Bu doðru mu? Böyle bir þey olabilir mi? Olmamalý, olamaz! Allah'ým ne olur bunlar gerçek olmasýn!
Videoyu ilk seyrettiðimde zihnimden geçen ve dudaklarýmdan dökülen cümleler bunlar. Görüntülerin gerçek olduðunu anlayýnca; "bu insanlarýn ar damarý çatlamýþ olmalý, bir insan nasýl bu kadar cahil olabilir, bir insan nasýl bu kadar insanlýktan çýkabilir, bir anne bunu nasýl yapabilir!" sözleri kendiliðinden döküldü.
Kendini müzisyen ve þarkýcý olarak tanýtan ancak görüntüsü itibariyle kanaatimizce sanattan bihaber sosyal medya fenomeni Murat Övüç, üzerinde kadýnlarýn giyebileceði abartýlý bir elbiseyle bir salona giriþ yapýyor. Etrafýnda en az dört tane koruma... Övüç'ün sahneye öyle bir giriþi var ki sanýrsýnýz dünya onun için dönüyor, dünyanýn en önemli kiþisi kendisi. Abartýlý elbisesinin boyundan uzun kuyruðunun ucuna korumalarýndan birisi yanlýþlýkla azýcýk basýnca öyle bir bakýþ atýyor ki dersiniz ülke padiþahý!
Etrafýndaki korumalar ise sanki dünyanýn en önemli insanýný koruyor, dünyanýn en deðerli bilim insanýna veya devlet baþkanýna zarar gelmesini engellemek istiyorlar!
Sahnenin her aný absürt, alakasýz!
Ancak insaný daha çok hayrete düþürüp þok eden sahneler daha sonra geliyor.
Salonda yüze yakýn kadýn var. Hepsi de en güzel elbiselerini giymiþler, bir bayram havasý. Aralarýnda seküler olan da var (dindar demeye dilim varmýyor) baþý kapalý olan da var.
Ve en ürkütücüsü bu insanlarýn arasýnda çocuklar da var!
Her þeyiyle komedi ve rezalet olan bu durum karþýsýnda salona giren acayip kiþilik için bir alkýþ tufaný kopuyor. Sevgi nidalarý yükseliyor. Ellerde kameralar, herkes garip ve ne idüðü belirsiz bu anýn fotoðraflarýný çekiyor.
Yüzlerde ve gözlerde büyük bir hayranlýk ifadesi... Sanýrsýnýz ki dünyayý kurtarmýþ bir insanla karþýlaþmýþlar da heyecanlanmýþlar, seviniyorlar ve gurur duyuyorlar!
Ve üstelik bütün bunlarý çocuklarýn yanýnda yapýyorlar!
O salonda bulunan çocuklar annelerinin, ailelerinin ayakta alkýþladýklarý, hayranlýkla telefonlarýndan çekim yaptýklarý bu deðiþik insana bakýyorlar. Sonra dönüp bir de ailelerine, annelerine bakýyorlar. Pedagojik bir gerçek olarak çocuðun görerek öðrendiðini hepimiz biliyoruz.
Annesinin, ailesinin ayakta hayranlýkla alkýþladýðý bu sahneyi gören çocuk ileride bu kiþiliðe benzeyecek olsa anneler yine ayakta alkýþlayacak mý?
Bu görüntüleri seyredince "Allah'ým, n'olur bu bir rüya olsun, bütün bu gördüklerim gerçek olmasýn." dedim. Ama gerçekti!
Eleþtiren de destekleyen de bu rezilliði sosyal medya mecralarýndan paylaþarak yayýlmasýna ve daha fazla görüntülenmesine olanak saðlýyor!
Mikrofon uzatýlsa; market pahalýlýðýndan, eðitim eksikliðinden, siyasi gidiþten, çocuklarýnýn ihtiyaçlarýný karþýlayamadýklarýndan dem vuracak olanlar bir ahlaki çöküþü ayakta alkýþlýyorlar!
"Bu ne perhiz bu ne lahana turþusu!" dedirtecek cinsten alakasýzlýklara þahit oluyoruz.
Toplum olarak; mücadele etmemiz gereken bu durum karþýsýnda, aileyi ve neslimizi korumak için elimizden geleni yapmamýz gerekirken insanlarýmýzýn içine düþtükleri bu durum ne acý!
Her zaman söyledik ve söylemeye de devam edeceðiz: LGBT ve türevleri toplumun ve ailenin temeline konulmuþ en büyük bombadýr. Bu sapkýnlýðýn vereceði zararý baþka bir þey veremez. Onun için bu zihniyetle sonuna kadar mücadele edilmelidir.
Bu mücadelede ise en önemli etken toplumun ve aile bireylerinin tavrýdýr. Toplum ve aile bu zihniyete geçit vermediði sürece bir adým bile mesafe alamazlar.
Bireylerin tepkisi devletin yapacaðý en büyük yasa ve kanundan daha etkilidir.
Onun için bu zihniyete ve temsilcilerine asla müsamahakâr davranýlmamalý. "Ne olacak caným, eðleniyoruz þurada." denilecek bir olay deðildir bu.
Hele ki çocuklarýn önünde yapýlacak türden þeyler hiç deðildir.
Toplum ve birey olarak bu konuda hassas ve duyarlý olmamýz geleceðimiz adýna hayati öneme sahip!
"Ýnananlar arasýnda çirkin þeylerin yayýlmasýný arzulayan kimseler için dünyada da ahirette de çirkin bir ceza vardýr. Allah bilir, siz bilmezsiniz." ayetini ve Peygamber Efendimizin (sav): "Kim bir kavmi severse, Allah onu onlarýn arasýnda haþreder, kim kime özenirse o da ondandýr." sözünü uyarý olarak zikretmek kâfi gelir kanaatindeyiz.