ABD müminlerinin hâletiruhiyesi

Ýþgalci Amerika Birleþik Devleti ve peþine taktýðý yedi düvel Afganistan'dan taytlarýný giyemeden kaçtýlar. Ne silah ve teçhizatlarýný ne de gizli belgelerini alabildiler. Ýþgal sýrasýnda iþbirliði yaptýklarý unsurlarýn da gözyaþlarýna aldýrmadan iþbirlikçilerini Kabil Havalimaný'na býrakýp gittiler. Ýþgalciler arkalarýnda tüm delilleri býrakýp da...

20 yýllýk büyük bir mücadelenin neticesinde Afganistan Ýslâm Emirliði yeniden kuruldu. ABD'nin öncülük ettiði iþgal kuvvetleri 20 yýl boyunca Afganistan'da aklýmýza getiremeyeceðimiz þenaatler iþlediler. Ýþgal sürecinde, sadece, 'Yanlýþlýkla oldu' diyerek bombaladýklarý okullarda þehit olan çocuklarýmýzýn sayýsý binleri buluyor. Gerisini siz hesap edin.

Dünyanýn uyuþturucu merkezlerinden (Dünya çapýnda uyuþturucu üretiminden kullanýlan afyonun %90'ý Afganistan'da yetiþtiriliyor.) olan Afganistan'da Ýslâm Emirliði 1996-2001 senesinde verdiði mücadeleyle uyuþturucu üretimini neredeyse sýfýra indirmiþti. Ýslâm Emirliði afyon üretimini yasaklamýþ ve afyon ekimi yapýlan tarlalarý yaktýrmýþtý. Uyuþturucuya karþý amansýz mücadelesi sebebiyle Birleþmiþ Milletler Uyuþturucu ve Suç Ofisi Afganistan Ýslâm Emirliði'ne teþekkür etmiþti.

Peki, ABD'nin öncülük ettiði iþgal kuvvetleri Afganistan'ý iþgal edince ne oldu? Afganistan yeniden uyuþturucunun merkezi oldu. Ýþgalciler bir yandan Afganistan üzerinden dünya uyuþturucu pazarýný yönetirken diðer yandan da Taliban'ýn uyuþturucu üretip sattýðý yalanýný embedded gazetecileri vasýtasýyla yayýyorlardý. Þu tesadüfe bakýn ki, iþgalciler Afganistan'dan kaçmadan önce, Taliban'ýn en büyük uyuþturucu üreticisi olduðunu yazan bir rapor yayýnladýlar. Ýþgalcilerin en büyük uyuþturucu satýcýsý olduðunu iddia ettikleri Taliban, iþgalcileri defettikten sonra ilk yaptýðý iþlerden biri uyuþturucuyu yasaklamak oldu!

ABD Afganistan'dan kaçarken Türkiye'de, deyimin tam manasýyla keçileri kaçýranlar vakasýndaki artýþ Korona'ya yakalananlarý fersah fersah geçti. Aman Allah'ým, saðcýsýndan solcusuna ABD'nin yenilmezliðine iman eden ne kadar çok kiþi varmýþ. ABD müminlerine göre "ABD kaçmamýþ, bir plan dahilin de Afganistan'dan çekilmiþ"! Benim gibi ABD münkirlerine ABD'nin ne kadar güçlü olduðuna, yenilemeyeceðine ikna etmeye çalýþýyorlar.

Farkýnda veya deðil ABD mümini olanlarýn içinde bulunduklarý hâletirûhiyeyi Mütefekkir Salih Mirzabeyoðlu'nun þu sözleriyle anlamaya çalýþalým: "Adam aslýnda Amerika'nýn gücüne öyle iman etmiþ ki, ona karþý çýkacak, onunla mücadele edecek býrakýn fiilî bir adým atmayý, beyninden geçirecek cesareti kalmamýþ. Çünkü algýlarýn yönetimi üzerine kurulu bir savaþ yürütülürken, bizim buradakinin algýsýnda, karþý taraf teknolojik olarak öyle ileri bir seviyedeki, uzaydan senin pabuç numaraný alýr, nefes ritmini ölçer gözüyle bakýyor. Böyle bakan birisini nasýl harekete geçirir de o düþmanla savaþtýrabilirsin. Onu saf dýþý býrakmýþ iþte."

ABD münkirlerini birbirlerini tekzip eden þizofrenik görüþleriyle vakit kaybetmek yerine, merhum Mirzabeyoðlu'nun mezkûr sözlerinin devamýnda söylediklerine bakalým. Mütefekkir Mirzabeyoðlu 2013 senesinde Bolu F Tipi'nde kendisini ziyarete gittiðimizde bize söyledikleriyle bugünü ve istikbâli anlatmýþ, ben de yeni farkýna varýyorum: "Avrupa dede. ABD onlar adýna da müdahale ediyordu. Avrupa'da çeviklik yok. Avrupalý diye tarif edecek biri yok. Avrupalý tarihçi, "Bizim Avrupalý diye bir kimliðimiz yok ki birlik kuralým diyor." Nokta'da (1990 senesinde Nokta Dergisi'ne verdiði mülâkattan bahsediyor. YK) "Rusya çöktü peki ABD duruyor mu" demiþtim... ABD tezgâhýný topluyor, bu sürecin baþlangýcý... 30 Yýl insan ömrü için uzun olabilir ama toplumlar-devletler için böyle deðildir. Batýlý bir yazarýn dediði gibi, "ABD küçük çiftliklere dönecek." ABD þu an çekilmeye çalýþýyor. ABD aracýsýz müdahale yapamayacak halde. Aracýlar da yük oluyor düþman oluyor artýk. Hani eskiden oturduklarý yerden yönetiyorlardý istedikleri gibi ülkeleri. Oradan, otur kalk yapýyor, hükümetleri devirip yeni hükümetler kuruyor o þekilde yönetiyorlardý ülkeleri. Ne oldu. Artýk o imaj yýkýlýyor. O imaj yýkýldýkça da onlar artýk uzaktan kontrol saðlayamýyorlar. Gelmek, fiilen iþin içine girmek zorunda... Bu asýl itibariyle gücün zayýfladýðýnýn göstergesi. Önceden binlerce kilometre uzaktan kuklalarý oynatarak yaptýrdýklarýný þimdi gelip savaþarak bedel ödeyerek ve her seferinde bataða batarak yapmaya çalýþýyorlar."

Ben, bir ABD münkiri olarak diyorum ki: Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm!