Filistin'i yeniden yapýlandýrarak Filistin direniþini tasfiye etmek ve bu süreçte Arap devletlerinden destek almak olarak nitelendirilen zirveler olumsuz tepkiyle karþýlanmýþtýr. Akabe Zirvesi'nin sonuçlarýný reddeden HAMAS, Ýslami Cihad ve El-Aksa Þehitleri Tugayý, zirve sonrasýnda artan Ýsrail saldýrýlarýna misilleme olarak ilk kez 9 Haziran'da Ýsrail'e yönelik ortak silahlý eylem gerçekleþtirerek dört Ýsrail askerini öldürmüþtür. ABD'nin Orta Doðu'ya yönelik mali yardýmlarýndan bir diðeri olan Filistin Yönetimine altyapý projeleri için 20 milyon dolar doðrudan yardým, Bush tarafýndan onaylanmýþtýr.
Bu dönemdeki olumlu geliþmelerden bir diðeri de Ýsrail ile Filistin arasýnda müzakere maddelerinden bir diðeri olan Filistinli tutuklularýn salýverilmesi hususunda 339 tutuklu Ýsrail tarafýndan serbest býrakýlmasýdýr. Geliþmelere gölge düþüren olay 19 Aðustos'ta gerçekleþmeþtir: Kudüs'de otobüse düzenlenen intihar saldýrýsýyla Yol Haritasý süreci raydan çýkmýþtýr; Ýsrail güçleri bu saldýrýya karþýlýk olarak HAMAS liderlerini hedef almýþtýr.
2 Eylül 2003 tarihinde BM Güvenlik Konseyi'nin 1559 sayýlý kararýnda Lübnan'daki tüm yabancý güçlerin çekilmesi çaðrýsý yapýlmaktadýr. 6 Eylül'de ise Mahmud Abbas (Ebu Mazen olarak da bilinir) Arafat, ABD ve Ýsrail'den yeterince destek görmediði için istifa ettiðini duyurmuþtur. 7 Eylül'de ise Filistin Yasama Meclisi sözcüsü Ahmed Kurey baþbakan olarak atanacaktýr. 9 Eylül'de Orta Doðu'daki þiddet tekrar týrmanacak ve Filistinli gruplarýn ateþkesi, Kudüs ve Tzirifin'e saldýrýlarla son bulacaktýr.