Yeni dünya , yeni doğal ittifaklar ve Türkiye

Yeni Dünya dayatmasına en fazla derinden projeleri ile hazırlık yapan ülkedir Türkiye. Ve sadece kendisine değil çevresine kaderini ona bağlayan herkesle mesafe katedebildi.

Türkiye'nin başarmasını bu kadar isteyen bunca farklı coğrafyaların olması bundandır..

Kıbrıs ile ilgili atılan son adımlar ve bu heyette Kıbrıs'a edilen ziyarete yönelik rahatsızlıklardan anlıyoruz ki Erdoğan'ın hamlesi esaslıdır kalıcıdır ve gelecek belirleyicidir.

Evet gelecek belirlemek konusu bugün en fazla üzerinde düşünmemiz gereken kısımdır. Yeni Dünya yeni doğal ittifakları pekiştirmektedir. Bunu en gerçekçi analizlerle gören ve buna göre eylemlerini belirleyen lider olarak karşımızda Erdoğan' ı görüyoruz. Kıbrıs ve Akdeniz'in geleceğinin Türkiye ve Türklersiz olmayacağının temelini atan Türkiye gelecek inşası için derin temellere kapı açtı. Artık Azerbaycan resmi olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti konusunda ellerini taşın altına koyacağı sinyallerini vermekte. Muhakkak yakın zamanlarda biz Bakü'nün Kıbrıs ile ilgili siyasi net kararlarına da şahitlik edeceğiz.

Geldiğimiz bu nokta Türkiye'nin Kafkasya ve özellikle Azerbaycan politikalarının sonucu olarak okunmalıdır. Karabağ işgalinden Türkiye faktörü hiç ama hiç kuşkusuz belirleyici sonuç verici oldu. Ve bu sebeptir ki Azerbaycan Yeni ittifak formatı için Ankara merkezli siyaset inşasına evet dedi.

Tabii ki zorluklar hiç kuşkusuz karşımıza çıkarılacaktır. Ama unutmayalım ki bize zorluk olarak çıkarılabilecekler karşısında da bizim hamlelerimiz onlar için zorluklardır. Dolayısı ile ellerimiz elma armut toplamıyor.

Erdoğan ve mili mefkure hedeflerini simdi daha net görmeye ve anlamaya başladı çokları.

Kıbrıs Azerbaycan Katar belki daha sonra Pakistan Bosna ve daha nice dahalar Afrika'daki orta doğudan Kafkasya'dan farklı boyutta meydana Türkiye merkezli Yeni Dünya dengesini çıkaracaktır. Evet Anglosakson anlayışı ile parçala hükmet teorisi artık iş yapmayacaktır. Çünkü belirleyici yeni doğal ittifaklar ve liderlerin dönemi konjonktürel olarak ortada. Tabii ki burada bu konjonktürü oluşturan Türkiye aklı ve özellikle şahsen Erdoğan zekâsı daha kaç yıllar sonra bile anlatılacak okunacaktır.

Erdoğan'ın inşa etmeye gayret ettiği siyaset anlayışı iş yapmak ve gelecek kurgulama niyetleri kaç nesli kaç coğrafyayı olumlu etkileyecek hiç düşündünüz mü? Peki bu olumlu etkiler sayesinde nasıl birliktelikler ortaya çıkacaktır? Ve bu çıkan birliktelikler nasıl denge unsuru olacaktır hiç hayal ettiniz mi?

Evet günlük siyaset ve incir çekirdeğini doldurmayacak kavgalarla Türkiye gündemini meşgul etmeye çalışanlar ise tabii ki ya cahil ya da bu ülkenin yükselişini engellemek isteyenlerdir.

Ama gerçekten olaya gelecek nasıl şekillenecek sorusu ile bakılırsa bugün içinde bulunduğumuz zorluklar bile bedel ödediğimiz işaretidir.

KKTC'nin geleceğinin garantiye alınması ve kalıcı çözüm üretilmesi İngilizlerin büyük oyunları için arzu edilir durum değildir. Lakin simdi farklı Dünya ve yeni gelişmelere sahnedir Dünya. Aynı İngiltere'nin pek fazla dayatma gücüne sahip olduğunu beklemek doğru değil. Çünkü 1 den fazla faktörler var meydanda. Ve Erdoğan'ın söylediği gibi Dünya gerçekten 5 ten büyüktür. Bakın ki bu tez bile zamanında uyandırıcı belirleyici ve cesaret verici rolü ile tarihe yazıldı. Şimdi ise fiili adımlara sahnedir Dünya. Yeni Dünya ve Çin gerçeği ile karşı karşıya kalan eskiler. Kim kazanacak kim kaybedecek bunu zaman gösterecek. Ama Türkiye muhakkak kaybetmeyenler sırasında olacaktır. Kazanmak sadece güç olmak pay almak kudrete dönüşmek demek değildir. Kazanmak hele de Türkiye'nin kazanması ona sırtını dayayan herkesin kazanması demektir. Türkiye kazanırsa İslam alemi üzerine oyunlara set çekilir bir nevi. Bu kazanım paramparça .olmuş akraba dost kardeş coğrafyaların bir araya gelmesine yol açacaktır. Mefkûre kızıl elma ufkun ötesine yönelik arzular kazanır demektir. Türkistan alemi İslam kazanır demektir.

İşte Erdoğan derken bunları düşünmeden yorum yapmamak lazım. Erdoğan' a çemkirenler bağıranlar tarihin bu sayfası için nasıl hesap içinde olduklarını iyi irdelemelidirler.

Türkiye Bu Yeni dünyanın tam merkezi olmaya gayret ediyor. Paçasından tutup aşağıya indirmeye çalışanları hafızamız iyi kazımamız lazım. Türkiye'nin önünü kesmeye gayret eden herkes bu ihanetin bir parçasıdır vesselam. Ama unutmayın mefkure sahipleri davası olan derde çare bulabilirler. Yeni Dünya ve yeni ittifaklar fikrine en fazla kafa yoran Türkiye'nin eylemlerine destek olan her coğrafya bu kazanımın parçası olacaktır. Ve muhakkak yeni dünyanın Yeni ittifakların muhatabına dönüşecektir.