Baykal dosyası (2) Alacakaranlıkta casus avı

Zaman zaman birileri çıkıyor, Sayın Deniz Baykal'a kurulan bu kumpasın ardında FETÖ örgütünün olduğunu, emirleri Gülen'in verdiğini söylüyor. Amacın ne olduğuysa pek belli değil. Baykal'ın CHP'nin başından gitmesiyle ne olacak? Baykal, FETÖ'nün karşısında, yerle bir edilmesi neredeyse imkansız bir düşman mı ki, örgüt bütün gücüyle ona saldırsın? Yoo. Tam tersi; Baykal hemen bütün konuşmalarında, Gülen'e nerdeyse toz kondurmuyor.

"Tamam" diyorsunuz "Baykal bazı şeylerin farkına vardı şimdi açıklamalarda bulunacak.." Böyle bir şey de olmuyor. Baykal tam aksine Gülen ve cemaate sahip çıkıyor. Neden? Korktuğu ya da çekindiği başka ne olabilir ki? Adama bir tek canını bırakmışlar, onurunu, haysiyetini ayaklar altına almışlar..korkacak ne kalmış ki?

Peki ya FETÖ hedef şaşırtmak için ortaya salınmışsa? Ve de Baykal bunu anlamış ve gerçek düşmanın daha ne kadar acımasız olduğunu bildiğinden,ailesini, çoluğunu çocuğunu korumak için, CB'den başlayıp dönemin hükümetinden, İç İşleri Bakanına kadar "yeni olağan şüpheliler" mi salıyor ortaya.

Bakınız en büyük öğretmen tarihtir. Çilingirle milingirle uğraşmaktansa ki, hoş onu ortaya çıkarmak da yadsınamaz bir başarıdır da ama bizi gerçek sonuca götürmez , Baykal olayını hatırlatan bir başka olaya, İran eski BB Musaddık'ın başına gelenlere kısaca bir göz atsak mı? Musaddık'la ilgili de dedikoular üretilmiş, çocuk tacizcisi oldıuğundan tutun da yanında çalışan bir çok kişinin eşiyle yatıp kalktığına kadar bir çok hikaye ortalıkta fır dönmüştü. Musaddık İran petrollerini millileştirmek istiyordu; "suçu" buydu! İngiliz İstihbaratı, MI6 hemen kolları sıvadı, bu gün Baykal dosyasında gördüğümüz yöntemlerin hemen aynılarını devreye soktu. Ama bunlar Musaddık'ı yıldrmayınca, görevi MI6'den devralan CIA, resmen olmasa da ülkeye el koydu; İran'ın başına getirilen Şah Rıza Pehlevi de, ülkenin anahtarlarını Washington'a teslim etti.

"İngiliz Derin Devleti ve onun silahı MI6 insanlığı tehdit eden en büyük hastalıktır. İngiltere artık bir ada devletidir, imparatorluk değil. Ama MI6, hala arkasından dev bir imparatorluk varmışcasına, dünyayı tehdit edebilmektedir. Dilediğini iktidara taşıyor dilediğiniyse de yok ediyor.Gücünüyse artık Londra'dan değil Langley Virginia'dan yani CIA Merkezinden alıyor!" ( J.Harriman--A Game of Spies)

Artık CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu dönemi de bitiyor. Görünürde yeni şehzade Ekrem İmamoğlu. Elazığ'da insanlar bire kırılırken eşiyle Erzurum'da tatile giderek daha maçın birinci dalkikasında golü yedi! Ancak CHP'linin, KK'dan öylesine sıtkı sıyrılmış ki, İmamoğlu'nun , tatilni matilini görecek hali yok.

Deniz Baykal, MI6'in kurbanı mı oldu?Amaç ana muhalefetin başına yeni birini taşımak mıydı? Belki ama kimse KK'nın bu kadar beceriksiz olabileceğini tahmin etmemişti. Şimdi gün İmamoğlu'nun mu? Bilmem..belki...Belki Ekrem Bey de bir tür "ara sıcak"! Hep birlikte göreceğiz...