M. Yalçın Yılmaz
M. Yalçın Yılmaz
Tüm Yazıları

Zor zamanlara ümitle bakmak

2022'ye veda ettiğimiz bu günlerde geçmiş bir yılın muhasebesini yapıyoruz. Hem kişisel tarihimiz hem de dünyanın durumu bizim ruh halimizi değişken kılıyor.

Karamsarlıkla umutlarımız arasında bir dünyanın ortasındayız.

2022'ye Ukrayna – Rusya savaşı damgasını vurdu. Savaşın gıdadan petrol fiyatlarına kadar etkisini hissediyoruz. Dünyanın odaklandığı bu ortamda barış ümitleri ancak Ankara'da yeşerebilir.

Türkiye'nin Orta Doğu'daki ilişkileri düzelme eğilimine girdi. Suudi Arabistan, BAE, İsrail gibi ülkelerle somut adımlar atıldı. Mısır ve Suriye konusunda ise 2023 daha hareketli geçecek görünüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinin 21. yılına girerken 2023 vizyonuna hazır olduğunu deklare etti. Cumhur İttifakı ile 1923'teki kurucu iradenin 2023'te yükselişe geçtiğini vurguluyor. Bölgedeki değişimi, yeni rasyonel zemini ve pragmatizmi küresel rekabette yerine oturtan bir devamlılık gösteriyor.

Tahıl koridoru ve uluslararası görüşmelerdeki gayretiyle Erdoğan, Nobel Barış Ödülü'ne namzet. Türkiye'nin dünya sahnesinde öne çıkması ve artan nüfuzu Atatürk'ten sonra Erdoğan'ın karizması ve liderliğinde mümkün oldu. Kimileri ısrarla bu fenomen liderleri birbirine uzak gösterse de kurtuluş-kuruluş-yükseliş hikayemizde nasıl bir yere oturduklarını travmalı kuşaklar değil gelecekteki sağlıklı kuşaklar anlayacaktır.

2023'te herkesin muradı farklı tabiatıyla.

EYT bekleyenler 1999'daki yasa değişikliğinden mağdur olduklarını dile getirmiş ve siyaset kurumundan çözüm beklemişlerdi. Bu konuda önemli adımlar atıldı.

3600 gösterge bekleyenler Ocak ayından itibaren bu değişimin avantajlarından yararlanacaklar.

Hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız çalışma koşullarında önemli destekler gördü. Tıp fakültesi öğrencilerinin ve asistan doktorların taleplerinde iyileşmeler yaşandı.

Atama bekleyen öğrenmen adaylarımız var. Giderek artan okullaşma sürecimizde çocuklarımızı emanet edeceğimiz genç meslektaşlarımız atama bekliyorlar. 100. yıl heyecanıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bu yıl 100 bin atama bekliyorlar.

Sokak hayvanlarına çözüm için genç veteriner hekimlerimiz görev bekliyor. Üniversitelerimizin yetiştirdiği pırıl pırıl gençlerin gerek kamuda gerekse özel sektörde istihdamı refah toplumu için çok önemli.

Enflasyon canavarından kurtulmak için hem küresel gelişmeler hem de içerdeki mücadelemiz önem kazanıyor. Ümit ediyoruz ki bu yıl enflasyonda yaşanacak gerileme sonucu kalkınmamız, refahımız artsın ve güçlü Türkiye yoluna devam etsin.

Cumhuriyetimizin 100. yılı birlik ve beraberliğimiz için kenetleneceğimiz zorluklarla mücadele yılı olacaktır.

Zor zamanları hep birlikte aşmak ümidiyle.