Yine ant mevzusu

Ciddi ciddi "Andımız" mevzusunu yazmak istiyorum ama gözümün önüne, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirdiği şov gelince gülmekten yazamıyorum.

Ortaklarından HDP'ye "Ey HDP, PKK'ya gönderdiğin çocukları annelerine teslim et" diyemeyen Meral Hanım geçen hafta kürsü yumruklama şovu yapmıştı. Bu hafta da, bir kız çocuğunu TBMM'deki grup toplantısında kürsüye çıkartarak "Andımız"ı okuttu. İlkokul seviyesindeki müsamerede çocuk "Andımız"ı okudu Akşener ve grubu tekrarladı. Müsamerede tek eksik olan Akşener ve İYİ Parti milletvekillerinin üzerinde önlük olmaması; hani siyah olan önlükten, beyaz yakalı... Ha bir de Akşener Hanım'ın saçında beyaz kurdeleli toka yoktu!

Meral Hanım bu hususta bir diğer ortağı CHP'den yardım alabilir. 2017 senesinde ilkokul çocuklarına zorla okutulan "Andımız" kaldırılınca CHP'liler siyah önlük giyip sokaklarda dolaşmışlardı. CHP'liler önlük şovdan sonra önlükleri çöpe atmadıysalar Meral Hanım onlardan önlükleri alabilir. CHP'liler önlükleri çöpe atmış olsalar bile en azından terzinin adresini alır Akşener!

Meral Hanım'ın TBMM'deki "Andımız" şovunun sebebi, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun "Andımız"ın okunmasını yasaklayan yönetmeliği iptal eden mahkeme kararını kaldırması. Yani ilkokul çocuklarına zorla "Andımız" okutulmasına Danıştay son verdi.

2018 senesinde Danıştay 8. Dairesi, ilkokul çocuklarına zorla okutulan "Andımız"ın kaldırılması kararını iptal etmişti ve bugün olduğu gibi yine tartışma çıkmıştı. Bugün olduğu gibi o gün de halkın umurunda olmayan "Andımız" tartışmasıyla alâkalı olarak "Andımız neyi hatırlatıyor" başlığıyla şunları yazmıştım: "'Andımız' adlı ucûbe metin Müslüman Anadolu halkının zihninde Kemalizm zorbalığını hatırlatıyor. "Allah" demenin "Yallah hapis" demek olduğunu, ezanın yasaklandığını, inancına küfredildiğini, horlandığını, itildiğini, bölündüğünü hatırlatıyor. İşte bundandır Müslüman Anadolu halkının tepkisi. Zulüm günlerine tekrar dönmek istemeyen halkımız, o günleri hatırlatacak en ufak hamleye bile tahammülü yok. 'Andımız' adlı ucûbeyi çocuklarımıza cebren okutmak da ufak değil oldukça büyük bir hamle.

Andın okunmasını savunanlar, 1933'den beri okutulan andın şimdiye kadar topluma ne faydası olmuş anlatsınlar da öğrenelim. Sahip çıktığınız and Türkiye'de terörü mü, tefrikayı mı, fitneyi mi önledi? Anlatın hele...

Mezkûr andın biz Müslümanlar için en kabul edilmez yanı, itikadımıza olan aykırılık. Allah'a şirk koşan ifâdeler içeren bu andın okunmasının ne gibi itikadi sakıncaları olduğunu da, televizyonlarda halkımıza parmak sallayan ilahiyatçılarımız anlatsınlar. 28 Şubat darbesinde yaptıkları gibi lâl kesilmesinler!"

İslâmsız bir Türk 'yaratmanın' ilk adımıdır "Andımız". İçi boşaltılmış Türklüğün içini, ilkokul bebelerine zorla ant okutarak doldurma zavallılığının beyhude çabasıdır.

Halk arasında tutmamıştır. Müslüman Anadolu halkı evlatlarını okula gönderirken, "Andı okuma, okuyormuş gibi dudaklarını kımıldat" diye hep tembihlemiştir.

İlkokul bebelerine zorla "Andımız"ı okutanlar Türkiye'nin sorunları çözebildiler mi; çözemediklerine tarih de şahid bizler de...

Ne buyuruyor Üstad Necip Fazıl Kısakürek, "Gaye Türklük ise bilmek lazımdır ki Türk, Müslüman olduktan sonra Türk'tür."

Evet, benim için ölçü budur. Türk bile olmayan birinin yazdığı ant üzerinden Türklük tartışmak isteyenler buyursun tartışsınlar.