100 yıldır sistem kuramayanlar güldürüyor

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi 3 yaşına giriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Temmuz 2018'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin etmesiyle Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi de başlamış oldu.

Yeni bir sistem kurmak kolay değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan cesur bir hamlede bulunarak Türkiye'deki köhnemiş sistemi değiştirdi ve yeni bir sistem kurdu. Böylece Erdoğan, "Yeni Türkiye'nin kurucu lideri oldu.

Köhnemiş sistemden yana olanlarla kör Erdoğan düşmanları Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'nin yürümediğine dair iddiada ittifak ediyorlar. Bu minvalde iddiaları önümüzdeki haftadan itibaren, "3. Yılında Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi" başlığı altında daha da çok duyacağız.

Ben bu güruha gülüyorum. Niye mi? Yaklaşık 100 yıldır bu topraklarda, Müslüman Anadolu halkını ezerek bir sistem kurmak istediler. Halka askerin silâhını doğrulttular. Ülkede oynattıkları Demokrasi oyununda işler istedikleri gibi gitmeyince de mızıkçılık yapıp askerin silâhını ateşlediler, tankları sokaklara saldılar. Ellerinde ordu ve bürokrasi olmasına rağmen istedikleri sistemi tam mânâsıyla kuramadılar. Uluslararası desteğe rağmen kurdukları kör topal sistemi bile 100 yıldır bir türlü istedikleri şekle sokamayanlar ve yürütemeyenler bugün, henüz 3. yılına giren bir sistemin yürümediğini iddia etmelerine gülmeyeyim de ne yapayım!..

Onca badireden halkıyla birlikte çıkmayı başarmış bir liderin kurduğu sistemden bahsediyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi tepeden inme, halka dayatılan bir sistem değil. Halkın oylarıyla sisteme geçildi. Sistem tam anlamıyla oturana kadar da tabiî ki bazı aksaklıklar olacaktır. Nitekim kurucu lider Erdoğan da aksaklıkların giderilmesi hususunda çalışmalar yaptıklarını açıklamıştı. İnşaallah Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi birkaç yıl içinde her yönüyle örnek alınacak bir seviyeye gelecek. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'nin yürümediğini iddia edenler de internette "Tayyip gidici" videoları çekmeye devam edecekler, onların da ekmek parası buradan, ABD'den her ay bunun için maaş alıyorlar; eskiden kürek mahkûmları vardı şimdi video çekme mahkûmları.

Bu güruhun yıllardır çektikleri "Tayyip gidici" videolarını izlemek çok eğlenceli. Günün stresini alıyor. Benim stresimi alıyorlar ama kendileri çok gergin, öfkeliler. Bu durum kendileri için pek de hayra alâmet değil; ufukta sekte-i kalb gözüküyor, benden söylemesi. Bilmem kaçıncı bin kez "Tayyip gidici" videosu çekerken geçireceğiniz sekte-i kalble, "Tayyip gidici derken kendisi öbür tarafa gitti" haberlerinin başrolünde yer alabilirsiniz.

Yahu, hem yaptırdığınız anketlerde bile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açık ara birinci çıktığını söylüyorsunuz hem de "Tayyip gidici", "Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi yürümüyor" propagandasını arttırıyorsunuz. Benden size bir tavsiye: Yalanı azaltın. Çünkü kendiniz de inanmaya başladınız. Sonra inandığınız yalanlar gerçekleşmeyince de öfkeleniyorsunuz. Öfkenin sağlığınıza zararlı olduğunu yukarıda yazdım. İnandırıcı da olamıyorsunuz. Neticesi mâlûm, ne yazıyordu ABD'den maaşlarınızı gönderen kurumun raporunda: Onca para veriyoruz ama başarılı değiller.

Her şeyi bir yana bıraktım, ekmeğinizden olacaksınız!..

Ben ikâz edeyim de; övünmek gibi olmasın, böyle de insaniyetli tarafım vardır!