunların ince işçiliğini yapan bir nevi AK Parti'nin yasama mimarı gibiydi.

Kuyumcu hassasiyetiyle çalıştığı kanun taslaklarını sadece ülkenin ve milletin menfaatini ölçü alarak değerlendirdi. Çok çalıştı ve hep doğruyu bulmanın gayreti içinde oldu.

Muş genç olmasına rağmen Genel Başkan Yardımcılığından Grup Başkanvekilliğine kadar birçok kademede önemli görevler üstlendi.

Muş AK Parti'nin genç ve çalışkan yüzü olarak görülebilir; Bilgin kendisini milliyetçi-demokrat olarak nitelendirir, akil bir siyasetçidir.

Bilgin kibar, naif, nazik bir kişiliğe sahiptir. Usul ve üsluba çok dikkat eder. Damarına basıldığında Karadeniz'in haşinliği öne çıksa da genel olarak ılımlı, mutedil ve mütehammil biridir.

Akademik hayata Erol Güngör'ün asistanı olarak başlayan Bilgin, sanayileşme politikaları konusunda ihtisas sahibi olsa da milliyetçi camiada demokrasi felsefesini geliştirmeye çalışan önemli isimlerden olmuştur.

Bilgin hem MHP'de, hem AK Parti'de misyon üstlenen biri olarak Cumhur İttifakı'nın ortak hassasiyetlerine vakıf biridir.

Akademisyen, bürokrat, siyasetçi, yazar, sivil toplumcu olmak kişiye çok boyutluluk kazandırır. Bilgin her meseleye teorik ve felsefi zaviyeden baksa da pratik alanda da misyon yüklenmiştir.

TCDD Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Bilgin ilk hızlı tren projesi olan Ankara-Eskişehir hattının startını vermiştir.

Çalışma Bakanlığında sektör temsilcileri ve sivil toplum örgütleriyle iyi ilişki içinde olmak önem taşır. Bilgin, sendikalarla ve meslek kuruluşlarıyla yakın temas halinde olmuştur. Bu özelliği diyalog ve uzlaşı arayışı açısından önemli bir imkândır.

İş-işçi dünyasını ve sendikal hayatı bilen bir kişinin Çalışma Bakanı olması emekçiler açısından bir avantajdır.

Yeni bakanların sadece sorumluluk alanlarında değil, kabine üyesi olarak tüm memleket meselelerinde önemli katkılar sağlayacaklarını umuyorum.

Sosyal medya platformlarında hemen kuyu kazmaya, tezvirat üretmeye, karalama kampanyası yapmaya başlayanları kale almamak gerekir.

Kişilik cellatlığına soyunmak yerine insanların ülkeye ne kazandıracağına, ne üreteceğine, nasıl bir performans sergileyeceğine odaklanmak daha doğru olandır.