“Ordu yıpratılıyor” palavrası

28 Şubat cuntasının askeri kanadına verilen müebbet hapis cezalarının Yargıtay tarafından onanmasının ardından, 28 Şubat darbe sürecinde yer almış darbeci unsurlar ve darbeyi destekleyenler "Bu karar ordumuza saldırıdır, ordumuzu yıpratır" palavrasını piyasaya sürdüler. Zaten söyleyecekleri başka da bir şey yok, her şey ayan beyan ortada.

Sen, bu milletin canı ve malıyla kurulmuş devletin sağladığı silâhları, onca zorlamaya rağmen bu topraklarda kabul görmeyen köhnemiş zihniyetin uğrunda millete doğrulturken ordu yıpranmıyor ama halka silah doğrultmanın hesabı senden sorulurken ordu yıpranıyor öyle mi! Ne güzel dünya...

O zaman FETÖ mensubu darbeci subaylar da serbest bırakılsın; orduyu yıpranmasın değil mi!

Ha siz ha FETÖ'cü subaylar, hepiniz aynı kazuratın başka bir rengisiniz. Müslüman Anadolu halkına düşmanlıkta müştereksiniz!

Kiminizin ipi ABD'de kiminizin ki Rusya'da, hiçbir zaman Anadolu'nun emrinde olmadınız. Anadolu'nun emrinde olan halkına silah doğrultabilir mi, Anadolu'nun topraklarında halkına gözdağı vermek için tank yürütebilir mi!

Sen, Anadolu'nun evlatlarını askere alıp analarını başörtülü diye kışlaya sokmazken, yüzlerce kilometre yoldan gelmiş babalarını sakallı diye kışla önünde kovalarken ordu yıpranmıyor ama "Gel bakalım arkadaş, sen bu insanlara bu zulümleri niye yaptın" diye sorulunca mı ordu yıpranıyor!..

Sizin komuta ettiğiniz ordunun halini bilmesem ordunun yıpratıldığına inanacağım. Nerede sizin komuta ettiğiniz ordu nerede, "Yeni Türkiye"nin kurucu lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'sindeki ordu. Arada öyle uçurumlar var ki mukayese bile edemiyorum.

Yahu, başörtülü diye analarını kışlaya sokmadığınız çocukları yırtık botla dağlara ölüme gönderiyordunuz. Devre arkadaşlarınız anlatıyor, bir adet gece görüş dürbünü temin edip de verememişsiniz. "PKK'nın elinde vardı ama bizde yoktu" diyor devre arkadaşlarınız. Ben devre arkadaşlarınızın yalancısıyım, internette videoları var, paşa paşa anlatıyorlar.

Şimdi siz komuta ettiğiniz orduya aldığınızın çocuğa en iyi kılık kıyafeti ve teçhizatı vermek için çabalamak yerine annesinin ve babasının kılık kıyafetle uğraşıp inancına savaş açarken ordu yıpranmış olmuyor...

Ama...

Askerine her hava şartına uygun kılık kıyafetlerini veren, en son teknolojiyle teçhiz eden, tüfeğinden gemisine ordusunun ihtiyaç duyduğu her araç ve gereci yapan, ürettiği insansız hava araçlarıyla asker kaybının en aza indiren, sadece kendi halkını değil dünyanın dört bir tarafındaki mazlumlara el uzatan ve dünyanın değişik coğrafyalarında üsler kuran Erdoğan liderliğindeki "Yeni Türkiye"de ordu yıpratılmış oluyor öyle mi!..

Yıpranan ordu değil sizin darbeci zihniyetiniz...