Ankara gergin

Ankara emniyetinde olup bitenler henüz yeterince anlaþýlamadý. Küresel mücadelede olup bitenler jeopolitik sýkýþmanýn yansýmasý olarak okunabilir.

Gürcistan parlamentosu yabancý ajan yasasýný onayladý. Cumhurbaþkaný veto edecek ancak iktidar partisi vetoyu aþacak çoðunluða sahip. Avrupa medyasý Gürcistan'daki yasa deðiþikliðini Rusya'nýn yaptýrdýðýný iddia ediyor.

1 Ekim'de Avrupa medyasý bir manþet atmýþtý: "Slovakya'da seçimi Rusya yanlýsý Robert Fico kazandý." Seçimden 8 ay sonra bugün Baþbakan Robert Fico bir suikast giriþimiyle aðýr yaralandý.

Ankara'da yaþananlar ise kýsaca þöyle özetlenebilir. Bir mafya soruþturmasýna iktidar aktörlerini dahil etmeye çalýþan polis müdürlerinin yalnýzca soruþturmanýn salahiyeti bakýmýndan açýða alýndýðýný öðreniyoruz. Oysa iddia edilen bu suçun karþýlýðý gözaltý ve tutuklama olmalýydý.

Ankara Emniyet Müdürlüðü Organize Suçlar Bürosu bir mafya çetesini çökertiyor. Polis müdürü çetenin 2 numaralý ismine önemli siyasilerin ismini zikretmesini telkin ediyor. Gizli tanýk kapsamýnda koruma güvencesi verilen çete üyesine verilen isimler, Fahrettin Koca, Bekir Bozdað, Abdülhamit Gül, Ali Ýhsan Aslan gibi Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn güvenerek yýllarca çalýþtýðý isimler.

Ankara'da yaþananlarý demokratik siyasete darbe teþebbüsü olarak tanýmlayabiliriz. Aylardýr biliyoruz ki ülkemizi uyuþturucu ve mafya yapýlarýyla etiketlemeye çalýþan uluslararasý þebekenin asýl amacý Erdoðan'ý küresel mücadelede zayýflatmak. Erdoðan'ýn belini kýrmak için onun en yakýn siyasi müttefiki Bahçeli ve partisi MHP de hedefte.

Cumhur Ýttifaký'ný hedef alanlar bölgemizdeki savaþta Türkiye'nin iradesini zayýflatmak istiyorlar. ABD-Rusya mücadelesinde Ankara'nýn aldýðý pozisyon birçok istihbarat örgütünü Ankara'ya odakladý. FETÖ ve benzeri yapýlarýn hepsi þu anda bu gerilimde taþeron olmaya talip.

Erdoðan geliþmelerin farkýnda ve siyasette milli cepheyi geniþletiyor. Yeraltý çetelerinin ve polis müdürlerinin alet olduðu, FETÖ'nün sosyal medyada köpürttüðü kampanyalara ve kumpaslara karþý Erdoðan siyasette saðlam bir cephe kurmaya çalýþýyor. Kimi liderler meselenin farkýnda ve pozisyonunu aldý. Kararýný veremeyen liderler ise kendi kaderlerini tayin edecekler.