3. Dünya Savaşı

Olacak mı olmayacak mı diye çok tartışılıyor.

Pasifik, kaynayacak tencerenin merkezinde.

Şimdiye kadar olanlara bakalım. 2. Dünya Savaşı bitti ama hesapları bitmedi...

Açık kalan hesaplara yenileri eklendikçe eklenecek

Çin, bu yeni hesapların merkezi durumunda.

Tabii ki su kaynakları ve bu yeni savaş nedenlerinden biri gibi karşımızda.

Rusya'nın doğal su kaynakları, ileride petrol ve doğalgazdan daha kıymetli kaynaklar olarak devrede olacaktır.

Türkiye, tüm yolların kesişim noktasında. Yollara hakim olan sürece de hakim olacaktır.

Çin'in alternatif kaynak ve yollarla kendini savunmaya alması ve bunun için ciddi para harcamasını biraz da buna bağlamak lazım.

Evet yeni dünya için elden gelinen edilmekte.

Savaşsız yeni dünya kurgusu zor ve meşakkatli gözükmekte. Tabii küresel şirketlerle devletlerin savaşını da yeni dünyanın parçası olarak okumak gerek.

Savaş çıkacak mı ?

Pandemi, virüsler, yangınlar, ayaklanmalar ve terör örgütleri artı asimetrik medya kavramı, sosyal medya ile bu yeni dünya algı ve yönlendirme işi çabuklaştırıldı. Tabloya tam baktığımızda anlatmak istediğim ortaya çıkmakta.

Tüm devletlerin, küresel çaplı güçlerin tükenme sürecine bakılırsa kullanılan tüm araç ve gereçler mahiyet olarak daha yeni kreatif yöntemlerle şimdi de devrede

-

Yeni hesaplar içinde ciddi ve kendi toplumlarında karşılık gören liderler zarar veriyor. Bu nedenle diktatör, otoriter gibi tanımlar devreye sokulmakta. Türkiye üzerine oynanan, kurgulanan oyunu da böyle anlamak lazım.

Dev şirketler finans baronları ile kavganın çapı büyümekte.

Devletleri açık savaşa iteklemek zorlaştıkça asimetrik saldırılar devreye giriyor.

Gıda, kıtlık, su ,çoğalan nüfus..

Şu anda büyük savaşın parçalarına seyircilik ediyoruz.

Pasifik bölgesindeki planlarla çevresi ve tüm yollar üzerine stratejiler belirlenmiş belli ki

-

Doğal ittifaklara önem vermek, her kışkırtmalara dikkat etmek elzemdir.

Türkiye yeni dönemin ve çağın vazgeçilmezidir.

Zaten bu sebepten dolayı Türkiye içerisine fazla oynanılacak çünkü Türkiye'siz olmuyor. Ama bu güçlü Türkiye modeli de işlerine yaramıyor. Başkan Erdoğan aleyhinde söylemlerin çoğalacağı da açıktır. Anlamamız gereken tek şey meselenin sadece Erdoğan olmadığıdır. Mesele Erdoğan'ın, teslim almak istedikleri Türkiye senaryosuna engel oluşturduğu meselesidir. Yani siyasi çıkarlar üzerinden bu ciddi durumu okumazsak kazanarak çıkmamız mümkündür. Yeni dünya savaşı çıkarsa buradan en fazla zarar görenin halklar, toplumlar ve mağdur insanlar olacağı açıktır. Kazanmak için geçmişi ve geleceği dünyanın tüm enerji resurlarinin nereye evirildiğini derinden derine düşünmemiz gerekiyor.

-

Hesaplar kapanmadı. Halen haritalar ve kaynaklar üzerine senaryolar devrede. Bu durumda kapatılması için savaş çıkartılacaktır. Bu dün de böyle oldu. Yarının anahtarı, şekillenecek olan yeni dünya kurgusunda nasıl pozisyon alacağımızdadır. Büyük felaketler karşısında kendimizi kaybetmeyelim ve eğer uzun vadeli düşüneceksek bu büyük felaketten kaybetmeden çıkabiliriz.