Hala market ismi vermediler

"Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA)" ile Türkiye çağın savaş konseptini değiştirdi. Bu tespit bana ait değil. Türk'e Türk propagandası yapmıyorum. Ürettiği SİHA'larla Türkiye'nin çağın savaş konseptini değiştirdiğini uluslararası askeri uzmanlar söylüyor.

Özellikle Ermeni işgali altındaki Dağlık Karabağ'ın kurtuluşunda Türk SİHA'ların mühim rol oynaması dünyanın alâkasını Türkiye'ye yönlendirdi. Birçok ülke Türk SİHA'larını almak için sırada.

Ak Parti'nin insansız hava araçlarının geliştirilmesine verdiği sınırsız destek ve bu desteğin neticesinde sahada elde edilen başarıyı küçümsemek için kör muhalefetin unsurları "Ne var canım, bunlardan markette de satılıyor" diyorlardı. Bu vesileyle de kör muhalefete teessüflerimi bildirmek isterim. Çünkü hangi markette satıldığını hâlâ söylemediler. Beni market market dolaştırıyorlar. Akla ilk gelen zincir marketlere gittiğimde gözlerim insansız hava aracı arıyor ama göremiyorum, demek ki insansız hava araçları mahalle arası küçük marketlerde satılıyor, oysaki insansız hava aracı işinde çok para olduğunu da kendileri söylüyordu, dedikleri gibi çok para olsaydı zincir marketler bu fırsatı kaçırmazlardı!..

Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in, "İktidarı düşürmek şartıyla vatanı düşürmeye bile razıdır" diye tarif ettiği bizdeki muhalefeti içinde bulunduğu lağım çukurunda bırakıp gerçeklere döneyim. Türk SİHA'ları üzerine uluslararası mecralarda yayımlanmış yüzlerce haber, analiz ve makaleden sadece 2 tanesini sizlerle paylaşacağım. Lafın çoğu, "Ne var canım, bunlardan markette de satılıyor" diyenlere denir...

İlk haber ABD'den: ABD'li Foreign Affairs dergisi, Türk İHA/SİHA'larının geleneksel savaş yöntemlerini kökünden değiştireceğini ve gelecekte Türkiye'nin bu konuda lider pozisyonda olacağını yazdı. Libya, Suriye ve Dağlık Karabağ'da 'oyun değiştiren' İHA/SİHA teknolojisine dünyanın adapte olması gerektiği vurgulanan yazıda, Türkiye'nin rakiplerinden ne denli önde olduğuna değinildi. Foreign Affairs'ten Jaon Lyall'ın analizine göre, dünya, insansız hava aracı (drone) savaşları dönemine girdi. Birçok ülke ise Türkiye'nin aksine bu hızlı değişimi yakalamak bir tarafa, henüz tam kavrayamamış görünüyor. Son beş yıldaki dört büyük devletler arası savaşta - Libya, Dağlık Karabağ, Suriye ve Ukrayna'da olanlar - silahlı insansız hava araçları baskın ve belki de belirleyici bir rol oynadı. Dronlar, savaşın gidişatını çevirmeyi başardıkları için daha da çekici hale geldi. Türkiye'nin drone kullanımı ise oldukça dikkat çekici."

İkinci haber Almanya'dan: Alman ordusunun Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'a karşı savaşmış olması ihtimalini değerlendiren Alman Yarbay Michael Karl, 'Türk SİHA'larına karşı pek şansımız olmazdı' dedi. Alman Savunma ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü'nde (GIDS) uzman olarak görev yapan Yarbay Michael Karl, Azerbaycan'ın Ermenistan karşısında kullandığı SİHA ve kamikaze drone'larına atıf yaparak, "Alman ordusu böylesi silah sistemlerinin karşısına çıkmış olsa, kendisini yeterince korumayı başaramazdı... Türk yapımı Kargu-2 drone'ları, herhangi bir insan kontrolü olmaksızın, yalnızca yapay zekâ ile düşmanı tanımlayarak başarılı bir saldırı gerçekleştirdi. İnsan gücü artık savaş alanlarını terk etmeye başladı." dedi.

Evet, kör muhalefetin yaydığı yalanlar arasında işte saklanamayan gerçekler. "Yandık, bittik" kara propagandalarını yerle bir eden gerçekler!

Kör muhalefet, markette misiniz, tamaaaaaamm...