Amerika Afganistan'a niçin gelmişti, nasıl çekiliyor?

Hep böyle yapıyorlar...

İstedikleri yere saldırıyor, ülkeleri, iliklerine kadar sömürüyor, insanları öldürüyor veya yurtlarından ediyor ama bir tane mülteci bile kabul etmiyor, evinden ettikleri insanları; Pakistan, Türkiye gibi mülteci barajlarında süründürüyorlar.

Bütün bunlardan sonra da, insanoğlunun "unutma" zaafından istifade ederek; hiçbir şey olmamış gibi; yeni zulüm ve sömürülerine devam ediyorlar.

Günlerdir Amerika'nın, Afganistan'dan çekilmesini konuşuyoruz. Ama sadece "Kabil Havaalanı'nın güvenliğini Türkiye mi sağlayacak" boyutunu tartışıyoruz. Hatta çoğumuz "Çok şükür, Afganistan huzur bulacak" diye içten içe seviniyoruz.

Gerçekten Amerika çekiliyor; Afganistan huzura mı kavuşuyor acaba?.. Daha da önemlisi, Amerika'nın buraya niçin geldiğini ve ne yaptığını neden kimse sorgulamıyor?

Bir kere; bu Haçlı-Siyonist emperyalistlerin, işgal ettiği bir ülkeden çekilerek, kendi haline bırakacağını zannetmek; kusura bakmayın ama "ahmaklık" demektir. Etrafımızdaki nice devletleri, yüz yılı aşkın süredir biri bırakıp öbürü kucaklıyor! Şimdiye kadar hangisi; nereyi bıraktı? Eski sömürgeler, "bağımsızlık günü" kutladıkları için gerçekten bağımsız olduklarını mı zannediyorsunuz? Asla... İşgale dayalı; klasik sömürü sistemi pahalıya mal olmaya başlayınca yöntem değiştirdiler o kadar. Öyle olmasaydı, İngiliz Tapınakçılar; Hindistan gibi sömürgelerdeki "bağımsızlık gösterileri"ne destek verir miydi? Zaten uzaktan sömürü yöntemlerinin bu kadar geliştiği günümüzde, bir ülkeyi; sömürmek için işgal etmek hamallıktır.

Ayrıca...

Bu emperyalistlere; o ülkelerde yedikleri nanelerin hesabını hiç sormayacak mıyız? Anladık, bu adaletsiz dünyada güçlünün dediği oluyor, onları kimse cezalandıramıyor. İyi de, hep Müslümanların sömürüldüğü, zulüm gördüğü bu dünyada bu zalimleri; hiç değilse kendi vicdanlarımızda bari mahkûm edelim.

Mesela Amerika, Afganistan niçin gelmişti; hatırlıyor musunuz?

11 Eylül 2001'de El Kaide'ye ihale edilen uçak saldırılarından sonra, ABD Başkanı George W. Bush, "Teröre karşı Haçlı seferi başlatıyoruz. Bu savaş uzun sürecek, Amerikalılar sabırlı olsun" demiş ve bu saldırıların hesabını sormak için 7 Ekim 2001'de, Afganistan'a gitmişlerdi.

NATO'yu da yanına alan Amerika, o dönemde sadece Kandahar'da etkili; tıfıl bir örgüt olan Taliban ile tam 20 yıl mücadele etti!

Peki sonunda ne oldu?

Amerika, bitirmek için geldiği terör örgütü Taliban ile "Afganistan'a Barışı Getirme Anlaşması" imzaladı!

Şaka gibi...

Madem Afganistan'a barışı Taliban getirecekti, senin orada ne işin vardı?

Ama Amerika'ya kimse bunu sormadı, terörle mücadele münafıklığını kimse yüzüne vurmadı.

Amerika'nın zaten terörle; teröristle bir derdi yoktu. Dünyanın en stratejik bölgesinde, Çin'den İran ve Rusya'ya kadar birçok ülke ile ilgili çıkarlarını kovalamak için gelmişti. Şimdi hesabı değişti ve gidiyor. Afganistan, Afgan, Taliban, ölenler, sakat kalanlar; hepsi teferruattı.

Nitekim Doha'da çekilen "teröristle el sıkışan Amerika" fotoğrafı, makyajsız yakalanmış Amerika'nın bölgemizdeki bütün ikiyüzlü politikalarını izah ediyordu.

Yani terör örgütü ile 20 yıldır mücadele eden Amerika şimdi Afganistan'ı, devleşmiş ve devletleşmiş bir Taliban'a devrederek gidiyordu.

O halde 200 binden fazla Afganlı neden öldü?

Geriye kalanların çoğu Türkiye'ye sığındı. Ülkede sadece, bir veya birkaç uzvunu kaybettiği için kaçamayanlar kaldı.

Ya Afganistan?..

Zaten 1979-89 arasında Kızıl Emperyalizmin sömürdüğü Afganistan şimdi tamamen terör ülkesi, uyuşturucu ve mayın tarlası haline getirildi.

Neyse, Amerika çekiliyor ya...

Amerika'nın çekildiği falan yok dostlar, sadece Afganistan'ı; ortağı Taliban'a devrediyor.

Şimdi ise Suriye'de "devlet" kurup, onu da oradaki müttefiki PYD'ye devretmeye gidiyor.