Bastýklarý yerde ot bitmez!

Ýflasýn eþiðindeki devleti 2002 yýlýnda teslim alan iktidar uyguladýðý politikalarla Türkiye'yi hemen her alanda saygýn ülkeler arasýna sokmayý baþardý.

Ýktidar, 2007'deki muhtýraya, 2008'deki kapatma davasýna, 2013'teki Gezi kalkýþmasýna, 17/25 Aralýk yargý darbesi teþebbüsüne, 2015'teki hendek çukur isyanýna, 2016'daki 15 Temmuz kanlý darbe giriþimine, Barýþ Pýnarý, Fýrat Kalkaný ve Zeytin Dalý askeri hareketlerine raðmen devleti ayakta tutmayý, kurumlarý iþletmeyi, üretimi artýrmayý, 10 milyon insana iþ bulmayý baþarmýþtýr.

Þu saydýklarýmýzýn sadece birkaç tanesi en güçlü devletleri bile kökünden sallayacak boyutta tehlikelidir. Sistemi de, istikrarý da ekonomiyi de alt üst etmeye fazlasýyla yeterli olan dönemlerdir.

Türkiye bunca badireye raðmen ayakta kaldýysa bunun temelinde iktidarýn dayanýklýlýðý, direnmesi mücadelesi ve baþarýlý yönetimi vardýr.

2 yýldýr devam eden pandemi sürecinde ise tüm dünyada pahalýlýk ve geçim sýkýntýsý söz konusudur.

Çünkü uluslararasý piyasalarda doðalgaz yedi kat pahalanmýþ, akaryakýt zam üstüne zam almýþ ve hayat sadece Türkiye'de deðil bütün dünyada zorlaþmýþtýr.

Mesela 2021 Ocak ayýnda Ýngiltere'de elektriðin megavat/saat bedeli 89.83 avro iken Eylül ayýnda 240.30 avroya çýkmýþtýr.

Almanya'da 52.81 avrodan 127.53 avroya çýkmýþtýr. Türkiye'de ise 33.04 avrodan 52.85 avroya çýkmýþtýr. Bununla birlikte Türkiye'deki yönetim artýþýn yarýsýna yakýnýný faturalara yansýtmamýþtýr.

Ýngiltere'de asgari ücret 1800 pound en düþük ev kirasý 1000 pound civarýndadýr. Avusturya'da asgari ücret 1500 avrodur en düþük kira 1200 avro civarýndadýr.

Yani Türkiye'deki asgari ücretlinin sýkýntýsýný Avrupa'daki asgari ücretliler de çekmektedir.

Örnekler artýrýlabilir.

Muhalefet tabiatý gereði her þeyin olumsuz yönü üzerinde durarak iktidarý sýkýþtýrmaya çalýþýyor.

Pahalýlýk, geçim sýkýntýsý, dövizin yükseliyor olmasý kimseyi memnun etmez.

Sokaktaki vatandaþý da sorumluluk mevkiindeki yetkiliyi de.

Tüm bu sýkýntýlara raðmen Türkiye'de üretim durmamýþ aksine artmýþtýr.

Ýhracatýn 200 milyarý bu dönemde aþmýþ olmasý, tüm projelerin devam ediyor olmasý, tüm kurumlarýn aksamadan çalýþýyor olmasý yönetimin baþarýsýnýn en bariz göstergesidir.

Doðrudur tencere iktidarlarý sallar. Ancak seçmen sadece ekonomiye de bakmaz. Ekonominin yaný sýra siyasetçilerin güven endeksine de bakar.

Hatta bazý hassasiyetleri tercihini ekonomiden daha fazla etkileyebilir.

Seçmen, Suriye'den gelecek terör eylemlerini durdurmak için askeri operasyonlar yapaný mý yoksa 'Suriye'de ne iþimiz var' diyeni mi tercih eder?

Mavi vataný korumaya çalýþaný mý 'Türkiye Doðu Akdeniz'i geriyor' diyerek Yunan aðzýný kullananý mý tercih eder?

Mavi vatandaki hukukumuzu korumak için Libya ile anlaþma yapaný mý 'Libya'da ne iþimiz var?' diyeni mi tercih eder?

Azerbaycan'ýn Ermeni iþgaline karþý direniþine destek vereni mi, 'Türkiye Azarbaycan'a silah yardýmý yapýyor' diye Paþinyan gibi konuþaný mý tercih eder?

Ülke içinde terörist býrakmayacak kadar baþarýlý operasyonlar yürüten ve sýnýr ötesinde bile teröristlere göz açtýrmayaný mý yoksa terör örgütünün siyasi uzantýsýyla gizli iþbirliði yapaný mý tercih eder?

Yýllarca sürdürülen baþörtüsü meselesi ne zaman meclise gelse, ne zaman yasal düzenleme yapýlsa hemen anayasa mahkemesine götürerek iptal ettireni mi yoksa baþörtüsünü serbest býrakarak normalleþmeyi saðlayaný mý tercih eder?

Ayasofya'yý ibadete açaný mý yoksa müze olarak kalmasýný hatta Sultan Ahmet Camiinin bile müze olmasýný isteyeni mi tercih eder.

Yýllardýr Taksim'e cami yapýlmasý için gayret eden ve açaný mý yoksa Taksim'e cami yapýlmasýna karþý çýkaný mý tercih eder?

Sorun bakalým kimi tercih eder.

Evet pahalýlýk var ben de þikayetçiyim ama pahalýlýðý eleþtirenlerin yönettikleri belediyelere bakýnca ülkeyi iflastan kurtaran iktidarýn bu sorunun da üstesinden gelebileceðine olan inancým güçleniyor.

Mesela AK Parti döneminde kâr eden ÝBB þirketleri son iki yýldýr CHP elinde zarar üstüne zarar ediyor.

AK Parti döneminde kâr eden BELTUR, CHP döneminde birinci yýl 30 milyon ikinci yýl 60 milyon zarar etmiþ.

AK Parti döneminde kâr eden BÝMTAÞ, CHP döneminin birinci yýlýnda 19 milyon ikinci yýlýnda 14 milyon zarar etmiþ.

AK Parti döneminde kâr eden Hamidiye 2018 de 5.7 milyon kâr ile CHP'ye devredilmiþ 2019 da 1.5 milyona gerilemiþ ikinci yýl 612 bin lira zarar etmiþ.

Kar eden Ýsfalt CHP'nin ilk yýlýnda 13 milyon ikinci yýlýnda 619 bin lira zarar etmiþ.

ÝSPARK'ý AK Parti 4.4 milyon kârla devretmiþ, CHP birinci yýlýnda 34 ikinci yýlýnda 41 milyon zarar etmiþ.

AK Parti MEDYA AÞ'yi 901 bin lira kâr ile devretmiþ devralan CHP ilk yýlýnda 5 milyon ikinci yýlýnda 10 milyon zarar etmiþ.

Ýktidarý eleþtirip yönetime talip olan CHP'nin en baþarýlý belediyesi diye göklere çýkardýklarý ÝBB'nin þirketlerinde durum bu.

Bunlarýn bir de devlet kurumlarýný idare ettiklerini düþünün!

Düþünmek bile istemezsiniz.

Vatandaþ da istemez!