CHP Genel Baþkaný Özgür Özel, ÝBB Baþkaný Ýmamoðlu'nu makamýnda ziyaret etti. Ýstanbul için adayýmýz Ýmamoðlu açýklamasý yaptý. Ancak kurduðu iddialarý cümlelerin aksine Akþener çýkmazýna saplanýp kalmýþ gibiydi... Özel'in "Siyasette hiçbir ihtimal tamamen sýfýrlanmaz. Öyle olmasýn diye üstümüze ne düþerse sarf etmeye devam edeceðiz." Ýfadesi kapý açýk mesajý olarak görüldü. Ama devamýnda da "Seçimi Ýstanbul Ýttifaký kazandý. Ýstanbul'u Ýstanbullular kazandý, Ýstanbullular Ýmamoðlu'na yine sahip çýkacaktýr." Diyerek Akþener'e senle ya da sensiz Ýyi Parti bizimle mesajýyla aba altýndan sopa gösterdi.
Akþener'in talimatý ile istifa eden, ÝYÝ Parti ÝBB Meclis Grup Baþkanvekili Ýbrahim Özkan'ýn, ayný göreve tekrar seçilmesi bardaðý taþýrdý. Ýyi parti isyancýlara karþý disiplin sürecini baþlattý. Ancak CHP'nin ÝYÝ Parti üstündeki etkisi inkar edilemez þekilde görüldü.
Þimdi meseleyi her iki cepheden de okumaya çalýþalým. CHP ile iþ birliði için diretenlerin derdi makamlarýný, koltuklarýný korumak aslýnda. Özkan bu konunun en dikkat çekici örneði oldu. CHP'ye yanlayanlar "Akþener gidici, biz koltuðumuzu koruyalým" þeklinde hesap yapýyor. Akþener ise hezimeti görüp kýsa vadeli kazançlar yerine uzun vadeli bir planlama peþinde gibi görünüyor. Partiyi CHP'nin stepnesi görümünden kurtarmaya çalýþýyor. Hesaplarýný yerel seçim deðil, 2028'e göre yapýyor. Burada son sözü söyleyense elbette ÝYÝ Parti seçmeni olacak. CHP'ye yanlayanlarla mý, Akþener'le mi yol yürünecek, sandýkta anlayacaðýz...
Samsun'un Ýlkadým ilçesinde 110 suçtan 24 yýl 7 ay kesinleþmiþ hapis cezasý bulunan firari hükümlü polisin yedi gün süren takibiyle yakalandý. Haberi okuyunca acaba yanlýþ mý okudum diye dönüp bir kez daha okuma ihtiyacý hissediyorsunuz. Zira 110 ayrý suçtan hüküm giyen birisi nasýl olur da zaten sokakta olur.
Açýk söyleyeyim suç iþlemeyi meslek haline getirenler var. Bu yüzden suçla mücadele için cezalarýn katlanarak artmasý gerektiðini düþünüyorum. Ýlk hýrsýzlýkta kamu cezasý, ikinci hýrsýzlýkta ev hapsi üçüncü hýrsýzlýkta hapishane, dördüncü hýrsýzlýkta ilk cezanýn iki katý gibi bir süreç iþletilmeli. Suç iþlemeyi meslek haline getirenler ömrünü cezaevinde tüketmeli...
Türk Veteriner Hekimler Birliði Baþkaný Prof. Dr. Murat Aslan'a bir kulak vermek gerekiyor. Zira "uyutulsunlar" diyenlerle, "sokaklar köpeklerin" diyenler dýþýnda makul önerileri var. Örneðin "mahalle köpeði" kavramýyla hayvanlarýn sitelere, muhtara ya da iþletmelere zimmetlenmesi gibi uygulamalarla sürüleþmesinin önüne geçilmesi saðlanabilir. Ya da belediye ekipleri, KOBÝ'leri, þirketleri, fabrika ve bahçesi olan uygun tesisleri ziyaret edip hayvanlarý onlara hediye edebilir. Ayný zamanda kulübe, mama desteði verilip, düzenli olarak aþýlarý da yapýlabilir. Tabi bu süreçte kýsýrlaþtýrma çalýþmalarýnýn da devam etmesi gerekiyor. Zira sayýlarý üç milyona yaklaþan baþýboþ köpek sorununa neþter atýlmasý þart, üç bakanlýk bu konuda kafa kafaya verdi çalýþýyor. Bakalým nasýl bir eylem planý çýkacak.
Aslýnda fark etmeden hayatýmýza girdiler bile...
Evin içinde geziniyorlar, sessiz sessiz çalýþýyorlar.
Hatta onlarla empati kurup
Menekþe, Rýfký, Katya gibi isim verenler dahi var.
Kendi kendine evde temizlik yapan küçük robotlardan bahsediyorum.
Þimdilik masum görünüyorlar.
Ancak Atlas robottan sonra Elon Musk da kendi robotlarý
Optimus'un görüntülerini paylaþtý.
Yani bir baþka deyiþle Tesla, yumurta taþýyabilecek kadar hassas yoga yapabilecek kadar insansý robotu Optimus Gen 2' yi görücüye çýkardý.
Açýkçasý insansý robotlar ve yapay zeka konusunda ülkeler epey ilerledi.
Týpký Atom bombasý çaðýnda olduðu gibi bir dehþet dengesi oluþacak gibi görünüyor.
Ve biraz ürkütücü görünse de bizim de bu robotlar çaðýný ýskalama lüksümüz yok.
Çünkü yapay zeka ve robotlara hükmedenler, geri kalmýþ ülkelere de hükmedebilir.
BM gibi uluslararasý kurumlarýn içine düþtüðü acziyet, güçlüler çaðýnda hukukun deðil, gücün hükmünün geçeceðini net bir þekilde gösterdi. Neyse ki trene son vagonlardan da olsa binmeyi baþardýk.
Sanayi ve Teknoloji Bakaný Kacýr, "Son 21 yýlda yapay zeka alanýnda 3 bin 700'den fazla projeye ve 1300'den fazla kiþiye 6,7 milyar lira destek saðladýk" ifadesiyle bu duruma dikkat çekti.
Ýnsanlýk belki de yapay zeka ve bu insansý robotlarla kendi sonunu hazýrlýyor. Zira bu konuda etik tartýþmalar þiddetli bir þekilde sürüyor.
Ancak, insansý robot Optimus'u tanýtan Elon Musk'un insanlýk neslini korumak için Mars'a bir milyon kiþilik bir koloni kurmalýyýz çýkýþý bir kehanet deðil, öngörü de olabilir. Belki biz deðil ama çocuklarýmýzýn, torunlarýmýzýn o günleri göreceði muhakkak gibi görünüyor. O yüzden þimdiden hazýrlýðý sürdürmek gerekiyor.
Merak edenler için Optimus mesajýný da buraya býrakýyorum...
https://twitter.com/Tesla_Optimus/status/1734756150137225501